Zo simpel is dan geluk #26

kerstpakket

Geluk zit hem in de kleine dingen. Vandaar ook de titel van mijn blog, zo simpel is dan geluk. Het zonnetje dat schijnt, een mooi nummer op de radio… Er zijn heel wat kleine dingen waar ik van geniet. Daarom zal ik regelmatig een lijstje plaatsen met de dingen waar ik blij van word.

 • Vorig jaar werkte ik nog bij mijn vorige werkgever en deelde mijn kantoor met een andere collega. Een deel van de week werkte mijn tante op onze plek, het andere deel van de week was het mijn plekje. Ik had al tegen mijn tante gezegd dat ik van plan was het kantoor te versieren voor de Kerst. Zij zei tegen mij dat onze collega daar vast niet mee zou instemmen. Toch had ik blijkbaar een positieve invloed, want voor ik het wist had hij een kleine kerstboom geregeld en stond hij op de bureau’s om mijn lichtjes op te hangen. Helemaal geweldig dus. Verder was er niemand in het bedrijf die zijn kantoor versierde, dus regelmatig kwamen er collega’s even gezellig langs om te kijken. Inmiddels heb ik mijn toenmalige werkplek verlaten, maar ik kreeg van de week een berichtje van mijn tante met een foto van het kantoor en de groetjes van mijn oud-collega. Ze hadden het weer versierd!
 • Ook op mijn nieuwe werk hebben we het helemaal versierd. Zo gezellig! We hebben ook een aantal van die dansende kerstbomen en dieren, zo leuk. Als je even een dipje hebt zet je zo’n ding aan en ben je meteen weer vrolijk.
 • Een wat oudere patiënt die ik regelmatig aan de telefoon heb en mijn collega even wil spreken. Vervolgens bedenkt ze ineens dat ze mij nog iets moet vragen. ‘Wat voor wijn vind jij lekker? Ik laat elk jaar met Kerst wijn bij jullie bezorgen voor de hele praktijk en daar hoor jij nu natuurlijk ook bij!’ Zo ontzettend leuk en lief.
 • Mijn betoog ging goed!!! Het was een onderdeel van het examen Nederlandse gesprekken en als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel het houden van een betoog. Ik ben er nu eenmaal niet zo goed in om mensen te overtuigen. Daarnaast wilde het me niet lukken om een stelling te bedenken. Uiteindelijk ben ik gegaan voor de stelling ‘Baton Twirling is een sport’. Voorbereid had ik het nauwelijks omdat ik ziek was, maar de lerares vond het onderwerp erg leuk en verrassend en zei dat ik overtuigend sprak en ze het een dikke negen waard vond.
 • De speculaaspop die ik kreeg met Sinterklaas van mijn werk. Niet alleen was hij super groot en van een bakker dus ook nog eens super lekker, er zat ook nog een hele mooie kaart bij waarin de waardering van zowel mijn collega’s als de patiënten naar voren kwam. Zo mooi.
 • Bedenken dat ik een ontzettend mooi jaar achter de rug heb. Natuurlijk waren er ook veel moeilijke momenten, maar ik heb vooral heel erg veel mooie, bijzondere, geweldige, fantastische, ontroerende momenten meegemaakt. De één groot, de ander klein, met allemaal even blij.
 • Aan iemand denken en dan op dat moment een speciaal nummer op de radio horen, alsof het zo moest zijn. Het bezorgde mij kippenvel en een brok in mijn keel.
 • Sinterklaas vieren met familie. De blik in de ogen van mijn neefjes en nichtjes wanneer er op de deur wordt gebonsd en er ineens een zak vol met cadeau’s op de stoep staat. Onbetaalbaar.
 • Kerst doorbrengen met familie. Het was fijn, heel er fijn. We hebben het altijd heel erg gezellig met elkaar en lachen ons wat af. Daarnaast is er ook tijd voor een serieuze noot. Ik ben echt heel erg dankbaar voor mijn fijne familie.
 • De lieve reacties hier. Sommigen lazen door de regels door dat het even niet zo lekker gaat en lieten een ontzettend lieve reactie achter. Dank jullie wel allemaal.
 • Op mijn werk daarnaast ook nog eens verwend worden met cadeautjes en een kerstpakket. In het kerstpakket zaten allemaal lekkere dingen die wij normaal niet snel zouden kopen. Heel erg leuk dus om ons gezin op deze manier een extraatje te kunnen geven.
 • De laatste Zo simpel is dan geluk van dit jaar. Fijn om nog even stil te staan bij al deze geluksmomentjes!

29 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #26

 1. Wat mooi dat je zo positief het jaar kunt afsluiten, ondanks alle dingen die zo zwaar waren dit jaar.
  Weet je, dat vind ik het mooie van jou blog, je kijkt naar de dingen die goed zijn, daardoor vergeten mensen wel eens dat er ook heel veel dingen moeilijk zijn
  Wens jou een nog veel beter 2016 toe ………. ga zo door

 2. Ik lees je nog niet zo lang, maar je positivisme straalt toch telkens door, zelfs op moeilijke momenten en daar heb ik respect voor…!!!
  😘

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.