Online daten. Vind ik de ware liefde?

Online daten. Om eerlijk te zijn stond ik daar nogal sceptisch tegenover. Als je op die manier je ware liefde moet vinden, dan is het wel heel erg triest met je gesteld. Echter, in het echte leven kwam ik de ware maar niet tegen. Bovendien kreeg ik van een goede vriendin een succesverhaal te horen. Ze had zich aangemeld op een datingsite en al snel was daar haar eerste date. Inmiddels is ze alweer een paar maanden samen met haar vriend. Om blij van te worden! Een moment ook waarop ik mijn mening maar eens drastisch moest gaan bijstellen. En… misschien moest ik mezelf ook maar in het avontuur van online daten storten.

Natuurlijk ben ik niet echt van mening dat het heel erg triest met je gesteld is als je online gaat daten. Niet iedereen komt nu eenmaal zijn ware liefde in het echte leven tegen, dus dan is online daten een mooi alternatief. Toch hangt er voor mijn gevoel nog wel een beetje een taboe om het online daten. Zelf durfde ik me er nooit toe te zetten. Ik, online daten? Is dat echt nodig?

Na het succesverhaal van mijn vriendin besloot ik toch ook maar eens de stap te wagen. Wie niet waagt, die niet wint. Op een of andere manier kom ik in het echte leven nooit leuke mannen tegen. Toch zou het mij wel heel erg leuk lijken om iemand aan mijn zijde te hebben. Om over een aantal jaar een gezinnetje te stichten. Ik nam dus een grote stap en meldde me aan op een datingsite.

Helaas kan ik jullie nog niet verblijden met mijn eigen succesverhaal, wat ik jullie echter wel kan vertellen is het volgende.

 • Alle knappe mannen wonen kilometers bij mij vandaan. Niet dat het om het uiterlijk gaat natuurlijk, maar toch.
 • Een datingsite is goed voor je zelfvertrouwen. Zo krijg ik regelmatig complimenten te horen en vragen sommigen zich af waarom ik een datingsite nodig heb. Gebrek aan zelfvertrouwen? Meld je gewoon aan op een datingsite!
 • Een datingsite zorgt ervoor dat je heel veel lacht. De meest foute openingszinnen komen voorbij. “En, al paaseieren gevonden?” “Omelet of pannenkoeken als ontbijt?” “Heb je misschien een verbandje voor me want ik heb me zojuist lelijk bezeerd toen ik voor je viel.”
 • Heel veel mannen in Nederland hebben moeite met de Nederlandse taal. Schrikbarend.
 • Sommigen weten van geen ophouden en blijven het proberen. Vijfhonderd berichten later snappen ze nog niet dat je geen interesse hebt.
 • Het kost veel tijd om alle flirts en berichten bij te houden. Als je niet selectief bent heb je er echt een dagtaak aan. Dan maar wat minder aardig zijn en niet overal netjes op reageren dus.

Hoe denk jij over online daten?

Bron afbeelding: unsplash.com | Greg Rakozy

51 gedachtes over “Online daten. Vind ik de ware liefde?

 1. Bijna 10 jaar geleden sliep ik door omstandigheden slecht. Midden in de nacht zak ik op marktplaats te zoeken en als advertentie kwam er een dating site aan de zijkant. Ik druk erop en moest om te beginnen een profiel/ verhaaltje schrijven. Het werd spannend. Je werd gekoppeld aan wat vrouwen met dezelfde interesses. Ik was getrouwd maar woonde op dat moment alleen. Om een lang verhaal toch nig wat kort te houden. Ik ontmoet een weduwe en vanaf de eerste ontmoeting …. Klik.
  Hoe is het mogelijk. Woon nu 4 jaar samen. Nig steeds passie en meer.

 2. Geweldig geschreven! Hihi, ik moet er stiekem wel van lachen! Zo ieder zijn ding toch? Voor de รฉรฉn is het wel wat, voor ander niet. Voor mij zou het overigens ook niets zijn hoor, ik vind het geloof ik veel te eng ๐Ÿ˜‰ Xoxo

 3. Ik heb het een tijdje gedaan en er zelfs een korte kennismaking aan over gehouden.
  Tegenwoordig ben ik er niet meer zo mee bezig. Na 17 jaar alleenheerschappij vind ik het wel prima zo..

