Blogalicious #1

BlogaliciousBloggen is voor mij meer dan het schrijven van stukjes op mijn eigen weblog. Ik vind het namelijk heerlijk om andere blogs te lezen. Veel bloggers inspireren mij. Zij betoveren me met hun mooie woorden. Laten mij nadenken over dingen waar ik anders mijn gedachten niet snel over zou laten gaan. Nemen mij mee naar de mooiste plekken op deze wereldbol… Eigenlijk vind ik het zonde om hier verder niks mee te doen. Daarom wil ik zo nu en dan eens een overzicht maken van blogposts die mij raakten, op welke manier dan ook.

Stranden

Het zonnetje is hier in Nederland ruimschoots aanwezig op dit moment. Eigenlijk is het helemaal niet nodig om op vakantie te gaan. Toch is reizen wel iets wat mij aanspreekt. Ik volg op zich niet heel erg veel reisblogs, maar die van Laura volg ik trouw. Ze maakt niet alleen prachtige foto’s, ze weet mij ook altijd te raken met de stukken die ze schrijft. Ze kan echt toveren met woorden en haar emotie heel erg goed over laten komen ‘op papier’. In deze blog neemt ze haar lezers mee naar de prachtige stranden van Zakynthos. Heerlijk om even weg te dromen bij deze prachtige plaatjes.

Wachten

We blijven even bij de zon, alleen dan op een heel andere manier. Anne schreef het prachtige stuk “Als ik wacht op de zon om te stralen“.  Het is echt prachtige geschreven, waardoor ik er zelfs even sprakeloos van was en het moeilijk vind om er iets over te zeggen. Eigenlijk komt het er op neer dat je niet moet wachten tot iets vanzelf gebeurt, je moet zelf in actie komen. Pas dan kan je het doel dat je voor ogen hebt bereiken.

Accepteren

Accepteren, het is iets waar ik zelf veel moeite mee heb gehad. Ik zal jullie de details besparen, maar toen mijn gezondheid op een dieptepunt raakte en ik veel moest opgeven en kwijtraakte, kostte mij het veel moeite om de situatie te accepteren. Inmiddels kan ik mijn situatie wel accepteren en weet ik ook dat het heel erg belangrijk is om dit te kunnen. Hoe je een situatie kan accepteren? Daar schreef Anita het mooie artikel “Accepteren kun je leren” over.

Hou van jezelf

Een onderwerp wat eigenlijk in het verlengde ligt van accepteren is het houden van jezelf. Het accepteren van je lichaam zoals het is. Zeker op deze warme dagen is het een onderwerp wat veel terug komt. Veel mensen hebben er bijvoorbeeld moeite mee om in een bikini te lopen op het strand. Ze zijn onzeker over hun lichaam en voelen zich er niet prettig bij. Dina schreef hier een mooi artikel over dat je echt even moet lezen. Daarnaast kwam ook meteen dit nummer van de 3Js in mijn gedachten. Ik heb heel erg aan de melodie moeten wennen, maar de tekst, die is echt prachtig. “Straal, want je hart kan toch niet zonder jou!”

23 gedachtes over “Blogalicious #1

  1. Wat lief dat je andere bloggers in het zonnetje zet op deze manier en wat super tof dat je mijn acceptatie artikel hebt genoemd. Heel erg bedankt! Artikel van Dina heb ik ook gelezen en vond ik prachtig.

  2. Wat een leuk overzichtje met blogjes, ik heb ze nog niet allemaal gelezen (ik loop een beetje achter met blogjes lezen). Dankjewel voor het noemen van mijn blogje trouwens. 😀

  3. Pingback: Zo simpel is dan geluk #22 | Zo simpel is dan geluk

  4. Pingback: Blogalicious #2 | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.