Lezen | Sebastian Fitzek

Hoewel ik er de laatste weken wat minder vaak tijd voor maak, vind ik het nog steeds heerlijk om te lezen. Ik vind het fijn om met een boek op de bank te kruipen en even alles om me heen te vergeten. Het liefst heb ik er dan nog een lekker kopje thee bij (en een lekker stukje chocola, shhhht). Het moment van ontspanning voor mij. Hieronder wil ik twee boeken bespreken van Sebastian Fitzek.

Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek, een Duitse schrijver en journalist, leerde ik kennen via Saskia haar blog. Ik heb inmiddels twee boeken van hem gelezen en ik vond beide boeken erg goed. De boeken die hij schrijft zijn psychologische thrillers, een genre waar ik erg blij van word. Ik hoop dan ook zeker snel meer van hem te kunnen lezen. ‘De therapie’ is het boek dat ik als eerste las. Vervolgens heb ik ‘De wreker’ gelezen.

De therapie

‘De therapie’ is een boek waar ik vanaf het begin in werd meegezogen. Toch kon ik mijn vinger niet op leggen wat er nu precies aan de hand was. Het verhaal zit ontzettend goed in elkaar en bevat meerdere lagen. Net wanneer je denkt dat je weet wat er aan de hand is vind er een wending plaats die je niet ziet aankomen. Dit maakt dat het boek van begin tot eind spannend is.
Het boek gaat over een psychiater, Viktor Larenz. Zijn dochtertje is vier jaar geleden spoorloos verdwenen. Nu, vier jaar later, heeft Larenz zich opgesloten in zijn vakantiehuis, om de vragen van een journalist te beantwoorden. Al snel duikt er een mysterieuze vrouw op, Anna, die last heeft van waanbeelden. In haar waanvoorstellingen duikt een jong meisje op dat, net als Larenz zijn dochter, spoorloos verdwenen is. Hoewel Larenz in eerste instantie niks wil weten van Anne haar verhalen, raakt hij toch geïnteresseerd. Hij hoopt dat hij hierdoor kan ontdekken op welke manier zijn dochter is verdwenen.

De wreker

Ook dit is een ontzettend spannend verhaal, wat ‘ingewikkeld’ in elkaar zit. Van begin tot eind probeer je te ontraadselen wat er nu precies aan de hand is. Het boek wegleggen voor het uit is? Dat is bijna onmogelijk.
Het verhaal gaat over advocaat Robert Stern. Op een dag verschijnt er een doodzieke jongen van tien jaar oud, Simon. Hij wil graag dat Stern hem helpt, hij heeft namelijk in een vorig leven een moord gepleegd. Stern vindt dit nogal ongeloofwaardig overkomen. Wanneer hij echter menselijke resten vindt op een plek die door Simon werd aangegeven, begint hij Simon te geloven. Bovendien krijgt hij post over zijn overleden zoontje Felix. De schrijver belooft hem dat hij Felix terug zal zien als hij de moord van Simon natrekt.

Heb jij wel eens een boek van Sebastian Fitzek gelezen?

Bron afbeelding

10 gedachtes over “Lezen | Sebastian Fitzek

  1. Ik heb tot nu toe, volgens mij, alles van hem gelezen en ja, zijn boeken zijn zeer spannend met vaak vrij verrassende ontwikkelingen. Vooral ook omdat hij het verhaal vaak van een compleet andere invalshoek benadert dan veel andere schrijvers.

  2. ja, wat jij dan hebt met lezen heb ik dan weer met radio en tv programma`s, lekker even helemaal er in opgaan. en dat is eigenlijk lastig te omschrijven. Zo speelt zich er heel wat af in de hersenpannen.

  3. Kijk, ik heb inderdaad ook beide boeken gelezen …….. geweldige boeken. Heb nu onlangs op het boekenfestijn de zielenbreker van hem gekocht ……… ben benieuwd, maar heb ook weer hoge verwachtingen 🙂

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.