Online daten, geen succes

dateHet is alweer een behoorlijke tijd geleden dat ik jullie vertelde dat ik toch maar eens was begonnen met online daten. Helaas heb ik nog steeds geen succesverhaal voor jullie. Het is hopeloos met mij.  Enerzijds ligt dat denk ik vooral aan mezelf, anderzijds heeft het vast ook gewoon zo moeten zijn. Daar ga ik altijd maar vanuit. Inmiddels houd ik me er ook eigenlijk niet zo heel veel meer mee bezig. Het komt vanzelf wel en zo niet, dan is daar niks aan te doen. Uiteindelijk zal ik ook wel gelukkig zijn als ik alleen blijf.

Het online daten is misschien toch gewoon niet echt iets voor mij. Op zich heb ik verschillende leuke contacten gehad. Maar die contacten ook onderhouden vond ik best wel heel erg lastig. Heel veel met mijn telefoon bezig zijn is gewoon niet voor mij weggelegd. Ik krijg er last van van mijn handen en bovendien krijg ik er hoofdpijn van. Het kost mij altijd al moeite om contact te houden met vrienden en familie. En als ik weer eens een zware migraine aanval krijg en een aantal dagen niet reageer, dan haken mensen al snel af.

Overigens heb ik ook wel verschillende dates gehad. Gewoon de sprong in het diepe gewaagd en met iemand afgesproken. Gelukkig ben ik wel weer iemand die gewoon makkelijk met mensen kan kletsen, daar zit het hem niet in. Ik heb ook best wat gezellige dates gehad, maar uiteindelijk was er gewoonweg geen klik. Van beide kanten niet.

Ook heb ik een keer een date gehad waarbij ik haast dacht een ander persoon voor me te hebben. Online was het contact leuk genoeg om te beslissen om af te spreken, maar toen ik deze jongen ontmoette vroeg ik me echt af of ik een bord voor mijn kop had. Ik had het gevoel met een kind op pad te zijn. Het was echt heel erg. In eerste instantie heb ik het wel een kans gegeven en ben niet meteen weer rechtsomkeert naar huis gegaan. Er kan immers een goede reden zijn waarom iemand zo is en dan kan je pas oordelen als je iemand echt een kans hebt gegeven om elkaar wat beter te leren kennen. Uiteindelijk ben ik na een drankje wel afgehaakt. Het ging gewoon niet werken. Achteraf heb ik er met vriendinnen heel hard om kunnen lachen.

Online daten. Op dit moment laat ik het gewoon lekker los. Wanneer ik me verveel werp ik nog wel eens een blik online en swipe wat rond, maar verder houd ik me niet meer zo bezig met het online daten. Al een tijd niet eigenlijk. Die prins op het witte paard vind mij vast nog wel eens. En anders, tjah, dan wordt forever alone mijn nieuwe bijnaam.

21 gedachtes over “Online daten, geen succes

 1. Ik vind het zo herkenbaar wat je schrijft. Heb het nu ook maar even gelaten voor wat het is omdat ik de meest rare types aantrek en het eigenlijk niet eens tot daten kwam. Ik denk dat het voor mij niet ook niet de tijd is.

 2. Wat gebeurd dat gebeurd inderdaad, met een reden. Ik hoop dat je toch een partner gaat vinden, via online daten of op een andere manier. Als iemand echt van je houd begrijpt diegene wel dat je een aantal dagen geen contact zoekt door omstandigheden.

 3. Ik hoor af en toe weleens succes verhalen van online daten maar ik moet zeggen dat de meeste verhalen die ik hoor, meestal verhalen zijn waar ik mijn wenkbrauwen van omhoog trek. Het is vluchtig en ook ander soort contact dan iemand die je in reallife tegenkomt. Hebben ze iemand gevonden via tinder, en loopt het even niet lekker in die relatie dan staan ze een minuut later weer te swipen op hun telefoon op zoek naar nieuw aandacht.

  Ik zou ook niet mijn ding zijn. Komt het, dan komt het.

 4. Jammer dat je tot nu toe niet zo veel succes hebt gehad met online daten. Ik kan me ook wel voorstellen dat je er niet op zit te wachten om de hele dag met je telefoon in de weer te zijn. En ook voor online daten geldt: het is toch een kwestie van mazzel hebben dat je net de juiste tegenkomt. Toch leuk dat je er wat nieuwe ervaringen en soms grappige verhalen aan hebt overgehouden 😉 Ik ben zelf op dit moment ook aan het daten via internet en heb ook meerdere niet zo succesvolle ervaringen gehad. Maar ja, ik heb er weer van geleerd en heb een paar grappige verhalen om met mijn vriendinnen te delen, haha.

 5. Het eerste jaar toen ik alleen was ook wel leuke dates gehad. Maar ik werd het toch al snel zat. En inderdaad, mensen zijn in het echt vaak niet zoals ze schrijven, dat heb ik ook ervaren.
  Ach alleen had ik het ook goed hoor.. dus als ik mijn lief niet had ontmoet was ik zeker ook gelukkig geweest. Maar het is toch fijner met zijn tweetjes. Maar jij komt heus wel aan de beurt.. goed dat je dat daten loslaat,komt vanzelf. Knuffel! 🐻

 6. Goed van je dat je hierover schrijft 🙂 ik sta er hetzelfde in: ik hoop dat het mij overkomt, maar ik ben niet heel erg op zoek omdat ik ook heel gelukkig ben in mijn eentje. Online daten is iets waar ik me nog niet aan heb gewaagd, ergens knaat het gevoel dat ik het best zou willen proberen maar voor het grootste deel… nee, niet echt.

 7. Mijn broer en schoonzus hebben elkaar in 2006 online leren kennen, maar dat is echt de enige succesvolle internetrelatie die ik ken. Ik heb ook wel eens gekeken, maar voor mij is het ook niets, ik ben alleen tevreden.

 8. Volgens mij kan een leven ook heel compleet en fijn zijn zonder partner. Ik heb dus wel mijn partner via internet leren kennen en we zijn in mijn omgeving zeker geen uitzondering. Ik ken 5, 6, misschien wel 7 stellen die nog steeds bij elkaar zijn na elkaar via internet tegen te zijn gekomen. Het kán dus wel, maar wie zegt dat het zo moet? Ik heb zelf nog nooit een leuke gozer ontmoet bij het uitgaan. Allemaal dronken balletjes of zo vol van zichzelf en totaal niet geinteresseerd in anderen.
  Volgens mij ontmoeten de meeste mensen hun partner toch via hun interessen en passsies. Bijvoorbeeld bij een vrijwillgersclub, een sportclub, de bieb, … via een online schrijfclubje. Maar nogmaals, alleengaand kan ook fantastisch zijn! Niemand die zijn sokken laat slingeren, of die de bordjes niet afwast, of de afstandsbediening verstopt. Je kunt lekker je eigen ding doe en dat is ook wat waard.

 9. Heb hier in het verleden ook ervaringen mee opgedaan. Om dan tot de conclusie te komen: dit is echt niets voor mij. Rare snuiters toch die daartussen hangen. Het heeft me echt afgeschrokken dus hier pas ik echt wel. En zoals in een van de commentaren te lezen is: ligt het op m’n weg, dan ligt het op m’n weg. Zo niet, dan is dat ook maar zo.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.