Vakantie: genieten van een weekje vrij

zeeDe een gaat naar de Ibiza, de ander viert feest op Mallorca en weer een ander geniet lekker op de camping in Frankrijk. Om mij heen gaat iedereen op vakantie en zie ik de meest mooie vakantiefoto’s verschijnen. Vorig jaar liep mijn vakantie nogal in de soep en ergens had ik de hoop om dat dit jaar goed te maken, maar helaas zit dat er niet in. Ik heb niemand om mee te gaan en alleen is gewoon niet zo’n mijn ding. Ik heb nog wel nagedacht over een groepsreis, maar die zijn vaak zo intensief, dat is gewoonweg niet haalbaar. Helemaal niet erg, want het is al fijn om gewoon een weekje vrij te zijn.

Vroeger met mijn ouders ben ik twee keer naar het buitenland op vakantie geweest. Andere keren gingen we een (mid)weekje weg in Nederland of bleven we thuis en gingen bijvoorbeeld een dagje naar de speeltuin of naar het zwembad. Helemaal goed, want mijn zusje en ik vermaakten ons eigenlijk altijd prima tijdens de vakantie. Een vakantie naar het buitenland zie ik daarom nog steeds als een luxe en elke keer kan ik daar weer ontzettend van genieten.

Echter kan ik ook heel goed genieten van een weekje vrij zonder plannen. Laatst was ik dus lekker een weekje vrij en ik heb me prima vermaakt.

Het is sowieso al fijn dat er tijdens zo’n week geen wekker gaat. Vroeg opstaan is gewoon echt niet mijn ding, dus alleen al het kunnen uitslapen word ik erg blij van. Daarnaast had ik even de tijd voor dingen waar ik normaal niet aan toe kom. Mijn administratie bijwerken, een back-up maken van mijn laptop, dat soort dingen. Ook kon ik mij even wat beter focussen op mijn gezondheid en mij goed bezighouden met de oefeningen die ik moet doen voor mijn nek.

Daarnaast heb ik ook zeker kunnen genieten van een aantal leuke dingen. Zo heb ik mezelf getrakteerd op een wellness arrangement bij de schoonheidsspecialist. Even heerlijk ontspannen tijdens een massage en uitgebreide gezichtsbehandeling. Iets wat ik normaal gesproken nooit doe, maar je moet jezelf zo af en toe eens verwennen. Daarna ben ik nog even heerlijk gaan lunchen. Ook heb ik met een vriendin gezellig wat gedronken aan het strand. Zij was toevallig hier in de buurt op vakantie, dus dat kwam mooi uit. Ik heb ook heerlijk zitten lezen, lekker gewandeld en af en toe kwam het zonnetje even tevoorschijn en kon ik daar van genieten.

Kortom ik heb een heerlijke week gehad en daar heb je absoluut geen luxe vakantie naar het buitenland voor nodig!

19 gedachtes over “Vakantie: genieten van een weekje vrij

  1. Elk viert vakantie op zijn manier, er zijn geen vaste regels voor.
    Wij zijn al heel tevreden als we een weekje niet ‘moeten’ gaan werken. En wij zijn die soort die wél graag op reis gaat, er zelfs nood aan heeft, al was het maar om het gevoel te hebben alles te kunnen loslaten.

  2. Oh wat blij dat ik dit hier nu ook kom lezen (jouw reactie op mijn blog heeft mij daartoe getriggerd 😉 ) . Je hebt er echt van genoten zo te lezen en blij voor jou!!

  3. Pingback: Zo simpel is dan geluk #48 |

  4. Pingback: Zomers vakantiegevoel |

  5. Pingback: Vakantie: zon, uitjes en me-time | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.