Zo simpel is dan geluk #8

Geluk zit hem in de kleine dingen. Vandaar ook de titel van mijn blog, zo simpel is dan geluk. Het zonnetje dat schijnt, een mooi nummer op de radio… Er zijn heel wat kleine dingen waar ik van geniet. Daarom zal ik regelmatig een lijstje plaatsen met de dingen waar ik blij van word.

 • De feestdagen doorbrengen met familie en vrienden. Heerlijk om deze dagen te kunnen doorbrengen met lieve en gezellige mensen.
 • De helft van je favoriete duo tegenkomen (hij was bij hetzelfde concert als ik) en dan spontaan worden begroet door hem. Of ik er trots op moet zijn dat hij mij herkende, dat weet ik niet, maar mijn hart maakte stiekem wel even een sprongetje. (Maar dat liet ik absoluut niet blijken natuurlijk.)
 • Heel, maar dan ook heeeeeeeeel erg veel lol hebben op de laatste avond van het jaar. En dat terwijl je geniet van leuke bandjes.
 • ‘Wie is de mol?’ is weer begonnen!
 • Alle complimentjes die ik kreeg op mijn outfit voor oudejaarsavond. Achteraf gezien was ik alleen wel een beetje overdressed. (Of misschien is underdressed een toepasselijker woord. Tjah, het thema was Burlesque. Alleen was ik volgens mij de enige die dat heeft meegekregen.)
 • Het heerlijke weer. Hoewel ik veel geklaag zie over het weer, zie ik toch zelf veel blauwe lucht en zon. Heerlijk. Dat beetje regen wat er af en toe valt denk ik gewoon weg.
 • De nieuwe aanwinst van mij favoriete trio (snappen jullie het nog?) die even met me kwam kletsen op oudejaarsavond. En dan de jaloerse blikken van mijn vriendinnen, hihi! (Ja, ik weet het, ik ben gemeen.)
 • Bloggen. Nieuwe blogs ontdekken, leuke en lieve reacties krijgen, stukjes schrijven. Ik vind het leuk!
 • Lieve vriendinnetjes die altijd rekening met mij willen houden en mij zo goed mogelijk proberen te begrijpen. Eén van hen weet soms zelfs nog beter mijn grenzen aan te geven (‘kom, we gaan even kijken of we ergens kunnen zitten’) dan ik zelf. Bijzonder.
 • The Voice Kids. Wat zijn die kids ontzettend goed! (En die coaches hè… daar word ik ook wel erg blij van.)
 • Een kaartje krijgen van mijn begeleiders op het vrijwilligerswerk, met hele lieve woorden. Fijn om te lezen dat wat ik doe zo wordt gewaardeerd.
 • Het Olympisch Kwalificatietoernooi schaatsen. (Lees: Sven Kramer.)
 • Mijn collega vrijwilligers. We leren elkaar steeds beter kennen en kunnen het (bijna) allemaal goed met elkaar vinden. Veel van hen hebben het financieel gezien niet makkelijk. Toch kreeg ik van de één een klein cadeautje voor de Kerst, neemt de ander regelmatig een hele stapel fruit mee, heeft en maakt dat voor me klaar, heeft weer een ander allemaal koekjes voor ons gebakken en is nog ander bezig een sjaal voor me te breien. Bovendien neemt iedereen me in vertrouwen over de problemen waar ze mee zitten. Ik vind het bijzonder.
 • De zanger van je favoriete trio die tegen je zegt (nadat de gitarist vroeg hoe het ging) dat je gewoon op je handen moet gaan lopen (de pijn zit bij mij voornamelijk van mijn rug tot mijn tenen). En daaraan toevoegt dat je dan wel even een broek moet aan doen in plaats van een jurkje. Ik heb zo gelachen!

Bron afbeelding

14 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #8

 1. Ik moet dat ook weer doen, lijstjes maken van dingen waar ik blij van word, want vaak zijn het er stukken meer dan je beseft door de ratrace waar je je soms in bevindt,…..en van ze te lezen word je ook gewoon blij ook die van een ander,…..

 2. En het is voor mij een moment van geluk om dit te lezen.
  Fijn dat je beseft, want veel mensen beseffen te weinig en klagen te veel.
  Natuurlijk hoort dat er bij om alles steeds maar beterder te krijgen, maar stilstaan bij geluk is ook heel belangrijk.

 3. Voelt goed hé, om gewoon af en toe eens al dit soort dingen de revue te laten passeren en te beseffen dat je, ondanks ook een andere kant het toch goed hebt!!
  Jammer dat toch best veel mensen dat niet kunnen, want daarmee maken ze hun eigen leven niet makkelijker.
  Gelukkig lukt het mij ook regelmatig ………. en ja geluk is zo simpel, als je het maar zien wilt/kunt.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.