Blijf je nu weg Jaap?

‘It’s a beautiful day!’ klinkt door het theater. Ja, denk ik, het is zeker een mooie dag. En de avond gaat nog mooier worden. Toch heb ik ook wel gemengde gevoelens. Vanavond zal Jaap de Witte  dan toch echt voor de laatste keer op het podium te zien zijn. Om vervolgens het stokje, of eigenlijk zijn gitaar, aan zijn zoon over te dragen.

‘Bronnen’, zo heet de theatertour van de 3Js. Een toepasselijke titel, want tijdens de show wordt duidelijk welke muzikale helden zij hadden en hoe die hen hebben geïnspireerd. Deze nummers zijn verweven met eigen nummers van de 3Js. Heel erg bijzonder. Daarnaast is het muzikaal gezien ook heel erg knap. En bovenal heel erg mooi.

Op de achtergrond is een jongensslaapkamer te zien, waarin posters hangen van een aantal van hun helden. Aan de hand hiervan maakt het publiek, met de nodig humor tussendoor, kennis met deze muziek. Muziek, die heel erg verschillend is, net als het repertoire van de 3Js zelf.

Het ene moment is de zaal helemaal stil. De mannen spelen ‘Street Spirit’, wat overgaat in ‘Jouw woorden’. Het is prachtig, je voelt gewoon de emotie. Ook ‘Liefde van later’ van Herman van Veen, zorgt ervoor dat je een speld kan horen vallen in het theater. Zo ontzettend mooi.
Het volgende moment spelen ze een Balkan nummer (Disko Partizani van Shantel) dat naadloos overloopt in ‘Laat ze dansen’. Deze laatste titel zegt wel genoeg. Dansen maar!

Ook helden van nu mogen niet ontbreken. Zo komt er een nummer van John Mayer voorbij en ook Coldplay ontbreekt niet. ‘Geloven in het leven’ gaat over in ‘Viva la vida’. Bijzonder, want de titel van beide nummers heeft eigenlijk dezelfde strekking. Het feest is compleet als het nummer ‘Bij hoog en laag’ overgaat in ‘Little lion man’ van Mumford and Sons.

Dan begint toch echt het einde van de show te naderen. Wanneer Jan Dulles dan het woord neemt en vertelt dat dit Jaap zijn laatste show is, voel je de spanning in de zaal toenemen. Vervolgens krijgt Jaap een staande ovatie en  zingt de hele zaal uit volle borst: Japie bedankt, Japie bedankt!
Dan neemt Jaap zelf het woord en bedankt nog een aantal mensen, waaronder de fans. Aan het eind van zijn praatje stelt hij de 3Js voor: Jaap Kwakman, Jan Dulles en… Jan de Witte. Het kippenvel staat op mijn armen, de tranen in mijn ogen. Dat was toch wel even een emotioneel moment.

Gelukkig zetten ze al snel hun nieuwe single ‘Zo mooi als jij’ in en verschijnt er weer een lach op mijn gezicht.

Lieve Jaap, ontzettend bedankt voor alle mooie momenten de afgelopen jaren! Ik hoop dat je alles een plekje kunt geven en ben blij dat we mogen blijven genieten van jouw mooie teksten. Ik ga je missen!

Advertentie

19 gedachtes over “Blijf je nu weg Jaap?

  1. Pingback: Zo simpel is dan geluk #3 | Zo simpel is dan geluk

  2. Pingback: Alweer een jaar voorbij | Zo simpel is dan geluk

  3. Pingback: De Blog Top Drie Tag | Zo simpel is dan geluk

  4. Pingback: Blijf je nu weg Jan? | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.