  • Maar ik ken wel voldoende succesverhalen om goede hoop te hebben dat het jou ook gaat lukken. Het is soms een zaak van lange adem hebbenโ€ฆ x

 4. Ik heb het zelf nooit geprobeerd, maar moest ik nu single zijn, zou ik het waarschijnlijk wel proberen. In de familie van mijn man zitten er twee koppels die elkaar via internet leerden kennen en dat zijn echt heel normale mensen. De tijd dat er iets mis was met mensen die het op het internet moesten gaan zoeken, is dus echt wel lang voorbij ๐Ÿ˜‰

 5. Tja, ook ik ken mensen in mijn omgeving die succesvol een relatie kregen dankzij een datingsite. Zelf heb ik er een tijdje rond gekeken, maar ik ben te selectief, heb eigenlijk ook niet zo’n behoefte aan een relatie als puntje bij paaltje komt.
  Ik zou zeggen : ga er gewoon voor, zie wat er op je pad komt, komt er niets, ook goed, maar voor hetzelfde geld kom je je droomprins er tegen ๐Ÿ™‚

 6. Leuk dat je je toch hebt aangemeld. Ik heb nooit zo begrepen waarom de online wereld anders zou zijn dan de echte wereld. Behalve over je uiterlijk is de kans op liegen bijvoorbeeld in real life net zo aanwezig. En onze wereld wordt nou eenmaal steeds digitaler, dus ook de datingwereld. Ik heb vroeger ook op datingsites gezeten, maar mijn huidige vriend via via. Ben benieuwd wat het je op gaat leveren. Ik hoop vooral een hoop lol.

 7. Jou commentaar is heerlijk. Zelf heb ik het zelfde terughoudende gevoel over datingssites. Ook ben ik te veel rare mensen op internet tegengekomen ben ik bang.. en laten die daar nou ook zitten. Dusbhet heeft mij nooit zo getrokken.

  Wel dapper dat je de stap gezet hebt en wienweet komt er nog een succes verhaal uit, toch?

 8. Ik heb er geen ervaring mee, maar volgens mij is het inmiddels een prima manier om een partner te vinden.
  Laatst was J. hier. Zij en haar man hebben elkaar gevonden tijdens een speeddate. Mooi toch.

 9. Ja inschrijven op zo’n site is heel erg leuk. Toen ik net alleen was heb ik het ook gedaan op advies van een vriendin. Ik vroeg haar of ze niet goed bij haar hoofd was. Ik had wel iets anders aan mijn hoofd. Maar juist daarom zei ze.. je wordt vrolijk van complimentjes krijgen en daar krijg je weer energie van. Ze had gelijk! Veel reacties van jongere mannen. Ik heb een aantal dates gehad, via diverse sites, sommigen leuk, sommigen waren niks. Ook al regelmatig afgehaakt tijdens berichten over en weer sturen. Dat ik dacht, neee.. dat wordt hem niet. En uiteindelijk heb ik mijn liefde gevonden via de weblog.. kan ook nog ๐Ÿ˜‰
  Ik wens je veel succes, het zal je vast lukken, ik weet ook een aantal stelletjes die elkaar op die manier ontmoet hebben!

 10. Ik ben getrouwd met mijn online liefde en meerdere vriendinnen van mij wonen samen, zijn getrouwd en hebben zelfs kinderen met de liefde die ze online hebben leren kennen. Ik vind online daten het ideale middel en als je tussen de hopeloze gevallen heen kan kijken vind je daar misschien wel je soulmate.

 11. Niks mis mee, al kan ik er niet over meepraten.
  Zolang mensen eerlijk zijn รฉn blijven op het internet kan je mss wel iemand vinden die bij je past.
  Heb het toch al een paar keer gehoord dat het lukt! Heb vooral problemen met mensen die zich anders voordoen en zo anderen misleiden en onnodig kwetsen!
  Veel succes ๐Ÿ™‚

 12. Hahaha geweldig die zinnen! Heel leuk om te lezen. Ik heb er zelf geen ervaring mee maar ik zou het zeker doen als ik op zoek zou zijn. Mijn broertje ontmoette ik zijn vriendin via een datingsite. Sterker nog: het was zijn allereerste date via de site en meteen raak. Na nog geen jaar woonden ze al samen ๐Ÿ˜„

 13. datingsites zullen beslist hun nut hebben. Maar ik denk dat er ook veel negatiefs aan zit. Het komt erop aan om de goeie van de minder goeie te onderscheiden, en dat is al even moeilijk als in รฉcht daten…

