Nog eentje dan

sneeuwNog eentje dan. Nog een blog in het jaar 2017. Gewoon omdat het kan. Eigenlijk heb ik niet heel veel inspiratie, dus ik schrijf maar gewoon wat in het wilde weg. Het blijft toch altijd iets geks, die laatste dagen van het jaar. Iedereen is druk bezig met terugblikken, vooruit kijken en toeleven naar het moment waarop het jaar overgaat van 2017 in 2018. En dat terwijl het eigenlijk ook maar gewoon dagen zijn, net als al die andere dagen van het jaar.

Voor mij was 2017 zeker een jaar vol geluk. Echter begint niet alleen het jaar op zijn eind te raken, ook ik ben wel een beetje aan het eind van mijn Latijn. Eerste Kerstdag, was fijn, heel erg fijn. Hoewel ik een kop vol  met snot had en mijn stem nergens te bekennen was, heb ik gezellig met familie gegeten. Het eten was lekker, het gezelschap was fijn en we hebben ontzettend gelachen. Tweede Kerstdag lag ik met migraine op bed. Dat zat niet helemaal in mijn planning, maar het is niet anders.

Het deed me wel beseffen dat ik steeds minder en minder kan hebben. Steeds vaker sociale dingen moet afzeggen omdat het gewoon echt niet gaat. Dat is wel heel erg jammer. De laatste weken draait mijn leven echt puur om mezelf op de been houden zodat ik kan werken en daaromheen is het bijna alleen maar ellende met veel hoofdpijn, moeheid, ziek zijn en andere pijn. Overleven.

Dat moet absoluut anders volgend jaar, want dit houd ik niet vol. De eerste afspraken daartoe staan ook inmiddels gepland en ook op andere manieren ben ik volop bezig om te proberen goed voor mezelf te zorgen en zo hopelijk een positief effect voor mijn gezondheid te bereiken. Iets wat natuurlijk niet van de ene op de andere dag bereikt is, maar ik heb goede hoop en het is (toevallig dat het zo uitkomt) een mooi doel voor het nieuwe jaar.

Ik wil jullie als lezers graag nog even bedanken voor het feit dat jullie mijn blogs lezen. Dat blijf ik zo bijzonder vinden. Daarnaast zijn er heel wat mensen die regelmatig even een reactie achterlaten, of juist voor het eerst een berichtje sturen. Ik word blij van elke reactie die ik lees en ben jullie daar erg dankbaar voor. Soms kan ik zelfs steun halen uit de reacties hier op mijn blog, dat doet me echt ontzettend goed.

Ik hoop dat jullie een fijne Kerst hebben gehad. Dat jullie lieve mensen om je heen hadden, of juist lekker hebben genoten van een momentje voor jezelf. Dat jullie deze dagen hebben kunnen doorbrengen op een manier waar jij gelukkig van word.

Een hele fijne jaarwisseling voor jullie allemaal.

32 gedachtes over “Nog eentje dan

  1. Wat goed dat je al de eerste stappen hebt gezet van verandering.
    Wens jou een fijne jaarwisseling, en een nog beter 2018. Hoop dat je je evenwicht tussen werk en vrije tijd weer kunt herstellen, zodat je ook alle leuke dingen kunt blijven doen.

  2. Ja, het is allemaal weer supersnel gegaan. Deze week is altijd een extra kerstdagen week en ineens houdt het op, dan is het nieuwjaar en begint alles weer, En langzaam aan wordt het lente. En hopelijk met voldoende gezondheid om er van te kunnen genieten.

  3. Verzorg je maar goed en zoals je terecht schrijft: belangrijk om jou hierin te laten helpen. Ik duim voor jou. Ik volg het hier nog niet zo heel lang maar merk nu al dat je een oprecht iemand bent. Het soort mensen die bij mij altijd een streepje voor hebben. Ook in 2018 zal ik hier dus regelmatig vertoeven, ook al laat ik niet elke keer een reactie achter 😉 Alle goeds toegewenst in het nieuwe jaar.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.