Zomers vakantiegevoel

Het is je vast niet ontgaan, het is zomer in Nederland. En niet zo’n klein beetje ook op dit moment. Over het algemeen word ik altijd erg blij van een lekker zonnetje en aan aangename temperatuur. Het weer van de afgelopen dagen kan ik echter niet zo heel erg goed verdragen. Wanneer ik ‘ochtends naar mijn werk fiets is het nog net te doen, maar de rest van de dag is het voor mij toch echt te warm. Helaas hebben we op het werk ook geen airco, dus is het even behoorlijk op je tanden bijten, zeker gezien ik echt benauwd word van dit weer en ook voor mijn hoofdpijn doet het niet veel goeds.

Echter heeft klagen totaal geen zin en ga ik dat dus ook niet doen. Een hele tijd hebben we namelijk (voor mij) prachtig weer gehad. Begin 20 graden met een zonnetje en een lekker fris windje – hier aan de kust in ieder geval – is voor mij ideaal. Mijn spieren en gewrichten vinden het erg fijn en dat doet mij ontzettend goed.

Daarnaast krijg ik er een echt een vakantiegevoel van. In juni had ik al een weekje vrij en heb ik heerlijk kunnen genieten. Nu heb ik pas weer eind september vrij, maar met het heerlijke weer heb ik evengoed een vakantiegevoel. Zo kan ik na een dagje werken bijvoorbeeld lekker met een boek in de tuin gaan zitten en genieten van de zon. Op mijn vrije dag verplaats ik mijn verplichte wandeling naar het strand en loop met mijn voeten door het zand en in de zee. Ook vind ik het heerlijk om na bijvoorbeeld een half dagje werken ’s avonds gezellig aan het strand te eten. Ja, het is net vakantie voor mij.

Bovendien vind ik het erg leuk om te zien dat veel mensen vrolijk worden van dit weer. Op mijn werk bespreek ik met collega’s en patiënten hun vakantieplannen of zie ik foto’s van een geslaagde vakantie. De wereld ziet er gewoon een stukje mooier uit als de zon schijnt.

Hoewel de temperaturen nu wel echt te hoog zijn voor mijn doen hoop ik wel oprecht dat de zomer voorlopig nog blijft aanhouden (maar dan wel met wat aangenamere temperaturen) en dat ik de komende tijd nog kan blijven genieten van dit vakantiegevoel.

19 gedachtes over “Zomers vakantiegevoel

 1. Die tropische temperaturen waren voor mij ook tè en hé je mag best eens klagen hoor, dat verlucht ;-). Vandaag zijn de temperaturen hier alleszins al veel en veel draaglijker. En inderdaad dat de zomer nog maar even blijft duren. Vitamine D die een mens goed doet. De zee op wandelafstand, lijkt me heerlijk en zeker nu 🙂

 2. Het zal inderdaad voor sommigen wel te warm zijn.
  Net als jij hebben ook wij pas in sept vakantie, we genieten nu dus ook van de mooie zomer!
  Fijn weekend x

 3. Wat heerlijk dat jij zo dicht bij het strand woont. Na je werk nog even naar zee en daar wat eten geeft mij ook een vakantiegevoel.

 4. Voor mij is het over het algemeen ook niet te warm, maar de laatste dagen had ik er in mijn rolstoel wel last van …… en inderdaad, doordat ik de laatste paar weken op het balkon kon komen, in de zon, heb ik een ook nog een klein beetje zomer gevoel.

 5. Ik ben klaar met die hitte. Dat de zon schijnt is prettig, maar ik hoop elke dag op regen. We hebben vocht nodig om te leven op deze aardbol en je merkt gewoon dat planten en bomen doodgaan. Ergens in Zwolle (of ergens anders, weet het niet meer waar), worden oude bomen gekapt. Dit omdat ze zo uitgedroogd zijn dat hun zware takken gaan uitvallen. En dit is gevaarlijk omdat ze langs een weg staan waar fietsers en automobilisten rijden. Dus uit voorzorg worden ze gekapt. En dieren kunnen niet grazen in de wei, door de droogte. Dus ik hoop echt dat de droogte in ieder geval niet aan houdt. Al vind ik het sowieso te warm. Geef mij maar 25 graden. Lekker comfortabel.

 6. Wat vervelend dat je geen airco op je werk hebt! Ik ben blij dat ik dat wel heb. Op zich kan ik best tegen de warmte, maar het wordt wel een stuk lastiger om je op je werk te concentreren als het zo heet is. Hier in Twente is het al een paar keer boven de 35 graden geweest, bij die temperaturen kan je echt niet meer helder nadenken…

  Maar ik ben wel jaloers dat je zo makkelijk naar de zee kunt met dit weer! Als het goed is ga ik volgende week een dagje naar zee, nu nog hopen dat het weer niet ineens helemaal omslaat 🙂

 7. Oh die hitte, ik kan er niet meer tegen. Ik hou van de zomer en heb graag het zonnetje op mij, maar pff, dit is nu echt wel veel té overdreven. Morgen terug aan het werk en ik weet nu al dat ik mezelf heel erg moe zal voelen, gewoon door deze hitte. Ik raak geen meter voorruit (en ja, na 2 weken zal ik er mssn ook terug moeten inkomen 😉 )

 8. Pingback: Even bijkletsen #11 | De cirkel |

 9. Pingback: De zomer voorbij |

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.