Quote | Happiness is not about getting what you want all the time, it’s about loving what you have and being grateful for it

gelukGeluk, het is iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Regelmatig zie ik dat mensen hun geluk aan omstandigheden koppelen. Ze hebben een doel voor zichzelf en als ze dat hebben bereikt, dan zijn ze gelukkig. Of ze dat dan vervolgens echt zijn, dat vraag ik me wel eens af, want vaak komt er dan alweer snel een nieuw doel naar voren als voorwaarde om gelukkig te zijn. Hoewel ik zelf uiteraard ook doelen heb die ik wil bereiken, hangt voor mij mijn geluk daar zeker niet vanaf. De volgende quote verwoord dat mooi.

Happiness is not about getting what you want all the time, it’s about loving what you have and being grateful for it.
– @thegoodquote

Geluk. Het is voor iedereen anders. De een wordt intens gelukkig wanneer de zon schijnt, terwijl de ander juist gelukkig is wanneer de temperatuur eindelijk eens wat omlaag gaat. De een is blij wanneer hij een mooie nieuwe auto kan kopen, waar de ander tevreden is met de fiets die hij heeft.

Gelukkig zijn, wanneer ik naar de definitie zoek zie ik geregeld terug komen dat je gelukkig bent wanneer je tevreden bent met je huidige leefomstandigheden. Het is, zoals de quote ook zegt, blij zijn met wat je hebt en daar ook dankbaar voor zijn.

Dit is de manier waarop ik geluk ervaar. Natuurlijk zijn er dingen die ik graag anders zou willen zien. Zo staat op mezelf wonen al een tijdje hoog op mijn wensenlijstje. Echter ben ik niet pas gelukkig op het moment dat ik daadwerkelijk om mezelf woon. Ik ben nu ook tevreden met hoe mijn leven eruitziet. Ik geniet van zoveel fijne dingen. Daarnaast ben ik ook heel erg dankbaar voor wat ik heb.

Elke dag dat ik wakker word ben ik weer blij dat er voor mij een nieuwe dag is weggelegd. Dat ik vervolgens lekker kan gaan ontbijten en bovendien een dak boven mijn hoofd hebt. Ik ben dankbaar dat ik een baan heb, hoewel dat zeker ook heel erg veel van me vraagt. Gelukkig word ik van de lieve mensen om mij heen die er altijd voor mij zijn. Het zijn er misschien niet veel, maar ze zijn er wel en dat is wat telt. Zo kan ik nog wel even doorgaan met dingen waar ik blij en gelukkig van word en dankbaar voor ben.

Dromen mag altijd en het stellen van doelen zorgt er voor dat je je blijft ontwikkelen, maar wat ben ik blij dat ik ook voor nu gewoon tevreden kan zijn met wat ik heb en daar ook dankbaar voor ben. Domweg gelukkig.

9 gedachtes over “Quote | Happiness is not about getting what you want all the time, it’s about loving what you have and being grateful for it

  1. Zo hoort het ook gewoon te zijn natuurlijk! Maar in deze wereld van meer, meer, meer zijn er veel mensen die dat niet kunnen. Niet alleen zonde voor hunzelf, we maken ook nog eens de planeet kapot door eindeloos te willen kopen en reizen 😦

  2. Wat een mooi en positief artikel! Prachtige quote ook, waar ik me zeker in kan vinden. In mijn leven zijn wel vaker dingen niet zo gelopen zoals ik had verwacht/gehoopt, maar eigenlijk ben ik op dit moment alsnog hartstikke gelukkig met hoe mijn leven eruitziet 🙂

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.