Make it a december to remember

theeDe laatste maand van het jaar is aangebroken. Een maand waar velen vol verwachting naar uitkijken. Een maand waar anderen juist enorm tegenop zien. Iedereen beleeft de decembermaand op zijn eigen manier. de een viert gezellig Sinterklaas, de ander slaat Sinterklaas over en kiest ervoor om cadeau’s uit te delen met Kerst. Weer een ander is ontzettend eenzaam met tijdens deze feestdagen en kan alleen maar hopen dat ze zo snel mogelijk voorbij zijn.

Wanneer ik naar mezelf kijk is december vaak wel een fijne maand. Even terugblikken op het jaar en bedenken welke tegenslagen er zijn geweest en vooral wat voor moois ik heb meegemaakt. Reflecteren hoe ik de dingen heb aangepakt en wat ik geleerd heb dit jaar. Tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Dit jaar begint december helaas niet heel erg fijn. Mijn beste vriendin vecht voor haar leven op de intensive care. Het is afwachten hoe dit af gaat lopen, per dag bekijken hoe het met haar gaat. Machteloos voel ik me hierdoor en daarbij ook bang en verdrietig.

Gezien het echt afwachten is en ik niet veel voor haar kan doen, wil ik absoluut proberen er toch een mooie maand van te maken.

Samen met familie vier ik zoals elk jaar Sinterklaas. Hoewel er dit jaar niemand meer gelooft (vorig jaar geloofde mijn neefje nog) leek het ons toch gezellig om er samen een mooie avond van te maken met natuurlijk cadeau’s. De kerstdagen breng ik ook met familie door waarbij de focus ligt op gezellig samen zijn en lekker eten.

Daarnaast verwacht ik deze maand een vriendin een kraambezoek te kunnen brengen, maar de baby zit vooralsnog toch nog wel lekker warm. Een akoestisch kerstconcert van de 3Js staat ook op de planning, ik weet zeker dat ik hiervan ultiem ga genieten. Daarnaast ga ik nog een keer een ochtendje naar de sauna met aansluitend een high tea. Genoeg fijne dingen dus om naar uit te kijken en waar ik hopelijk ook echt van kan genieten. Bovendien is de sfeer op het werk toch ook altijd erg gezellig deze tijd, waar ik erg blij van wordt. En dan zijn er natuurlijk nog de kleine dingen. Lekker onder een dekentje schaatsen kijken of genieten van een goed boek met een kop thee in mijn hand.

Hopelijk gaan jullie ook een fijne maand tegemoet. Zonder eenzaamheid, met vrienden en familie om je heen. Met mooie dingen om van te genieten of juist de rust die je nodig hebt. Geniet van deze maand zoals jij die graag wilt invullen. Make it a december to remember.

24 gedachtes over “Make it a december to remember

  1. Zeker niet in eenzaamheid! Gezellig met de familie en saampjes hebben we het ook heerlijk!
    Wanneer ga je naar de kerstshow van de 3JS? Ik op 13 december in IJsselstein… Zin in hoor, met mijn dochter!
    Ik wens je een mooie decembermaand, dat er maar een gezond kindje geboren mag worden. En heel veel sterkte voor je vriendin en alle betrokkenen, jij uiteraard ook! Liefs XXX

  2. De maand december is denk ik voor mij de mooiste maand in het jaar. Ik kijk altijd uit naar de sfeer die het (voor mij) uitstraalt. Zoals jij zegt: een dekentje en thee. Ik hou van geurkaarsjes en het huis versieren met kerstspulletjes. Kerstmuziek, knus samen film kijken, lekker een boek lezen. De regen en wind tegen de ruiten horen slaan en het ultieme genot van ’s ochtends de gordijnen openen en een witte wereld tegemoet zien. Sommige mensen hebben een winterdepressie, wat ik me goed voor kan stellen, maar ik kom juist los, zelfs nu ik het zelf zwaarder heb. Ik hoop dat je ook echt kunt genieten, ondanks hetgeen er met je vriendin (is) gebeurd. Ik hoop voor je dat het goed met haar komt, sterkte. 🌹

  3. Voor mij de eerste helft van de maand razend druk, met oude en nieuwe uitdagingen, en de tweede helft van de maand voor leuke dingen. Hoop alleen wel dat het weer mee werkt de tweede helft en er dus geen gladdigheid komt.
    Trouwens, weet je dat er mensen zijn die altijd wel wat eenzaamheid in hun hart voelen, en dat terwijl ze niet alleen zijn, één daarvan ben ik., maar maak er het beste van.

  4. Vooral je laatste ‘geniet van deze maand zoals jij die zelf wil invullen’ vind ik bijzonder waardevol. December is doorgaans hier ook iets om naar uit te kijken. Al blijf ik diegenen indachtig die momenteel mindere dagen doormaken, personen die me nauw aan het hart liggen en die m’n steun nu goed kunnen gebruiken.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.