Lezen | Doodverklaard, Hemel en aarde en De chirurg

Stille getuigeDe leesflow, ik heb hem helemaal te pakken. Elk momentje dat ik voor mezelf heb ben ik heerlijk aan het lezen. Er vervolgens over schrijven op mijn blog schiet er alleen een beetje bij in. Zonde, want ik heb alweer heel wat goede boeken gelezen. De een ontzettend spannend, de ander zo mooi geschreven dat ik me helemaal in het verhaal verloor. Omdat het voor mij gewoon niet lukt om over alle boeken die ik lees een stuk te schrijven, heb ik voor nu drie hele fijne boeken uitgekozen om wat over te vertellen. Het zijn echte aanraders, stuk voor stuk.

Doodverklaard – Lisa Gardner

Dit boek vond ik zo ontzettend goed. Het vertelt het verhaal van Annabelle Granger. Een jongedame op al heel wat plekken heeft gewoon omdat ze samen met haar ouders op de vlucht was. Ze weet alleen niet waarvoor. Op een dag leest ze in de krant dat ze is overleden. Op het terrein van een voormalige psychiatrische inrichting zijn zes lijkjes gevonden van jonge meisjes, waarvan een haar medaillon draagt. Rechercheur Warren en agent Bobby Dodge zijn de betrokken agenten bij dit onderzoek en ook Annabelle raakt er onvermijdelijk bij betrokken.

Het verhaal zit mijns inziens geweldig goed in elkaar. Verschillende wendingen komen voorbij, wendingen die je totaal niet ziet aankomen. Hierdoor is het moeilijk om het boek weg te leggen. Ik zat echt helemaal in het verhaal en wilde het zo snel mogelijk uitlezen omdat ik gewoon wilde weten hoe alles nu precies in elkaar zat en wie er verantwoordelijk was voor het vreselijke lot van de zes meisjes. Het liep allemaal zo anders dan je je van tevoren kan bedenken. Echt een geweldige goede thriller als je het mij vraagt

Hemel en aarde – Nora Roberts

Hemel en aarde is deel twee van een trilogie van Nora Roberts. Eerlijk gezegd wist ik dit niet toen ik aan het boek begon. Gelukkig was het een op zichzelf staand deel en kon je het dus prima lezen zonder deel een te hebben gelezen. In dit boek staat het verhaal van Ripley Todd centraal die woont op het Eiland van de Drie Zusters. Zij blijkt een bijzondere gave te hebben, maar wil hier niks van weten. Op gegeven moment komt er een wetenschapper naar het eiland die het mysterie van het eiland wil ontrafelen. Dit heeft dramatische gevolgen.

Opnieuw een prachtig boek van Nora Roberts. Ik word altijd zo blij van haar boeken. Ze schrijft zo mooi. Hoewel het absoluut geen thriller is, wordt er wel degelijk een spanning opgebouwd in het boek. Persoonlijk vind ik dit altijd wel fijn omdat het ervoor zorgt dat ik verder wil lezen. Het boek heeft mij ontzettend nieuwsgierig gemaakt naar de andere twee delen van deze serie. Ik las dat dit het minste deel was, dus dat belooft veel goeds.

De chirurg – Tess Gerritsen

Genoten heb ik van deze geweldige medische thriller. De Chirurg, zo wordt de seriemoordenaar genoemd die ’s nachts de slaapkamers van vrouwen binnendringt en verschrikkelijke dingen met hen doet. Arts Catherine Cordell werd zelf bijna slachtoffer van een vergelijkbaar incident, maar schoot haar dader dood. Bij de nieuwe incidenten die gaande zijn in zij de enige houvast van de politie. De Chirurg blijkt echter belangrijke details te weten van de aanslag op haar leven. Is er sprake van een copycat of zit het toch anders?

Spannend, super spannend, dat was dit verhaal. Een boek waar ik zeker van genoten heb. Ik houd sowieso van thrillers en medische thrillers spreken mij al helemaal aan. Tess Gerritsen heeft ook een vervolg geschreven op dit boek, ‘De leerling’, en ook daar werd ik erg blij van. Wat een geweldig goede thrillers zijn dit.

Het boek van de foto ‘Stille getuige’ vond ik dan weer net even iets minder. Meer roman dan thriller. Heerlijk om even tussendoor te lezen, dat wel, maar niet zo goed als de andere twee.

 

9 gedachtes over “Lezen | Doodverklaard, Hemel en aarde en De chirurg

  1. Goeie keuzes hoor! Van Lisa Gardner nog nooit iets gelezen, maar lijkt me super!
    Tess Gerritsen heb ik bijna alles van gelezen. Geweldige schrijfster. Tip: Sneeuwval, echt super!
    Nora Roberts is natuurlijk ook een prachtschrijfster! Geniet maar lekker van die mooie boeken!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.