Natuur of stad?

liebster awardEnkele dagen geleden werd ik door Tara Schrijft genomineerd voor een Liebster Award. Super bedankt, echt helemaal leuk! Mijn trouwe volgers zullen misschien opmerken dat ik deze al meer dan eens gekregen heb. Daarom geef ik er mijn eigen draai aan. De regels sla ik over en ook zal ik geen andere bloggers nomineren. Wél beantwoord ik de vragen van Tara Schrijft omdat het vragen zijn die me tot nadenken aanzetten en het dus een uitdaging is om ze te beantwoorden. Bij deze de vragen en mijn antwoorden.

 1. Wat deed je besluiten om een blog te beginnen?
  Ik ben mijn eerste blog begonnen om op die manier makkelijk mensen op de hoogte te kunnen stellen van mijn gezondheid. Op gegeven moment ging het steeds slechter en kon ik nauwelijks nog lopen, een revalidatietraject volgde. Ik kreeg steeds dezelfde vragen van verschillende kanten, dus het leek mij wel handig om gewoon een blog met updates te schrijven. Uiteindelijk blog ik nu nauwelijks nog over mijn gezondheid, maar dat was wel de reden dat ik mijn blog startte.
 2. Waar word je heel erg gelukkig van?
  Dat zijn in mijn geval vaak de kleine dingen. Heerlijk een boek lezen of bijkletsen met vriendinnen. Muziek luisteren of een gezellige verjaardag met familie. Het zijn vooral de mensen om mij heen die ervoor zorgen dat ik gelukkig ben denk ik.
 3. Wat spreekt je meer aan en waarom, natuur of stad?
  Hoewel ik natuur echt heel erg mooi kan vinden en er echt van kan genieten heeft de stad mijn voorkeur. Heerlijk door Amsterdam lopen met al het rumoer om je heen en de verscheidenheid aan mensen die je daar tegenkomt, heerlijk. Ik kan niet zo goed tegen stilte.
 4. Kies je voor zekerheid of avontuur?
  Dit vind ik best een lastige vraag. Enerzijds spreekt avontuur mij heel erg aan, maar gezien mijn gezondheid is zekerheid soms ook wel fijn. Van nature ben ik echter toch meer van het avontuur denk ik.
 5. Noem 3 dingen die op je bucket list staan?
  Even kijken hoor… *kijkt snel op deze pagina* Ik zou heel erg graag een keer een ballonvaart willen maken. Daarnaast zou ik het ook heel erg fijn vinden om een eigen plekje te hebben, lekker op mezelf te wonen. Hoe goed ik het ook heb bij mijn ouders thuis. Het noorderlicht zien lijkt mij ook wel heel erg mooi.
 6. Welk lied is op jouw lijf geschreven, en waarom?
  Je vecht nooit alleen‘ van de 3Js komt het eerst in mij op. Zij brachten dit nummer uit op een moment dat het even niet zo lekker ging met mij. Ik kon nauwelijks nog lopen of andere dingen doen, had veel pijn en stond op een veel te lange wachtlijst om te gaan revalideren. Ik zag op dat moment inderdaad soms alles even zwart en dit nummer heeft mij toen echt heel erg veel steun gegeven.
 7. Wat inspireerde je vandaag?
  Deze vragen inspireerden mij om na te denken over bepaalde dingen en gaven mij ook weer wat nieuwe inzichten in mijzelf.
 8. Welk boek ben je op dit moment aan het lezen?
  ‘De gevleugelde’ van Athur Japin. Ik vind Japin echt een geweldige schrijver en geniet altijd enorm van zijn boeken. Zo ook van deze.
 9. Als je een superkracht zou kunnen hebben, welke zou je kiezen?
  Ik zou er dan voor zorgen dat iedereen geluk ervaart. Dat zal natuurlijk voor iedereen heel persoonlijk zijn. De een wil graag gezond zijn, de ander is gelukkig als hij een gezin heeft. Ik zou er voor zorgen dat iedereen op zijn manier geluk kan ervaren.
 10. Waaruit bestaat voor jou een leuke avond uit?
  Een mooi theaterconcert met vrienden vind ik altijd een geweldige avond uit. Van tevoren gezellig eten samen en daarna genieten van fijne muziek en elkaars gezelschap. Super.
 11. Ben je een wereldreiziger of thuisblijver?
  Een thuisblijver. Het lijkt mij overigens wel heerlijk om te reizen, maar het is voor mij gewoon erg lastig. Verre landen heb ik helaas dan ook nog niet bezocht.
Advertentie

21 gedachtes over “Natuur of stad?

 1. Inspirerende vragen en antwoorden! Het blijft mooi om te zien hoe jij zo expliciet de dingen in het leven weet te benoemen die anderen wellicht als kleinigheden zullen aanschouwen, maar die oh zo veel geluk kunnen brengen.

 2. Ik vond het al heel raar dat ik de laatste tijd geen logjes van mij in mijn reader terugvond, niettegenstaande ik je volg. Wat is hier aan de hand?
  Leuke en eerlijke invulling van die tag. Ik had niets anders van je verwacht…

 3. wij hebben wel enkele dingen gemeen.Het avontuurlijke heb ik ook in mij. En een avondje uit, met een etentje en een concert lijkt me zowat het ultieme plezier!
  Mooie invulling!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.