Blogalicious #4

BlogaliciousBloggen is voor mij meer dan het schrijven van stukjes op mijn eigen weblog. Ik vind het namelijk heerlijk om andere blogs te lezen. Veel bloggers inspireren mij. Zij betoveren me met hun mooie woorden. Laten mij nadenken over dingen waar ik anders mijn gedachten niet snel over zou laten gaan. Nemen mij mee naar de mooiste plekken op deze wereldbol… Eigenlijk vind ik het zonde om hier verder niks mee te doen. Daarom wil ik zo nu en dan eens een overzicht maken van blogposts die mij raakten, op welke manier dan ook.

Opgeven is een optie

Opgeven is geen optie. We horen het vaak in onze maatschappij. Opgeven is geen optie. Dat is het al helemaal niet als je ziek bent. Je moet altijd maar doorgaan, blijven ‘vechten’ tegen je ziekte. Ik las laatst een mooi artikel dat het tegenovergestelde vertelde. Een artikel waar ik me helemaal in kan vinden. Opgeven is soms wel degelijk een optie. Hoewel het een artikel is en geen blog wil ik het toch met jullie delen. Mensen gaan er vaak vanuit dat je altijd maar blijft vechten. Vechten is dapper, maar het is minstens net zo dapper om je grens aan te geven. Om aan te geven dat je grens bereikt is en je het niet meer aan kan. Om niet te zwichten voor de druk van buitenaf. Een druk die mensen iemand opleggen zonder zich er bewust van te zijn. Zonder het verkeerd te bedoelen. Ik denk dat het goed is om je daar bewust van te zijn. Ik denk dat het goed is om te beseffen dat opgeven ook een keuze is. Een hele dappere keuze.

SEO wat is dat nou precies?

Een totaal ander onderwerp, SEO. Zoekmachineoptimalisatie. Onlosmakelijk verbonden met het (professionele) bloggen tegenwoordig, maar eerlijk is eerlijk, ik snap er maar weinig van. Omdat ik puur en alleen blog voor mijn eigen plezier heb ik me nog nooit echt verdiept in SEO. Ben schreef laatst echter dit artikel op zijn blog. Een artikel dat zo duidelijk uitlegde hoe SEO werkt, dat zelf ik het begon te snappen. Of ik het ga toepassen? Ik denk het niet. Toch wil ik deze blog graag delen omdat er vast ook mensen zijn die het wel graag willen toepassen op hun blog. Deze duidelijke uitleg zal jullie zeker verder helpen!

Laura denkt

Laura was een van de eerste bloggers die ik volgde. Ik lees haar blog altijd met heel erg veel plezier. Ze heeft lange tijd iedere dag geblogd. Inmiddels blogt ze wat minder vaak, maar elke keer weer verschijnt er een lach op mijn gezicht als ik een post van haar lees. Ze schrijft op zo’n leuke manier dat je haast niet anders kan dan van haar blogjes genieten. In deze post vertelt ze dat haar blog vijf jaar bestaat (en dat ze dat absoluut niet vergeten was). In die vijf jaar is er veel veranderd.

12 gedachtes over “Blogalicious #4

  1. Ik vind stoppen met vechten en strijden niet hetzelfde als opgeven. Opgeven klinkt als iets passiefs terwijl als je ervoor kiest om het anders te doen, vind ik dat iets actiefs.

  2. Leuk lijstje! Die van de SEO heb ik meteen even gelezen. Ik probeer ook zo veel mogelijk SEO te schrijven, wat een stuk makkelijker gaat met de plugin van Yoast. Ik weet niet of ik het helemaal goed doe… maar oefening baart kunst zal ik maar zeggen 😉

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.