Een jaar vol geluk?

gelukGoede voornemens, daar doe ik niet aan. Hoewel ik na de feestdagen wel weer even wat extra op mijn voeding wil gaan letten. Immers eet ik deze maand toch wel erg veel lekkere dingen. Heerlijk en ik kom niet snel aan, dus heb er in dat opzicht niet veel last van, maar gezond is het natuurlijk niet. Ik dwaal echter een beetje af. Goede voornemens, zoals ik in dit blogje schreef begin van dit jaar, ik had ze niet. Wel wilde ik mijn jaar in het teken stellen van een woord, geluk. Nu is het natuurlijk de vraag, hoe is dat me vergaan?

Het geluk stond dit jaar eerlijk gezegd niet aan mijn zijde. Hoewel ik me ook wel degelijk besef dat ik heel erg gelukkig mag zijn met het leven dat ik leid. Echter was er wel wat tegenslag dit jaar. Reden genoeg voor mij om juist op zoek te gaan naar het geluk dat er wel is. Geluk hoeft immers niet groot te zijn, het zijn vaak juist de kleine dingen die zorgen voor een geluksmoment.

Gezien de vele ‘Zo simpel is dan geluk‘ berichten die online zijn gekomen, heb ik toch heel wat geluksmomenten beleefd dit jaar. Veel rust en ontspanning vond ik in het lezen van boeken. Op een of andere manier doet dat mij altijd zo ontzettend goed. Even de wereld om mij heen vergeten en genieten van een andere wereld. Daarnaast vond ik het geluk in de lieve mensen om mij heen. Tijd met hen doorbrengen, daar word ik heel erg blij van. Samen lekker uiteten of gezellig een verjaardag vieren, er kwamen zoveel mooie momenten voorbij. Hoewel ik in mijn vriendschappen niet altijd vind wat ik nodig heb, heb ik dit jaar geleerd om dat steeds meer en meer los te laten en dankbaar te zijn voor wat de vriendschappen mij wel brengen.

Elke dag was er wel iets waar ik dankbaar voor was of een moment van geluk. Dat het op een regenachtige dag droog was op het moment dat ik van of naar mijn werk moest fietsen, een lieve schattige baby op het werk, onverwacht een lieve kaart krijgen. Het is mooi om even stil te staan bij de positieve dingen. Om dankbaar te zijn voor al het moois dat het leven met zich mee brengt.

Geluk vond ik ook in het geluk van de mensen om mij heen. Zoveel bijzondere dingen zijn er gebeurd om mij heen. Vrienden die samen gaan wonen, of samen een huis hebben gekocht. Een vriendin die ten huwelijk is gevraagd en op de valreep een vriendin die is bevallen van een prachtige zoon. Ik kan echt oprecht blij worden van al deze mooie dingen.

Wanneer ik zo even terug kijk, kan ik wel zeggen dat afgelopen jaar zeker in het teken heeft gestaan van geluk. Ik ben blij en dankbaar dat ik ook ondanks de tegenslagen wel heb kunnen genieten dit jaar. Dat er heel veel mooie geluksmomenten zijn geweest, groot en klein. Zo simpel is dan geluk.

13 gedachtes over “Een jaar vol geluk?

  1. Een tijdje terug trok ik voor mezelf een conclusie, en eigenlijk bevestig jij die. De tegenslagen blijf ik me langer herinneren dan de gelukkige momenten.
    En eigenlijk vind ik dat zo jammer, want juist door die gelukkige momenten kan ik de tegenslagen dragen.
    Ik wens jou hele fijne feestdagen.

  2. Pingback: Nog eentje dan |

  3. Pingback: Een blik op het nieuwe jaar |

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.