Even bijkletsen #11 | De cirkel

zonsondergangHoewel mijn hoofd er niet zoveel zin in heeft, wil ik toch graag even een blogje schrijven. Niet dat ik heel veel te vertellen heb overigens, maar vaak rolt er toch weer een hele blog uit als ik eenmaal begin te schrijven. Het word dus een ik-begin-gewoon-te-typen-en-zie-wel-wat-er-uit-komt-blogje. Vaak vind ik die bij anderen erg leuk om te lezen, dus nu maar hopen dat het met de mijne ook wat wordt!

Om te beginnen kan ik jullie natuurlijk vertellen hoe het met mij gaat. Lichamelijk gezien gaat het gewoonweg nog steeds niet erg goed. De hoop die ik had rondom de hoofdpijn begint wel een beetje te verdwijnen. Volgende week ga ik echter weer naar de neuroloog, eens kijken of er nog andere opties zijn. Ondanks fysiotherapie en het doen van oefeningen heb ik ook nog steeds erg veel last van mijn nek. Hoofdpijn en nekpijn, een combinatie waardoor mijn nachtrust ook niet echt ideaal is. De optimist in mij houdt vol en blijft hopen op verbetering, maar soms vraag ik me oprecht af hoe dit verder moet als er geen verbetering zal komen.

Iets om nog maar even niet aan te denken! Mijn andere lichamelijke klachten nemen eigenlijk ook alleen maar toe, gewoonweg omdat ik in een cirkel vast zit. Door de migraine kan ik eigenlijk niet goed voor mijn lichaam zorgen, door bijvoorbeeld mijn spieren op peil te houden met oefeningen in de sportschool, waardoor mijn andere klachten ook erger worden. Heel erg vervelend, maar ook hier probeer ik maar niet te veel bij stil te staan.

Wat ik wel doe. Zo gezond mogelijk eten en drinken. Een dieet is niks voor mij, maar ik merk wel dat ik wat aangekomen ben, dus wil weer wat meer op mijn voeding gaan letten. Niet te streng hoor, want ik vind dat je wel ook moet kunnen genieten. Zo zal ik bijvoorbeeld gewoon lekker een gebakje nemen als een collega jarig is.

Beweging is voor mij ook erg belangrijk om mijn conditie zo goed mogelijk op orde te houden. Op mijn vrije dagen ga ik in principe altijd een stuk wandelen van zo’n beetje een half uur à een uur – langer hou ik het niet vol. Daarnaast heb ik een fitness hoepel gekocht, waarmee ik ook elke vrije dag aan de slag ga. Ik zit nu op een kwartier. Op werkdagen fiets ik naar mijn werk en ga ik tijdens de lunchpauze ook lekker naar buiten om te wandelen. Zo probeer ik toch voldoende te bewegen gedurende een week. Best pittig en niet altijd leuk, maar het is zo belangrijk.

Afgelopen maanden heb ik ontzettend genoten van het prachtige weer en het zomerse gevoel wat ik daarvan kreeg. Bijzondere dingen heb ik meegemaakt met bijzondere mensen. Samen met een vriendin op het strand zitten en genieten van de ondergaande zon, iets waarvan ik echt intens kan genieten. Ook de komende tijd staan er fijne en speciale dingen op te planning. Daar kan ik nu al echt enorm naar uitkijken. Bovendien ga ik onverwacht toch nog een weekje op vakantie. Het duurt nog even, maar dat het speciaal wordt weet ik zeker.

Jullie merken het al, ondanks alle lichamelijke ongemakken geniet ik nog steeds van alle fijne dingen die ik mee mag maken. Ik ben daar zo dankbaar voor. Het zijn echt lichtpuntjes op de momenten dat ik het even niet meer zie zitten. Rest mij alleen nog de oprechte vraag:

Hoe gaat het met jou?

22 gedachtes over “Even bijkletsen #11 | De cirkel

 1. Hoofdpijn is zo vervelend, hopelijk biedt de neuroloog je uitkomst kan bieden.
  Hoe het met mij gaat? Ben weer in het ritme van schoolgaande pubers en mijn dagelijkse bezigheden afgewisseld met deze week een dagje werk. Viel geeneens zo tegen.

 2. Balen zeg dat je niet van die hoofd- en nekpijn af komt. Ik duim dat de neuroloog nog een konijn uit zijn hoed weet te toveren. xxx

  Met mij gaat het eigenlijk wel goed. Te goed eigenlijk (rust doet wonderen) waardoor ik regelmatig iets te veel hooi op de vork neem.

 3. Ik vind het erg knap dat je niet bij de pakken neer gaat zitten. Dat zou zo ‘makkelijk’ zijn om te doen als je je zo voelt.
  Ik heb nog een tip, die je misschien al gehad hebt: mijn moeder heeft ook erg last van haar lichaam. Via shiatsu therapie is ze bij een manueel therapeut gekomen, deze doet alle soorten massages. Zij gingen samen aan het werk de pijn te verminderen, door simpelweg therapieën te combineren. Ze heeft hier veel meer aan dan alleen fysio, en ik kon het niet laten dit aan jou te vertellen. Manueel is vaak wel aangesloten bij de zorgverzekeraar en valt onder ‘alternatieve geneeskunde’. Misschien heb je er wat aan.

  Met mij gaat het op het moment niet geweldig, al is dat vooral geestelijk. Ik heb de tip gekregen me aan te melden bij een traumapoli om daar drie maanden (excl. weekenden) intern te gaan. Daar moet ik eerst nog wel voor geïndiceerd worden, natuurlijk. Het aanmelden moet nog even wachten want wellicht wordt ik binnenkort geopereerd aan mijn been, voor een nieuwe prothese. (Ik krijg binnenkort een telefoontje waarin ze me meer over het tijdsbestek kunnen vertellen en dan kan ik me pas aanmelden op de poli.)

  Ik duim voor je, dat het de week dat je op vakantie bent zo goed gaat dat je overal van kunt genieten.

  • Dank voor je tip! Ik heb nu ook een manueel therapeut (maar ik noem het voor het gemak altijd fysio), maar die weet het ook niet zo goed meer. Op een of andere manier blijft er spanning in mijn spieren opbouwen en de vraag is waar dat weg komt.

   Vervelend dat het met jou ook niet lekker gaat meis. Hopelijk heb je snel duidelijkheid over de operatie! Dan kan je je daarna focussen op de traumapoli. Veel sterkte! X

 4. Wat naar voor je dat je nog steeds zoveel last hebt van hoofdpijn en dat dat er ook voor zorgt dat er steeds meer klachten bijkomen. Petje af dat je toch nog positief blijft! Hier gaat het zijn gangetje, met de gebruikelijke ups en downs. Ondertussen bijna 9 jaar ziek thuis en ik weet eigenlijk niet meer beter.

 5. Misschien is dit een hele domme vraag hoor, maar heb je voldoende aanwijzingen dat bewegen inderdaad goed voor je is? Ik las ergens dat mensen met bijvoorbeeld chronische vermoeidheid daar meestal alleen maar slechter van worden, terwijl artsen er vaak vanuit gaan dat in beweging blijven goed is voor iedereen.

 6. Wat fijn dat jij nog steeds van de lichtpuntjes kan genieten, ondanks je lichamelijke narigheid. Als er een nu weet hoe belangrijk dat is ben ik het wel ……… hoop dat ik ook weer snel wat meer lichtpuntjes krijg om van te genieten.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.