Eenzaam gemis

Hij kijkt door het raam naar buiten. De druilende regen maakt langzaamaan plaats voor een blauwe lucht. Een kleurrijke regenboog verschijnt en zorgt voor een glimlach op zijn gezicht. De zon komt achter een wolk tevoorschijn en verwarmt met haar stralen zijn gezicht. Een dag die grijs en grauw begon is omgeslagen in een dag vol warmte en schoonheid. Het is een mooie dag, een mooie dag om haar te bezoeken.

Hij vindt het fijn om haar te bezoeken. Hij praat met haar, maar neemt ook altijd even de tijd om te praten met de buurtbewoners, zoals hij ze noemt. Hij vind het heerlijk om onder de mensen zijn, ook al is het maar even. Soms is hij bij haar in stilte. Dan leest hij de krant, een boek of vermaakt zich met zijn tablet. Hij mag dan al wat ouder zijn, hij gaat wel degelijk met zijn tijd mee. Op die momenten is hij intens gelukkig.

Hij ontmoette haar jaren geleden en al jong trouwden ze. Dat was toentertijd niet meer dan normaal. Ruim zestig jaar zijn ze getrouwd geweest. Vorig jaar is zij echter overleden. Hij was verdrietig, heel erg verdrietig. Na al die jaren samen stond hij er ineens alleen voor.

Haar foto’s draagt hij nog altijd bij zich. Zijn dagen zijn grijs en grauw. Het verdriet is nog steeds groot en de eenzaamheid valt hem zwaar. Zijn grote liefde is weg gegrepen uit zijn leven en verder heeft hij niemand. Donkere wolken zweven boven zijn hoofd. Donkere wolken die elke dag weer even plaats maken voor een klein beetje zon.

De wandeling naar de begraafplaats doet hem goed en houd hem fit. Hij vind het heerlijk om tijd de doorbrengen in haar aanwezigheid. Haar lichaam mag dan onder de aarde liggen, haar aanwezigheid voelt hij nog altijd. Hij geniet van hun moment samen. Hij geniet van de gesprekken met andere nabestaanden die hij ontmoet. En even, heel even vergeet hij de eenzaamheid en het grote gemis.

21 gedachtes over “Eenzaam gemis

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.