Quote | Sommige mensen bereiken de hoogste top…

Sommige mensen bereiken de hoogste top van de ladder en ontdekken dan pas dat die tegen de verkeerde muur staat.

Ik moest even heel hard lachen toen ik deze quote voorbij zag komen. Tegenwoordig kan ik er wel om lachen, een paar jaar geleden had ik er behoorlijk veel moeite mee. En heel, heel soms, vind ik het nog steeds even moeilijk. Hoe kon het dan anders? De paden bewandeld. Waar had ik af moeten slaan? Waar had ik door moeten gaan? (3Js – Zwerversleven) Een stukje tekst uit een prachtig nummer, dat op zo’n moment precies mijn gedachten verwoord. Een stukje tekst dat over verschillende dingen zou kunnen gaan, waar iedereen zich (wel eens) in (heeft) herkend.

In dit geval doel ik echter op mijn studie. Of beter gezegd, studies.

Samen met vriendinnen zit ik in de kroeg. Een aantal mannen zijn bij ons aangeschoven en vragen ons van alles. ‘Wat wil je later worden?’ is een van de vragen die voorbij komt. Mijn vriendinnen geven één voor één antwoord. Dan ben ik aan de beurt om antwoord te geven. Vol overtuiging zeg ik dan ook ‘kinderarts!’ Spontaan begint iedereen aan de tafel te lachen. Ik snap er helemaal niks van, totdat ik ineens een hand op mijn rug voel. Ik kijk om en zie de barman achter mij staan. Dan krijg ik door wat er aan de hand is (net voor het moment dat ik antwoordde had de barman gevraagd wat ik wilde drinken, alleen had ik dat niet meegekregen) en begin heel hard mee te lachen. Ik val nog net niet van mijn kruk.

Een grappig voorval van enkele jaren geleden, waaruit duidelijk naar voren komt wat ooit mijn doel was. Ik wilde arts worden, het liefst kinderarts. Om een lang verhaal kort te maken, het is mij niet gelukt ingeloot te worden voor geneeskunde en daarmee raakte deze droom op de achtergrond. En wat dan? Dan ga je biomedische wetenschappen studeren!

2012-05-25 14.20.22-1Met de studie zelf was niks mis. Ik vond het heel erg interessant en volgde de studie met plezier. Tijdens mijn stage in het derde jaar kwam ik er echter achter dat dit toch niet bij mij paste. Ik miste het contact met de mensen waar ik dit voor deed, de patiënten. Vervolgens heb ik goed nagedacht over wat ik dan wel wilde. Ik heb hier ook veel over gepraat, met de mensen op mijn stage, de mensen in mijn omgeving en mijn fysiotherapeut. Ik wist het eigenlijk al vrij snel. Ik ga verpleegkunde doen! En me dan vervolgens verder specialiseren tot physician assistent (wat fysiek gezien minder zwaar is).

Ik maakt mijn bachelor netjes af en begon vervolgens aan de studie verpleegkunde. Ik wist het meteen, ik had mijn plekje gevonden. Deze studie en dit beroep pasten helemaal bij mij. Helaas dacht mijn lichaam daar anders over. Ik hoopte dat mijn fysiotherapeut (vandaar ook mijn gesprekken met haar) mij er tijdens mijn studie doorheen kon slepen, zodat ik vervolgens een fysiek minder zware functie kon gaan doen. Het ging echter helemaal fout en tegen het eind van het eerste jaar heb ik de beslissing genomen om ermee te stoppen. Het heeft me ontzettend veel pijn gedaan, maar ik kon het fysiek gezien gewoon echt niet aan.

Een periode van revalidatie volgde. En een periode van nadenken over de toekomst. Want wat wilde ik? Sowieso moest ik na mijn revalidatie op zoek naar werk (wat ik tot op heden nog niet gevonden heb, maar dat is weer een ander verhaal) maar daarnaast wilde ik weer gaan studeren. Op die manier vergroot je immers je kansen op de arbeidsmarkt. Een aantal testen en goed nadenken later was ik er uit, maatschappelijk werk en dienstverlening werd het.

Inmiddels ben ik ruim een jaar bezig met deze studie. Het gaat helaas (door wat tegenslagen zoals een operatie aan mijn hand) wat minder snel dan ik had gehoopt. Maar ik vind het leuk, ik weet mezelf er wel toe te zetten te studeren en ik haal goede cijfers. Ik ben al bezig met vakken voor het tweede jaar en heb mijn laatste verslag van het eerste jaar een aantal weken geleden ingeleverd. Hoewel het nog niet helemaal officieel is (het duurt nogal lang voordat de cijfers worden doorgegeven), was mijn laatste cijfer voldoende en kan ik dus met zekerheid zeggen: Ik heb mijn propedeuse gehaald!

26 gedachtes over “Quote | Sommige mensen bereiken de hoogste top…

 1. Gefeliciteerd met het behalen van je propedeuse! Echt goed van je dat je, ondanks alle tegenslagen, zo door blijft zetten. 🙂 En dat dit is wat je wilt, natuurlijk, dat is ook heel fijn om te weten.
  (En ik moest best wel lachen om dat barmanverhaal…)

 2. Gefeliciteerd. Ik heb bewondering voor je doorzettingsvermogen. Wat de trap en de top betreft. Soms daal je weer af en neemt een andere trap, maar dat wat je op weg naar de eerste top geleerd en ervaren hebt, neemt niemand je meer af. x

 3. Die quote zet mij tot denken aan zeg ……… en soms denk ik wel eens dat het de story of my live is. Wat goed dat je je propedeuse gehaald heb, weet je met jou ervaring weet ik zeker dat jij heel veel voor mensen kunt gaan betekenen en eens (hopenlijk nu) sta je op de goede ladder. Als dat niet zo is ……….. dommer word je er niet van 🙂

 4. Gefeliciteerd! Wat een doorzetter ben jij zeg 😀 Ondanks alles toch je P binnen halen. Heel erg knap!
  Soms gebeuren er dingen in je leven waarvan je op het eerste moment denkt dat je droom in duigen valt maar soms is het achteraf juist beter!

 5. Wauw wat een prachtig verhaal, mooi geschreven ook en wat heb jij moeten doorzetten zeg. Gaaf dat je voor MWD gekozen hebt, ik heb dezelfde studie nu een jaar geleden afgerond en het is zo’n mooi beroep 🙂 Nooit een seconde spijt van gehad. Ik hoop dat het je gaat lukken (waar ik gewoon vanuit ga natuurlijk) en dat je een geweldige baan zal vinden. Maatschappelijk werkers rock ;-)!

  Liefs van Rosie

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.