Verjaardagsfun

verjaardagHet is september en dat is de maand waarin ik jarig ben. Op zich heb ik de laatste jaren niet zo heel erg veel met mijn verjaardag. Ik vierde het samen met mijn zus voor familie, maar daar bleef het eigenlijk bij en dat vond ik helemaal prima. Dit jaar vier ik het helemaal niet en dat vind ik helemaal niet erg. Dat ik jong was daarentegen vond ik mijn verjaardag echt helemaal geweldig. Ik kon niet slapen van de zenuwen en was ontzettend nieuwsgierig wat voor cadeau’s ik zou krijgen. Naast de dag dat ik het vierde voor familie en kennissen, mocht ik ook altijd een kinderfeestje houden, geweldig. Naar de speeltuin en spelletjes doen, wat werd ik daar blij van.

Op de middelbare school vierde ik mijn verjaardag altijd apart voor mijn vrienden. Een en al gezelligheid. Een aantal verjaardagsmomenten zal ik niet snel vergeten.

Zo kan ik me nog herinneren dat ik als puber een keer een kinderfeestje heb georganiseerd. Ik nodigde al mijn vrienden uit en we gingen allemaal kinderspelletjes doen. Koekhappen, spijkerpoepen, ze kwamen allemaal voorbij. En ja, wij als pubers hebben ons rot gelachen!

Iets wat ik ook nooit meer zal vergeten is dat ik in de pauze naar een groepje vrienden toeliep en nog net mijn naam, ‘cadeau’ en ‘verjaardag’ opving. Ze hadden het blijkbaar over een cadeau voor mij. Als snel werd ik opgemerkt en riep één van de jongens. ‘Jaaaa, we hebben een leuk cadeau voor je bedacht, een barbie!’ Ik lachtte hier natuurlijk hard om, want ik begreep natuurlijk dat dit een grote grap was. De avond van mijn verjaardag brak aan en mijn vriendengroep kwam met hun eerst cadeau. Een barbie! Ik heb gehuild van het lachen.

Volgens mij was het diezelfde avond dat een andere groep vrienden ook met een bijzonder cadeau  kwam. Deze groep bestond uit allemaal jongens en zij maakten me al weken helemaal gek. Ze vertelden me dat ze iets heeeeeeeel ergs voor me hadden gekocht en dat het maar goed was dat mijn ouders niet thuis waren. Eerlijk gezegd was ik wel een beetje bang voor wat er komen ging. Zouden ze bijvoorbeeld iets van seksspeeltjes hebben gekocht?

Dat ik mijn cadeau kreeg durfde ik het haast niet open te maken, maar ik moest natuurlijk wel. Ik scheurde het papier open en…

… het was een string. Een witte, Sloggi string in maat XXL.(Note: ik had toen net aan een maat S.)

Vervolgens kon ik dus mijn vrienden even voor gek zetten door te vragen hoe ze in godsnaam bij maat XXL gekomen waren. Wat bleek, een van de jongens was snel de winkel ingerend, heeft de eerste de beste string gepakt, met een rood hoofd afgerekend en de winkel zo snel mogelijk weer verlaten. Ik heb me rot gelachen!

 

16 gedachtes over “Verjaardagsfun

  1. Hahaha, geweldig verhaal. Ik heb tegenwoordig eigenlijk ook geen zin meer om mijn verjaardag te vieren, je rent de hele dag alleen maar rond (of je voelt je een hele slechte gastvrouw). Vroeger, toen alles nog makkelijk was… 😉

  2. Mooi verhaal! En inderdaad met de jaren vier ik ook minder mijn verjaardag. Ik heb ook allang geen wensen meer. Samenzijn met familie en vrienden, dat is eigenlijk goed genoeg. Maar dan het liefst op meer dagen dan mijn verjaardag.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.