Quote | A flower does not think of competing to the flower next to it. It just blooms.

Regelmatig kom ik mooie quotes tegen waar ik eigenlijk verder niet zoveel meer mee doe. Een enkele keer deel ik ze op Twitter, maar daar blijft het ook bij. Zonde eigenlijk want een enkele korte quote kan zoveel betekenis in zich hebben en iedereen interpreteert hem weer op zijn eigen manier. Vandaag wil ik een beetje in het zomerse gevoel blijven en de volgende quote met jullie delen.

 

 

A flower does not think of competing to the flower next to it. It just blooms.
– Zen Shin

Veel mensen vergelijken zichzelf met een ander. Dit wordt voor mijn gevoel door social media nog eens versterkt. Iedereen deelt zijn mooiste foto’s en zijn leukste uitjes. De een zijn huis is nog mooier en groter dan dat van de ander. De ene fitgirl eet nog gezonder en meer superfoods dan de ander. Op één of andere manier zijn wij heel erg gefocust op wat de ander heeft. Het gras is altijd groener aan de overkant.

Wanneer ik voor mezelf spreek heb ik hier gelukkig niet heel erg veel last van. Dat is soms ook wel een kwestie van goed kunnen relativeren. En natuurlijk kan ook ik soms best eens denken – zonder afgunst overigens – ‘oei dat zou ik ook best graag willen!’

In mijn directe omgeving zie ik regelmatig dingen voorbij komen waar ik alleen maar van kan dromen. Mijn vriendinnen hebben een vriend, gaan trouwen, wonen samen, hebben een huis gekocht, hebben een super leuk kindje, gaan lekker op vakantie, zijn gezond. In dat opzicht loop ik wel op hen ‘achter’. Een huis kopen, trouwen, kinderen, dat zie ik voorlopig niet gebeuren. Nu kan ik er natuurlijk heel hard van balen, maar daar schiet niemand iets mee op. Heel soms kan het wel even confronterend zijn, maar eigenlijk vind ik het alleen maar leuk dat mijn dierbare vriendinnen bepaalde dingen goed voor elkaar hebben. Ik vind het geweldig voor ze dat al deze mooie dingen op hun pad komen en kan er alleen maar van genieten om hen gelukkig te zien.

Zelf ben ik namelijk ook gelukkig, want hoewel bovenstaande dingen misschien (nog) niet voor mij zijn weggelegd, zijn er ook genoeg dingen die ik wél heb. Dat is hetgeen waar ik me graag op focus en waar ik dankbaar voor ben. Bovendien ben ik me er goed van bewust dat er ook mensen zijn die naar mijn leven opkijken. Mensen van wie de gezondheid bijvoorbeeld nog veel slechter is. Ik mag mezelf dus echt gelukkig prijzen met het leven dat ik leid.

Het is niet nodig om jezelf met anderen te vergelijken. Ben je soms een klein beetje jaloers op die vriendin met die geweldige baan? Besef dan dat je zelf ook een baan heb waarin je gewaardeerd wordt en regelmatig complimenten krijgt. Heeft je vriend een geweldig groot huis, misschien is het jouwe wel veel knusser en gezelliger? Het is geen wedstrijd, het gaat erom waar jij je goed bij voelt en jij bent goed zoals je bent!

 

12 gedachtes over “Quote | A flower does not think of competing to the flower next to it. It just blooms.

  1. Mmja…en neen. Ik heb het ook bijzonder moeilijk – vooral op FB – dat er alleen maar foto’s van ‘Alles is mooi, alles is goed’ de revue passeren. Men staat er vaak niet bij stil hoe minder vanzelfsprekend dit is voor sommige andere mensen. Count your blessings is een mooie ingesteldheid, al vind ik het óók oké als iemand z’n hart eens komt luchten. Beroepshalve zie ik veel sukkelachtige mensen en dan besef je des te meer hoe goed je het zelf hebt.

  2. Helemaal waar! Blij zijn met jezelf en wat JIJ hebt i.p.v. kijken naar zo genaamd ‘groener gras’.

    Ik denk dat er tegenwoordig zoveel naar andere gekeken word zodat het hele authentieke stukje van iemand in de vergetelheid raakt…

  3. Mooie quote, je hebt helemaal gelijk! Steeds maar met anderen vergelijken, daar word je niet gelukkig van, want er is altijd wel iemand die iets groter of duurder heeft dan jij.

  4. Ik kende de quote al en ik bekijk het net als jij. Gedaan met vergelijken, dat werkt toch niet. Jij bent wie je bent en het heeft geen zin om dat te willen veranderen.
    Ik merk ook dat mensen die werken aan zichzelf het daar zo moeilijk mee hebben. Alsof ze van zichzelf altijd maar een beter persoon willen maken (met een ander als voorbeeld). Het kan zo bevrijdend zijn om eindelijk gewoon eens ruimte te geven aan je eigen ‘ikje’ zonder altijd maar naar anderen te kijken.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.