Zo simpel is dan geluk #41

duinen

Geluk zit hem in de kleine dingen. Vandaar ook de titel van mijn blog, zo simpel is dan geluk. Het zonnetje dat schijnt, een mooi nummer op de radio… Er zijn heel wat kleine dingen waar ik van geniet. Daarom zal ik regelmatig een lijstje plaatsen met de dingen waar ik blij van word.

 • Eventjes de stad in om er even tussenuit te zijn en een geweldig leuk jurkje en een mooie broek kopen. Het jurkje is helemaal mijn ding. De broek juist iets wat ik normaal gesproken nooit draag, maar hij bleek erg leuk te staan. Fijn!
 • Mijn vader die spontaan mijn fietsbanden oppompt. Zo lief!
 • Na ziek thuis te zijn geweest weer aan het werk kunnen. Wegens onderbezetting wel iets te vroeg begonnen, maar gelukkig wel veel steun van collega’s zodat ik het net even wat rustiger aan kon doen dan normaal gesproken. Blij dat we zo’n fijn team hebben.
 • Lezen, lezen en nog meer lezen. Op een of andere manier heb ik het even nodig om in mijn eigen bubbel te leven en doet het me heel erg goed.
 • Steun van vrienden. Ik heb dan misschien niet veel vrienden meer, maar ben wel heel dankbaar als ze er voor me zijn. In het speciaal het kaartje van een heel dierbare vriendin. Ontzettend dankbaar.
 • Spontaan bezoekje van mijn vader op mijn werk omdat hij in de buurt was. Ik heb hem maar even een rondleiding gegeven en voorgesteld aan mijn collega’s.
 • Mijn moeder die er alles aan deed om goed voor me te zorgen in de weken dat ik ziek was. Op zo’n moment is het toch nog wel erg fijn om nog thuis te wonen.
 • In een machteloze situatie toch iets voor iemand kunnen betekenen.
 • Een jong patiëntje dat niet met zijn moeder mee naar huis wil, maar gezellig bij mij wil blijven. Schattig.
 • De ontzettend lieve reacties op mijn vorige blogje. Hoewel het tijd nodig heeft om me weer helemaal goed te voelen, gaat het wel steeds iets beter.

15 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #41

 1. Dit is de beste therapie die er is voor als je je klote voelt: alle kleine positieve dingen in je leven opschrijven zodat je ze ook over kunt lezen als je je weer kut voelt! Het stukje met een glimlach om mijn mond gelezen, ik kreeg direct zelf de neiging om het weer te gaan doen! Geniet van je mooie geluksmomentjes!

 2. Daar staan leuke dingen tussen. Wat leuk dat je vader je spontaan komt opzoeken op het werk, zeg. En lieve reacties op een blog zijn een echte opsteker. Ook al ken je de mensen niet allemaal persoonlijk. Ik had dat toen ik in het ziekenhuis lag. Hmm… ik denk dat ik er eens een blog over ga schrijven! Je brengt me op ideetjes.

 3. Ohjee, ik had nog niet gereageerd op je vorige blog! Ga ik snel doen, want dit is al een fijne lijst met beetjes die helpen, ik hoop dat ik er nog een beetje bij kan doen 🙂

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.