#happylines

Happy Lines#happylines. Ik zag het voorbij komen en het trok meteen mijn aandacht. Dit kon niet anders dan iets leuks en positiefs zijn. Daarom ging ik meteen op onderzoek uit. En al snel vond ik een artikel dat haarfijn uitlegt wat #happylines zijn en hoe dit initiatief is ontstaan.

Het is allemaal begonnen bij onze zuiderburen. Een medewerker van de Belgische spoorwegen zag een treinkaartje liggen, waarop de reiziger een stukje tekst achter had gelaten. ‘Have a good day.‘ De medewerker vroeg zich af wat er zou gebeuren als iedereen zo’n positieve noot zou achterlaten voor zijn medereizigers. Hij deed daarom een oproep en daar werd massaal gehoor aan gegeven. Inmiddels laten de Belgen al een week lang positieve berichten achter voor hun medereiziger en sturen hiervan ook een tweet het wereldwijde web op.

De Metro en Sp!its willen in Nederland hetzelfde teweeg brengen. Ze willen het openbaar vervoer op deze manier een stukje vrolijker en positiever maken. Daarom wordt er vanaf vandaag een gedeelte op de voorpagina vrij gelaten waar mensen hun #happyline kwijt kunnen. Het is de bedoeling dat ze hier vervolgens een foto van maken en deze op twitter zetten onder de hashtag #happyline. Op deze manier zullen de positieve boodschappen zich ook via twitter verspreiden.

Ik vind het een ontzettend leuke actie! Er is zoveel negativiteit om ons heen, dat een beetje extra positiviteit echt geen kwaad kan. En wat is er nou leuker dan de trein in te stappen en daar een leuke positieve boodschap vinden? Dat tovert toch vanzelf een glimlach op je gezicht?!

One small positive thought in the morning can change your whole day!

17 gedachtes over “#happylines

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.