De Vakantiebieb-app | Volwassenen

vakantiebiebEerder vertelde ik al vol enthousiasme over de Vakantiebieb-App. Het is een app van de Bibliotheek waarmee je boeken in verschillende genres (gratis! – in de vorm van een e-book) kan downloaden om lekker te kunnen lezen tijdens de zomermaanden. Inmiddels zijn de zomermaanden voorbij en is de app dan ook niet meer actief. Hopelijk komt hij volgend jaar gewoon weer terug, want het is echt een hele fijne app. Hoewel ik je nu dus niet de tip kan geven om zelf ook de Vakantiebieb-app te downloaden, wil ik wel graag nog delen welke boeken voor volwassenen ik heb gelezen.

De zwarte kroon – Andrew Pyper

Hoewel het boek niet altijd even realistisch is, heb ik wel ontzettend van dit boek genoten. Het boek vertelt het verhaal van professor David Ullman, die gespecialiseerd is in demonen. Hij wordt gevraagd voor een project in Venetië en aangezien zijn huwelijk op dit moment niet zo lekker loopt, besluit hij op de uitnodiging in te gaan en samen met zijn dochter naar Venetië te gaan. Daar raakt hij zijn dochter kwijt. Terug in Amerika gaat hij op zoek naar haar en raakt verstrikt in de wereld van de demonen. Het verhaal zit goed in elkaar en ik moest echt wel mijn gedachten erbij houden om het te kunnen volgen. Een heerlijk, spannend, boek om te lezen.

Zwijgplicht – Saskia Profijt

Dit boek vertelt het verhaal van Fanny Engel. Een psycholoog die tevens wordt ingezet als leugendetector. Ze vertrekt met spoed richting Noord-Italië omdat haar broer Ties, die wielrenner is, daar is aangereden. Ties verblijft na dit ongeluk op de Intensive Care. Ondertussen probeert Fanny erachter te komen wat er nu precies gebeurd is. Een fijne psychologische thriller die lekker weg leest. Het idee van het verhaal vond ik persoonlijk ook erg origineel.

IJzer en bloed – Liza Marklund

Misdaadjournaliste Annika Bengtzon, krijgt een veronstrustend berichtje van haar zus Brigitta waar ze al jaren geen contact meer mee heeft. Al snel blijkt dat Brigitta verdwenen is en besluit Annika naar haar op zoek te gaan. tegelijkertijd is Annika op haar werk bezig met een moordzaak van jaren geleden. Zowel in de zoektocht naar deze moordzaak als tijdens de zoektocht naar haar zus, komt er veel uit Annika haar verleden naar boven. Een geweldig spannende thriller, waarin de personages mooi worden uitgewerkt. Het maakt mij absoluut nieuwsgierig naar de eerdere delen van deze serie.

Het spoor terug – Tess Gerritsen

Het verhaal van Beryl wordt verteld. Zij was er altijd van overtuigd dat haar ouders waren doodgeschoten in Parijs. Nu wordt haar echter verteld dat haar vader haar moeder heeft vermoord en vervolgens zelfmoord heeft gepleegd. Beryl kan dit niet geloven en gaat op zoek naar de waarheid. Het wordt een spannende, maar ook romantische zoektocht. Het boek leest heel erg makkelijk weg en is spannend van begin tot eind.

De toeschouwers – Hilde Vandenmeeren

Een prachtig boek dat gaat over freelance webdesigner Marion. Een goede vriendin moet voor haar werk naar het buitenland en laat haar dochter Chavi tijdelijk bij Marion logeren. Chavi zit sinds kort op een internaat waar op gegeven moment een moord wordt gepleegd. In het boek komen verschillende thema’s naar voren zoals kindermisbruik en pesten. Het boek wordt vanuit verschillende personages geschreven. Je wordt echt helemaal in het verhaal gezogen.

Cruise – Suzanne Vermeer

Heleen en Frank zijn al heel wat jaren gelukkig getrouwd. Tot grote spijt van Heleen hebben zij helaas geen kinderen. Frank verrast Heleen ter tere van hun trouwdag met een cruise. Na enkele dagen is Frank spoorloos en Heleen is kapot van verdriet. Ze komt er al snel achter dat Frank een dubbelleven bleek te leiden, een grote klap voor haar. Het boek is lekker om even tussendoor te lezen, maar het viel mij behoorlijk tegen. Het is net even té simpel en daardoor niet erg spannend.

De helleveeg – A.F.Th van der Heijden

Geraakt door ‘Tonio’ van deze zelfde schrijver, was ik heel erg nieuwsgierig naar dit boek. De titel verwijst naar Tante Tiny, een dame met smetvrees, die door de misdaden die haar zijn aangedaan erg wraakzuchtig is. Het wordt geschreven vanuit het kind Albert Egberts. Het verhaal vertelt eigenlijk het familieverhaal van Albert en tante, waarbij Albert er stapje voor stapje achterkomt hoe zijn tante is geworden zoals zij is. Een prachtig verhaal als je het mij vraagt!

10 gedachtes over “De Vakantiebieb-app | Volwassenen

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.