Lezen | De Zielenbreker, Rico en Het beste van Adam Sharp

De teller staat dit jaar inmiddels alweer op 32 gelezen boeken. Hoewel ik verder geen reading challenge doe ben ik sinds vorig jaar wel gaan bijhouden wat ik lees en dus ook hoeveel ik lees. Gewoon om dat voor mezelf op een rij te hebben en boeken niet per ongeluk dubbel te lezen of kopen. Dat laatste is me wel eens gebeurd overigens, en ik maar denken, wat komt dit verhaal me toch bekend voor. Eigenlijk geniet ik bijna altijd wel van de boeken die ik lees, het komt niet veel voor dat ik een boek echt helemaal niks voor. Hieronder deel ik weer een aantal boeken die ik de afgelopen tijd gelezen heb.

De Zielenbreker – Sebastian Fitzek

De psychologische thrillers van Sebastian Fitzek slepen me altijd helemaal mee in het verhaal en ook dit boek deed dat weer. In het boek lopen twee verhaallijnen door elkaar heen. In het heden heeft een professor zijn studenten uitgenodigd om het dossier van de Zielenbreker te lezen. Op deze manier komt de andere verhaallijn naar voren die zich in het verleden afspeelt in de Teufelskliniek, waar Caspar, een man met geheugenverlies, opgenomen is. In de instelling bevindt zich ook de Zielenbreker die zijn slachtoffers niet vermoord, maar geestelijk opbreekt. Door een sneeuwstorm is de kliniek afgesloten van de rest van de wereld. Kunnen de bewoners elkaar en het personeel wel vertrouwen?
Het is echt geweldig hoe dit boek in elkaar zit en hoe je voor verschillende raadsels komt te staan. Door de plottwisten en de manier waarop het geschreven is, is het erg spannend en wil je het eigenlijk niet weg leggen. Houd je van psychologische thrillers, dan is dit echt een aanrader.

Rico – Leon Verdonschot

Dit boek vertelt het verhaal van Rico Verhoeven, de wereldkampioen kickboksen op dit moment. Hoewel ik dit soort boeken eigenlijk nooit lees, heb ik in dit geval een uitzondering gemaakt. Ik vind Rico echt een geweldige sportman en was eigenlijk wel benieuwd naar zijn verhaal. In het boek komt naar voren dat Rico al van jongs af aan de droom had om wereldkampioen kickboksen te worden. Om dit te bereiken heeft hij hard moeten werken en veel moeten laten. De rol van zijn vader en moeilijke jeugd komen onder andere naar voren in het boek. Het is zo geschreven dat het lekker weg leest en zelf vond ik het erg leuk om eens meer te weten te komen over deze kickboks held.

Het beste van Adam Sharp – Graeme Simsion

Hoewel ik van tevoren dacht dat dit een ‘even tussendoor’ boek zou worden, heb ik oprecht ontzettend genoten van dit boek. In het boek speelt muziek een grote rol, wat ik erg mooi vind. Het boek vertelt het verhaal van Adam die getrouwd is met Claire. Hij ontvangt ineens een berichtje van Angelina, een vrouw met wie hij twintig jaar geleden iets heeft gehad, waardoor hij in gedachten weer teruggaat naar die tijd en denkt aan hoe het toen allemaal begon. Ze ontmoetten elkaar in een bar waar ze vervolgens regelmatig samen optraden. Uiteindelijk moet Adam voor zijn werk weer ergens anders heen en raken ze elkaar uit het oog, tot dit berichtje. Het berichtje zet Adam aan tot nadenken. Over zijn huwelijk nu, over de klik die er toen was met Angelina, over zichzelf. Kan hij het verleden nu eindelijk los gaan laten?
Een mooi boek om te lezen dat meer diepgang heeft dan ik van tevoren had gedacht. Ik heb het dan ook met veel plezier gelezen.

9 gedachtes over “Lezen | De Zielenbreker, Rico en Het beste van Adam Sharp

  1. Van Graeme Simsion las ik al een boek en dat vond ik mooi dus benieuwd naar dit boek ook. De zielenbreker staat al een hele tijd op mijn TBR lijstje, mss toch eens lezen nu ik het hier zo bekijk…

  2. Sebastian Fitzek is een van mijn lievelingsschrijvers …….. zielenbrekers is ongeveer het eerste boek wat ik van hem heb gelezen, er zijn er nog veel gevolgd 🙂
    En om dezelfde reden ben ik al jaren terug bij gaan houden wat ik wel of niet gelezen heb. Heb zelfs in de computer een exel-document gemaakt waarop ik het allemaal bij houd.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.