Lezen | Terugkeer naar Manderley, De duivel draagt het licht en Begraaf het verleden

Lezen op het strandBuiten waait de wind. Ik zit heerlijk binnen op de bank met een boek in mijn handen. Hoewel ik meer van zomers weer houd, zorgt het herfstachtige weer er wel voor dat ik nog meer zin krijg om lekker met een dekentje op de bank te kruipen en te lezen. Een heerlijke kop thee erbij en ik ben helemaal gelukkig. Mijn te lezen lijstje wordt overigens steeds langer en langer, nog zoveel mooie en spannende boeken die ik graag wil lezen. Wat ik de afgelopen tijd heb gelezen? Onder andere deze boeken.

Terugkeer naar Manderley – Sally Beauman

Een boek dat ik van familie mocht lenen om te lezen. Het boek draait om Rebecca, een dame die twintig jaar geleden is overleden. Eigenlijk is tot op de dag van vandaag nog onduidelijk hoe. Was het zelfmoord of is ze vermoord? Vriend Julyan ontvangt per post een notitieboekje waarin het verhaal van Rebecca beschreven staat en wil de waarheid achter haar dood achterhalen.

Om eerlijk te zijn kwam ik er maar moeilijk in. Het boek bestaat uit vier delen, waarbij elk deel vanuit een ander personage is geschreven. Even heb ik erover nagedacht om met het boek te stoppen, maar dat vind ik ergens ook weer zonde, dus ik heb doorgezet. Eigenlijk kwam ik er bij het derde deel, geschreven vanuit Rebecca pas goed in. Dat deel was dan ook erg fijn en mooi om te lezen. Het laatste deel was ook goed en uiteindelijk werd ik toch wel nieuwsgierig hoe het af zou lopen. Als je van wat tragere verhalen houdt is het boek prima, maar anders is het geen aanrader.

De duivel draagt het licht – Karin Fossum

Karin Fossum, een Scandinavische schrijfster die een thrillerreeks heeft geschreven waarvan dit deel twee is. De boeken kan je voor mijn gevoel overigens ook prima los van elkaar lezen. Het verhaal begint met een verwarde, oudere, dame die het politiebureau binnenkomt en verteld dat er iemand vermist is. De politie besteedt hier verder maar vrij weinig aandacht aan. Daarnaast is er een andere verhaallijn, namelijk die van twee vrienden, Zipp en Andreas. Zij beroven regelmatig mensen en proberen op een avond bij iemand in te breken.

Het is lastig om veel meer te vertellen, omdat ik niks wil verklappen. De twee verhaallijnen zorgen ervoor dat het verhaal erg spannend is, met verschillende plotwendingen.. Lukt het inspecteur Sejer om te moord op te lossen? Al met al een erg fijn boek om te lezen.

Begraaf het verleden – Nora Roberts

Nora Roberts, een schrijfster waar ik echt fan van ben. Ze heeft zo’n geweldige schrijfstijl dat ik altijd in haar boeken gezogen wordt. Dit boek vertelt het verhaal van Tory Bodeen. Ze is opgegroeid in South Carolina, waar ze dankzij de losse handjes van haar vader geen fijne jeugd heeft gehad. Op jonge leeftijd is ze bovendien haar beste vriendin Hope verloren. Jaren later keert Tory terug naar haar geboorteplaats en wil het verleden voorgoed begraven. Echter komt ze daar weer in aanraking met de familie van Hope, die denken dat zij mogelijk iets met haar dood te maken heeft, en komt het verleden hierdoor juist weer naar boven. Het boek is spannend, romantisch en mysterieus. Een boek dat je niet meer wilt wegleggen!

Advertenties

5 gedachtes over “Lezen | Terugkeer naar Manderley, De duivel draagt het licht en Begraaf het verleden

 1. Soms heb je dat, hè. Dan heb je een boek en kom je er niet in. Ik had dat laatst met de Naaister uit Parijs. Er komen zo veel karakters in voor, veel al oppervlakkig, met van die typische Australische voornamen én achternamen. Ik was het overzicht al heel snel kwijt. Ik heb het boek op een gegeven moment weg gelegd. Ik dacht: ik kijk de film wel 😉

 2. Fossum is goed al vind ik haar oudere boeken beter…
  Scandinavisch genre is top
  Ook de romans.
  Knausgård bijvoorbeeld.
  Ik zoek t internet af of te verschijnen titels
  in krant en op internet, Hebban .nl bijv.
  Wil alles proberen
  Leg ook veel dus teleurgesteld weg

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.