Goede tijden, slechte tijden

De tijd van onbezorgdheid is voorbij… Zo begint het altijd. Of beter gezegd, zo begon het altijd, want tegenwoordig is de titelsong net even wat hipper gemaakt. Ja, je hebt het goed, ik heb het over de best bekeken soap van Nederland, Goede Tijden Slechte Tijden.

Volgens mij wordt GTST nog steeds een beetje gezien als programma dat je écht niet kan kijken als je een slimme student bent. Waarom weet ik niet, want moet je als student zijnde dan allemaal ‘slimme’ programma’s kijken? Ik vind het juist heerlijk om elke dag, om acht uur, GTST aan te zetten en daarmee even een half uurtje lekker te ontspannen. Want je hoeft inderdaad niet na te denken bij deze soap. En als je een aantal afleveringen (of een aantal weken) mist, snap je nog precies waar het over gaat.

Eerlijk is eerlijk, de verhaallijn is vaak niet erg geloofwaardig. De één na de ander wordt vermoord. Of bijna vermoord en duikt dan na een aantal jaar ineens weer op. Zwangerschappen worden voldragen in enkele weken. Kinderen groeien wel erg snel op. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarnaast is de soap ook wel erg voorspelbaar. Je ziet negen van de tien keer al ver van tevoren aankomen wat er gaat gebeuren.

Toch denk ik dat GTST ook zeker wel positieve punten heeft. Zo komen er, zeker de laatste jaren, veel dingen naar voren die spelen in de maatschappij. Homoseksualiteit bijvoorbeeld, is de laatste jaren goed naar voren gekomen in de serie. Ik kan me nog goed herinneren hoe de bedscènes tussen Lucas en Edwin tot veel ophef leidden. Ook drugsgebruik, en op dit moment zelfs verslaving, komt naar voren in de serie.

Hoewel de soap natuurlijk puur ter vermaak wordt gekeken, denk ik dat je op dit moment ook wel echt wat kan leren van sommige situaties die plaatsvinden. Hierbij leg ik de nadruk op sómmige situaties. Want heel veel (ongeloofwaardige) dingen kan je maar beter op een heel andere manier aanpakken in je eigen leven.

Bron afbeelding

11 gedachtes over “Goede tijden, slechte tijden

  1. Ik kijk het heel soms wel eens. Als ik er voorbij zap bijvoorbeeld. Of als ik even niets te doen heb, dan zoek ik wat afleveringen terug op internet. Leuk en makkelijk vermaak.

  2. ik heb inderdaad ook het idee dat de algemene mening is dat je je zou moeten schamen als je gtst kijkt, je krijgt vaak spottende reacties… nou, ik kijk het al ééuwen en ik vind het nog steeds leuk, haha 😉 ze kaartten inderdaad ook wel recente dingen aan, dat vind ik wel goed!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.