Quote | Loslaten

Een van de mooiste momenten ooit is als je de moed hebt om iets los te laten, wat je toch niet kunt veranderen.

Dit is een quote waar ik me helemaal in kan vinden. Het is moeilijk om dingen los te laten, maar het is vaak wel beter voor je. Zeker wanneer je iets toch niet kunt veranderen is het goed om het los te laten. Je hebt anders alleen jezelf er maar mee.

Accept

Wanneer ik kijk naar mijzelf kan ik een aantal voorbeelden noemen. Zo heb ik een paar jaar geleden een aantal vriendinnen verloren. Ik had geen idee waarom ik ineens uit hun groepje werd ‘gegooid’. Eén van hen sprak ik nog heel af en toe en na een goed gesprek bleek dat de situatie voortkwam uit onbegrip. Inmiddels was er echter al teveel gebeurd en wilde ik de hele situatie afsluiten. Hoewel het me veel pijn had gedaan en nog deed, heb ik toen toch de knoop doorgehakt en laten weten dat de vriendschap (voor zover je hier nog van kon spreken) wat mij betreft over was. Op deze manier hoefde het niet van mij en ik wilde verder.

Een ander voorbeeld heeft te maken met mijn fysieke beperkingen. Ik heb namelijk last van chronische pijn en heb een aantal jaar geleden ook gerevalideerd. Er zijn heel wat momenten geweest dat de pijn mij frustreerde, dat het mij frustreerde dat ik dingen niet meer kon doen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Echter kan ik hier helemaal niks aan veranderen. Het heeft even wat tijd gekost, maar nu kijk ik juist naar de dingen die ik wél kan. Ik heb me er bij neergelegd dat de situatie is zoals hij is en geaccepteerd dat ik hiermee moet leven.

Het is moeilijk om dingen los te laten. Je hebt er moed voor nodig en zal iets eerst moeten verwerken. Maar wanneer je het dan kan loslaten word je er vaak wel een stuk gelukkiger van.

Advertentie

17 gedachtes over “Quote | Loslaten

  1. Zeker mee eens. Ik vind het dubbelzinnige ervan heel mooi: accept what you cannot change, inderdaad zoals een ziekte – daar weet ik alles van, met mijn eigen fysieke beperkingen en chronische ziekte. En change what you cannot accept… dat vind ik ook heel mooi, niet dat je heel makkelijk alles kan veranderen waar je niet tevreden over bent, maar dat je wel in staat bent om je lot in eigen handen te nemen!

  2. Hele mooie quote en ik kan er mezelf ook in vinden. Loslaten is altijd moeilijk maar als ik een paar maanden later op mijn beslissing terug kijk, blijkt het wel de juiste keuze geweest te zijn.

  3. Kan ik alleen maar op zeggen dat het de waarheid is. Zo heb ik mijn echtscheiding moeten aanvaarden om met mezelf verder te kunnen, ook al was dat niet gemakkelijk. Heb daar een jaar voor nodig gehad.

  4. Pingback: Teleurstellen | Zo simpel is dan geluk

  5. Pingback: De Blog Top Drie Tag | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.