 14. Ik heb mijn ex via internet leren kennen en heb aan het online daten meerdere zeer dierbare vrienden overgehouden. Mij zul je er dus niet snel een negatief woord over horen zeggen. Natuurlijk heb je er creepy lui tussen zitten, maar goed, dat heb je in real life ook…
  Ik wens je veel online dateplezier! ๐Ÿ˜‰

 15. Ik dacht er ook zo over, in ieder geval over Tinder. Oppervlakkig en dat soort dingen. Maar ja, toen ging mijn relatie uit… Ik denk dat het zeker wel mogelijk is, maar dat het niet per se makkelijk is, omdat er inderdaad ook veel sukkels tussen zitten.

  Maar ben benieuwd hoe het jou vergaat! ๐Ÿ™‚

 16. Eigenlijk wel jammer dat je denkt dat het triest met je gesteld is als je online gaat daten. Want het staat er helemaal los van. Zelf heb ik mijn man leren kennen via een dating site. Dit was wel 13 jaar geleden en toen waren er nog minder mogelijkheden. Ook medeblogger Puck kent haar man via het online daten.

  Of ik mezelf triest vond. Nee, absoluut niet (niet dat ik me druk maakte om wat anderen van me dachten). Ik vind namelijk dat het รฉรฉn het ander niet uitsluit. Je kan nog steeds die leuke vent tegen komen in de supermarkt, maar door het internet kom je dus ook mensen tegen die niet in jouw supermarkt/sportschool rond huppelen. En zo zag ik dat eigenlijk. Daarbij heeft iedereen het tegenwoordig super druk. Beter toch dat je zo je kansen kan vergroten? Maar ik zou wel op zoek gaan naar een serieuzere dating site. Niet dat ik daar nu in thuis ben, hoor. Maar kan me voorstellen dat Tinder niet echt iets is (over het algemeen). Alhoewel een kennis wel zijn vriendin via Tinder heeft leren kennen 4 paar jaar geleden. Ze zijn inmiddels getrouwd en ouders van 2 kinderen.

  Mijn man was trouwens ook de eerste persoon met wie ik afsprak. Dit jaar vieren we onze 9e trouwdag ๐Ÿ™‚

  Succes!

  • Dat denk ik niet hoor, lees nog maar eens goed. “Natuurlijk ben ik niet echt van mening dat het heel erg triest met je gesteld is als je online gaat daten.”
   Super leuk dat je je man hebt leren kennen via een datingsite!
   Ik ben benieuwd wat het mij gaat brengen, dank je! ๐Ÿ™‚

 17. Ik vind het zo wat geforceerd… het draait om ‘een lief te vinden’. En toch kan ik er in geloven dat je daar ‘the one’ kan vinden.
  Liefde is kwestie van op de juiste moment de juiste persoon te leren kennen, op welke manier dan ook.

 18. Voor mij waren datingsites ook altijd een taboe, wat eigenlijk enorm grote onzin is. Ik weet ook niet zo goed waarom, want inderdaad, je kan gewoon de pech hebben dat je de ware niet tegen het lijf loopt! Bij mij heeft het ook lang geduurd, maar uiteindelijk heb ik wel iemand gevonden, dus ik hoef er nu niet meer over te twijfelen. En als ik je laatste puntje zo lees ben ik blij dat ik er niet aan begonnen ben, ik ben dus typisch zo iemand die niet met zo veel berichtjes om kan gaan en heel veel kostbare tijd verkwist met tot in detail uitgekiende reacties om maar niet naar over te komen, ook al zal ik die persoon nooit ontmoeten…

 19. Hoi! Ik kwam je blog tegen en deze titel had mijn aandacht. Zelf ken ik mijn vriend namelijk via Tinder! Ondertussen hebben we al anderhalf jaar een relatie en het gaat super goed. Tinder is ontzettend populair geworden en heeft een beetje gezorgd dat het taboe op online dating wat minder is geworden. Ik denk alleen dat het anders is met websites als Lexa e.d. Mijn verhaal was dus eventjes om je te vertellen dat het ook goed kan gaan, ik hoop dat je een leuk iemand tegenkomt daar ๐Ÿ™‚ Leuk geschreven blokje trouwens.
  Xx

 20. Pingback: Online daten, geen succes |

 21. Pingback: De wandeldate: daten in coronatijd | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.