Bijzonder: Stichting Ambulance Wens

Stichting Ambulance WensSocial media is niet altijd even leuk. Soms zie je de meest kwetsende berichten voorbij komen en kunnen mensen ontzettend naar tegen elkaar zijn. Echter zie ik ook vaak hele mooie dingen voorbij komen. Zo word ik elke dag weer even blij van de mooie tweets die ik voorbij zie komen van Stichting Ambulance Wens. Een stichting die ik zelf van dichtbij heb leren kennen (ik ben mee geweest met een wens van een dierbare) en sindsdien ben gaan volgen.

Stichting Ambulance Wens bestaat uit een grote groep vrijwilligers die de (laatste) wensen van immobiele terminale patiënten verzorgen. Ze hebben verschillende aangepaste ambulances beschikbaar om deze wensen te kunnen vervullen. Hoe mooi is het dat op deze manier mensen die de dood tegemoet gaan toch nog een wens in vervulling kunnen laten gaan en kunnen genieten van een prachtige dag?! Daarbij is er vanuit de stichting ook een vakantiehuis waar iemand met dierbaren nog even kan genieten. Ik vind het een prachtig initiatief en kan alleen maar heel veel respect hebben voor de vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

Elke dag zie ik meerdere wensen voorbij komen die vervuld worden. Sommige wensen zijn vrij ‘simpel’, anderen echt een bucket list wens. Het raakt me soms ontzettend wat voor sommige mensen hun laatste wens is. Zo las ik laatst iemand die gewoon puur en alleen nog een keertje van de buitenlucht wilde genieten. Ook komt het regelmatig voor dat mensen door middel van deze stichting naar de uitvaart van een dierbare kunnen. Heftig, heel erg heftig. Daarbij komen er ook wensen voor als een avondje naar de musical de Lion King of een dagje naar Disneyland Parijs.

Ik vind het zo mooi om te lezen allemaal en op de website zijn ook verschillende verhalen te lezen van de mensen of de dierbaren die beschrijven hoe zij hun laatste wens hebben ervaren. Het is gewoon geweldig dat dit mogelijk wordt gemaakt. Op naar nog heel veel mooie wensen!

 

9 gedachtes over “Bijzonder: Stichting Ambulance Wens

  1. Toevallig reed ik de laatste keer dat ik in Nederland was een stuk achter één van hun ambulances, die vanaf een van de ziekenhuizen in Breda kwam. Ik weet niet of hij iemand vervoerde of niet, maar ik kreeg toch een beetje kippenvel. Heel erg mooi dat er zo’n initiatief is inderdaad.

  2. Ik heb ooit een wens laten vervullen voor een cliënt die wilde graag naar haar eigen café, maar ze was afhankelijk van de beademing. Ik ben toen samen met haar en een collega naar haar café geweest. Ik heb 1 telefoontje gepleegd naar stichting ambulance wens en het was zo geregeld echt ongelooflijk! Het is mooi dat zoiets bestaat!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.