Haal de zon in huis!

2011-07-01 13.47.16Ik kijk naar buiten en denk aan de herfst. De regen valt met bakken uit de hemel. Is het niet heerlijk om door de regen te fietsen en de geur op te snuiven van zo’n regenachtige dag? Of in je roze poncho van plas naar plas te springen, net zoals je vroeger deed? Toch worden veel mensen niet blij als ze op deze langste dag van het jaar naar buiten kijken en geen zon zien maar regen. Tegen deze mensen wil ik zeggen, niet getreurd, haal gewoon zelf de zon in huis!

Cocktails
Bel, of nee, whatsapp al je vrienden en ga gezellig samen cocktails maken. Gebruik daarvoor natuurlijk de meest vrolijke kleurtjes drank. Zijn de cocktails klaar? Zet dan je ligbed in de woonkamer en zet zomerse muziek op. Lekker in je ligbed chillen met een tijdschrift of boek op schoot en een cocktail in je hand en je waant je even op een tropisch eiland. (Inclusief de tropisch bui op de achtergrond.)

Zonnebank
Trek je de kou niet meer? Wil je een bruin kleurtje? Ga dan naar de zonnebank! Sluit je ogen en visualiseer dat je op het strand ligt op je favoriete vakantiebestemming. Voel hoe de zon je huid verwarmt en geniet!

Zomerse muziek
Zomerse muziek, daar wordt een mens vrolijk van. Ik wel tenminste. Is er een nummer dat je aan de vakantie van vorig jaar doet denken? Zet dat dan op en droom even lekker weg met de mooie herinneringen die je hebt aan de vakantie. Zelf geen inspiratie voor zomerse muziek? Dan heb ik hier een aantal leuke nummers voor je!

Train – Mermaid
Robin Thicke – Blurred Lines ft. T.I., Pharrell
Nielson & Miss Montreal – Hoe
Gerard Joling & Jandino – Mijn Liefde
Demarco – Love A Come Down
Gusttavo Lima – Balada
Wisin y Yandel – Rakata
Caro Emerald – Tangled up
Damaru & Jan Smit – Mi Rowsu

Het zonnetje in huis
Na deze tips is jouw winterdepressie (hopelijk) als sneeuw voor de zon verdwenen. Breng jouw vrolijkheid over op anderen en wees zelf het ‘zonnetje in huis’. Zet leuke muziek op voor je huisgenoten, maak een lekkere maaltijd voor vriendinnen, of geef iemand een welgemeend complimentje. Daar wordt iedereen toch blij van?!

Ps. Ik ga vanavond naar een OPENLUCHTtheater, help!

25 gedachtes over “Haal de zon in huis!

  1. Het is toch nooit goed…of het is te warm of het is te koud, dan weer de regen. Mensen hebben altijd wel iets te klagen over wat moeder natuur ons biedt.

    Hoewel ik niet veel vrienden heb (is ook niet nodig natuurlijk) draag je een leuk alternatief aan. Dat niemand daar eerder op gekomen is begrijp ik niet 😉

    Een open lucht theater kan ook heel apart zijn in de regen 😉

    Ha…ha….hatsjie!!!

  2. Je hebt helemaal gelijk! Ik vond het zelfs wel gezellig op de een of andere manier, had al om vijf uur ’s middags overal waxinelichtjes branden! Je bepaalt uiteindelijk zelf hoe je je voelt, dat bepaalt het weer niet!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.