Of naar Nick en Simon?!

Nick en SimonIk weet het nog goed. Het was de zomer van 2006 en ik ging samen met mijn tante en bekenden van haar naar de kermistent. Gezelligheid, dansen, een drankje, wat wil je nog meer? In de tent kwamen op gegeven moment de ‘vrienden van Jan Smit’ optreden. Ik had helemaal niks met Jan Smit, dus stond het optreden van een afstandje te bekijken. En stiekem, heel stiekem, vond ik die vrienden van Jan Smit best wel heel erg leuk.

De website van Nick en Simon had ik vervolgens al snel gevonden. En toevallig kwamen ze niet veel later weer  bij ons in het dorp optreden. Al snel had ik mijn vriendin overgehaald mee te gaan en stond ik die avond weer te genieten van deze twee mannen. De tijd daarna hield ik hun agenda in de gaten en zodra ze in de buurt kwamen trommelde ik mijn vriendinnen op voor een leuk avondje Nick en Simon.

Inmiddels had ik mijn rijbewijs gehaald. En waar we in het begin een kwartiertje reden om naar een optreden te gaan, werd een uur rijden als snel als ‘dichtbij’ bestempeld. Traden ze drie keer in de week dichtbij op (minder dan een uur reizen dus)? Dan ging ik toch gewoon drie keer in de week! Dat betekende overigens wel dat ik zes keer in de week ‘Rosanne’ aan moest horen, maar dat nam ik maar voor lief.

Steeds meer mensen leerde ik kennen via deze mannen. Mensen die ik nu nog sporadisch spreek, maar ook meiden die goede vriendinnen zijn geworden. Eens in de zoveel tijd reisde ik dan ook naar de andere kant van het land (welke kant dan ook) om samen met een bepaald vriendinnetje naar een optreden te kunnen. En wat was het altijd gezellig op zulke avonden!

Eigenlijk heb ik al die tijd last van mijn knieën, enkel en rug gehad. In het begin was het echter nog prima te doen en trok het na zo’n avondje snel weer weg. Op gegeven moment werd het echter steeds erger en erger en was het voor mij niet meer te doen om naar zulke optredens te gaan. Dat was in het begin wel even slikken (samen met alle andere dingen die ik heb moeten opgeven zoals mijn studie). Dan waren Nick en Simon in de buurt en kon ik niet heen. Dat deed pijn en maakte me verdrietig. Waar ik eerder gemiddeld twintig keer per jaar van de mannen genoot, kon (en kan) dat nu nog maar een enkele keer per jaar.

Waar ik er in het begin keer op keer van baalde dat ik niet naar optredens kon, ben ik nu blij met de keren die ik wél kan en zie die dan ook echt als een cadeautje. Zo ben ik afgelopen vrijdag naar het Holland Casino in Scheveningen geweest. Daar kon ik van tevoren zitten en hoewel het druk was, was het lang niet zo druk als op een festival of in een feesttent. Het optreden heb ik vervolgens van een afstandje (maar dat was nog vrij dichtbij) kunnen bekijken. Het is even pittig om dan in die drukte te staan, maar ik heb er van genoten, dus het was helemaal de moeite waard!

Hoewel ik dus niet meer heel regelmatig naar Nick en Simon ga, houd ik ze wel nog steeds in de gaten. Ik denk nog vaak terug aan ‘die goeie ouwe tijd’ een paar jaar geleden. Ik heb zoveel mooie en bijzondere dingen met ze meegemaakt (daar zou ik wel een heel boek over kunnen schrijven) en ben ze daar heel erg dankbaar voor. Daarnaast heb ik een aantal jaar geleden, veel steun uit hun muziek kunnen halen en doe ik dat nu soms nog steeds. Bovendien heb ik heel erg veel leuke mensen leren kennen en ben ik ze dankbaar voor de vriendinnen die ik dankzij hen heb leren kennen. Lieve Nick en Simon, ontzettend bedankt!

Bron afbeelding: Deze foto heb ik gemaakt tijdens een bussafari in de Beekse Bergen, die ik gewonnen had, in 2008. 

Advertentie

29 gedachtes over “Of naar Nick en Simon?!

 1. Eigenlijk ben ik nooit een echte fan van een artiest geweest, ik vind veel dingen wel leuk en goed, maar om dat nu zo specifiek te volgen heb ik nooit behoefte aan gehad.
  Maar ….. ik vind het wel leuk als andere ander over denken, zoals jij 🙂 Fijn dat je weer even lekker genieten kon.

 2. Wat leuk! Ik heb ook alle cd,s nu ben ik sowiso hollandse muziek fan, en Nick en Simon komen Augustus hier naast mijn huis optreden, uiteraard ben ik erbij 🙂

 3. Wat leuk! Ik hou niet echt van dit genre maar ik heb ze een keer live gezien op een bedrijfsfeestje en eerlijk is eerlijk dat was écht goed! en écht live haha! (is tegenwoordig ook niet meer zo vanzelfsprekend 😉
  Nog bedankt voor je leuke reactie op mijn Nailart op de blog van Kimberly!
  Liefs, Marije

 4. Leuk om te lezen wat Nick en Simon voor je betekenen en wat bijzonder dat je door alles wat je meegemaakt hebt (en nog steeds meemaakt) zo bewust geniet van de keren dat je wel naar een concert kunt gaan!

 5. Pingback: It’s a dream come true | Zo simpel is dan geluk

 6. Pingback: Zo simpel is dan geluk

 7. Pingback: Sterker in GelreDome | Zo simpel is dan geluk

 8. Pingback: Nick en Simon en tuinkabouters | Zo simpel is dan geluk

 9. Pingback: Zo simpel is dan geluk |

 10. Pingback: Paasweekend | Zo simpel is dan geluk

 11. Pingback: Nick en Simon: De laatste dans | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.