Yoga time!

YogaInmiddels heb ik mijn eerste yogales weer achter de rug. Een aantal jaar geleden was ik al begonnen met yoga. Dit deed ik bij een kleine yogaschool waar veel persoonlijke aandacht was. Heel erg fijn. Op gegeven moment ging de lerares echter naar de andere kant van het land verhuizen en stopte vanzelfsprekend met de yogalessen. Ik ben toen op zoek gegaan naar een andere school waar ik lessen zou kunnen volgen, maar kon niets vinden wat me aansprak en wat uitkwam qua tijd. Omdat het belangrijk is om in beweging te blijven ben ik toen naar de sportschool gegaan en aan het fitnessen geslagen.

Hoewel fitness ook erg goed voor je is, bleef ik de yoga heel erg missen. Thuis zelf daarmee aan de slag werkt voor mij niet, dus dat was geen optie. Echter kwam ik een tijdje geleden iemand tegen die ik nog ken van mijn vorige yogaschool. Zij heeft zelf in de tussentijd een opleiding gedaan tot yoga docent en zou in september weer beginnen met het geven van les bij mij in de buurt. Ik werd meteen enthousiast en heb me zodra dat kon meteen ingeschreven voor haar lessen.

Afgelopen week was de eerste les weer en ik werd er helemaal blij van. Ik voelde me wel even een stijve plank, maar de docente geeft echt heel erg fijn les. Ze weet bovendien mijn verhaal (en herkent helaas ook mijn verhaal) , wat ook erg fijn is, want ik hoef haar niks uit te leggen. De les ging erg goed, ondanks de blessures die ik nu heb en de napijn viel ook erg mee. Ik merk meteen dat dit voor mijn lichaam gewoon een stuk fijner is dan het sporten op de sportschool.

Ga ik het fitnessen dan opgeven? Nee, dat zeker niet. Ik ben van plan om nu een keer in de week aan yoga te doen en een keer in de week naar de sportschool te gaan. Hopelijk is dat een goede balans voor mij en is dat vol te houden. Ik weet dat het pittig zal zijn naast mijn werk, maar het is gewoon erg belangrijk mijn lichaam zo goed mogelijk in conditie te houden. Ik kijk echt ontzettend uit naar de yogalessen die komen gaan, dus wat dat betreft moet het zeker gaan lukken. Nu alleen nog de motivatie zien te vinden om mezelf elke week naar de sportschool te blijven slepen.

21 gedachtes over “Yoga time!

  1. Mijn moeder doet ook al een aantal jaren aan yoga en kan echt niet meer zonder! Ik ben zelf ook niet iemand om zoiets thuis te doen, dus ik hoop dat dit voor jou gaat werken 😊 heel veel succes en plezier! 😀

  2. Ik wil het eigenlijk ook best doen, maar kom er nooit echt aan toe. Er is bij mij in de buurt wel genoeg, moet ik zeggen. Maar ja, ik ben ook veel bezig als mantelzorger, dus dan laat ik veel dingen aan me voorbij gaan. Pas als ik wat meer tijd heb voor mezelf dan wil ik echt meer qualitiy time aan mezelf besteden. Maar wel top dat je weer bent begonnen.

  3. Pingback: Zo simpel is dan geluk #42 | Heel veel lekkers |

  4. Ik herken me in je verhaal. Ik heb ook een pauze van een paar jaar gehad. Toen ik de draad van yoga en meditatie weer oppikte voelde ik me schuldig omdat ik die pauze zag als verloren tijd. Een goede vriendin die een boeddhistische tempel onderhoudt had het volgende advies: ‘Als het op je pad ligt, dan ligt het op je pad. Met andere woorden ook die pauze zal wel zijn nut gehad hebben.’

    Ik ben blij voor je dat je de draad weer opgepikt heb en wens je nog jaren yogaplezier!

  5. Pingback: Hoe vermaak ik me in thuisisolatie? | Zo simpel is dan geluk

  6. Pingback: Groepslessen werken motiverend | Zo simpel is dan geluk

  7. Pingback: Yogacurus: me verdiepen in yoga | Zo simpel is dan geluk

  8. Pingback: Plezier in sporten | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.