De zomer voorbij

zonsondergangBuiten hoor ik de wind waaien en gezien de donkere lucht denk ik dat het niet lang droog meer blijft. De zomer is nu echt voorbij. De warme temperaturen en de zon waar ik zo van heb genoten ruilen we in voor storm, wind en regen. De herfst staat voor de deur en laat van zich horen. Een nieuwe seizoen met zo zijn eigen charme. De warme herfstkleuren zijn straks weer te zien buiten en zullen weer voor prachtige plaatjes zorgen. De regen die de herfst met zich mee brengt vergeten we maar even.

De zomer is toch wel mijn favoriete seizoen, hoewel ik van de lente ook altijd wel erg blij wordt. De warmte van de zomer is ontzettend fijn voor mijn spieren en gewrichten en ik voel me er ook goed bij wanneer het ’s ochtend licht is als ik naar mijn werk fiets. Voor andere klachten is de warmte weer wat minder – mijn hoofd wordt er minder gelukkig van en de benauwdheid is ook een ding – maar dat neem ik dan maar voor lief. Doe mij maar die heerlijke zomer.

Een heerlijke zomer heb ik ook zeker gehad. Ik schreef al eerder dat ik echt een vakantiegevoel had en dat heeft zeker lange tijd aangehouden. Vorige week nog heb ik lekker in mijn bikini in de tuin gezeten en genoten van de warmte van de zon op mijn lichaam. De hele zomer lang heb ik bijzonder fijne dingen mee mogen maken. Samen met vrienden een terrasje pakken, barbecueën met de hele familie, lekker eten aan het strand. Het zijn allemaal momenten waar ik echt intens van heb genoten en waar ik ook heel erg dankbaar voor ben.

Nu is de herfst aangebroken en hoewel ik echt niet van regen en storm houd – vooral niet als ik naar mijn werk moet fietsen – heeft de herfst ook zijn charme. Zo vind ik het heerlijk om tijdens een herfststorm lekker op de bank te kruipen met een dekentje om mij heen en een heerlijke kop warme thee. Lekker genieten van een mooi boek of dat ene leuke programma terugkijken. Een heerlijk stuk chocola of pepernoten erbij en mijn middag is helemaal goed.

Bovendien heb ik de komende tijd ook een aantal fijne dingen gepland waar ik naar uitkijk en zal ik mij dus zeker wel vermaken dit nieuwe seizoen. Tijd doorbrengen met familie en vrienden en genieten van de nieuwe boeken die ik gekocht heb, ik word al blij als ik er aan denk. Herfst, je bent niet mijn favoriet, maar ik ben klaar voor je komst.

16 gedachtes over “De zomer voorbij

  1. AAn de herfst heb ik niet zo’n hekel, het is jammer dat de winter er achter aan komt en dat het leven weer veel meer binnen af gaat spelen. Dat geefft mij in eerste instantie altijd zo;n opgesloten gevoel …………… dit jaar is het toch wat anders, heb de hele zomer opgesloten gezeten ………. dus…

  2. Blij voor jou dat je zo van de zomer hebt kunnen genieten ;-). Hier eerder een herfstmensje. Elk seizoen heeft zo z’n charme en het binnen genieten/creatief bezig zijn/kokerellen/lezen, dat vind ik dan ook buitengewoon zalig.

  3. Zo te horen ga je er hoe dan ook van genieten! Ik verbaas mij er iedere keer weer over hoe enthousiast ik ben zodra het seizoen verandert. Ik ben echt gek op alle vier. Zelfs de regen, maar wat je zegt: vooral op de bank met een dekentje, thee, een boek en het liefst een kat 😉

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.