Ontsnappen uit de gevangenis

Het is een fenomeen wat volgens mij bij iedereen wel bekend is: de escape room. Het is een activiteit waarbij je samen met je team wordt opgesloten in een kamer waaruit je moet zien te ontsnappen. De kamer is vaak naar een bepaald thema ingericht. Door middel van het zoeken naar aanwijzingen en het oplossen van puzzels kom je steeds dichterbij de ontsnapping. Je hebt hier geen uren de tijd voor, maar moet binnen een bepaalde tijd – meestal een uur – ontsnappen. Het is vaak een grote uitdaging om daadwerkelijk uit de escape room te kunnen ontsnappen.

De escape room was een activiteit die al langere tijd op mijn verlanglijstje stond. Op een of andere manier kwam het er elke keer niet van. Tot ze op mijn werk de beslissing namen dat een bezoek aan de escape room ons teamuitje zou worden. Ik kon mijn geluk niet op!

De escape room waar wij zijn geweest had verschillende kamers, waaronder ook spiegelkamers. Twee dezelfde kamers naast elkaar waardoor je met twee teams kon strijden tegen elkaar. Wie zou het het snelst lukken om te ontsnappen?

Een van onze teamleden werd voor we begonnen uit de groep weggehaald. Dat gegeven was al erg spannend, want wat zou er toch gaan gebeuren? Het was meteen al erg spannend.

Niet veel later mocht ons team de escape room betreden en werd een hoop duidelijk. Ons teamlid was opgesloten in de gevangenis een deur verderop en wij moesten haar uit de gevangenis zien te krijgen om vervolgens te ontsnappen. Een super leuk thema vond ik. De ontsnapping kon gaan beginnen!

In het begin waren we goed op dreef. We vonden snel aanwijzing en konden de puzzels oplossen om de cijfersloten te kunnen openen. Dat was wel waar deze escape room erg op gefocust was overigens, cijfercodes oplossen. Op gegeven moment kwamen we even wat moeilijk verder. Hoe zenuwslopend is het dan dat je op een scherm kan zien hoever je zelf bent en hoever je tegenstander is. Dat zorgde toch wel voor een extra stressvolle dimensie.

Om een lang verhaal kort te maken. Ik vond het geweldig! Ik hou heel erg van puzzelen, dus zo’n escape room is wel aan mij besteed. En dan te bedenken dat deze escape room volgens een aantal teamgenoten eigenlijk de minste was die zij hadden gedaan. Dat betekent dat er nóg leukere rooms zijn. Gezien ik het absoluut voor herhaling vatbaar vond wil zeker graag nog eens een andere escape room gaan doen. Het was zoooooo leuk!

22 gedachtes over “Ontsnappen uit de gevangenis

  1. Wat goed dat je het zo leuk gehad hebt! Ik heb ook twee keer een Escape Room gedaan. Vond het ook heel tof, maar ik raakte wel heel gefrustreerd als ik niet verder kwam, haha.

  2. Pingback: Streep erdoor |

  3. Pingback: Hoogtepunten van 2018 |

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.