Persoonlijke vragen

gelukHet is alweer even geleden dat ik dit leuke artikel vol met mooie vragen tegenkwam op de website Triltaal. Het was haar idee dat haar lezer de vragen in de reactie konden gaan beantwoorden, maar ik vond het zulke mooie vragen dat ik er graag iets mee wilde doen op mijn blog. De vragen zijn overigens niet door Mrs. T zelf bedacht. Om haar even te citeren: “deze vragen komen uit een uitgebreidere lijst die Proust ooit invulde op verzoek van een vriendin.” Ben je net zo enthousiast over de vragen als ik, dan kan je ze natuurlijk ook overnemen of beantwoorden in de reacties.

 1. Waarvan heb je oprecht spijt?
  Op zich zijn er wel wat dingen waar ik spijt van heb, of die ik liever anders had aangepakt. Echter is dat niet meer terug te draaien en dat is iets wat ik moet accepteren.
 2. Wat was een keerpunt in je leven?
  Een keerpunt voor mij in mijn leven is toch wel het moment dat ik besefte dat ik niet langer om mijn lichamelijke klachten heen kon. Reden om te stoppen met mijn studie en een revalidatietraject in te gaan. Het was een behoorlijk heftig keerpunt.leven
 3. Hoe is ongeluk te vermijden?
  Eerlijk gezegd denk ik niet dat je ongeluk kan vermijden, je hebt nu eenmaal niet zelf alles in de hand. Wel denk ik dat je zelf kan beslissen hoe je met dit ongeluk omgaat. Blijf je er bijvoorbeeld in hangen of verwerk je het en probeer je vervolgens op positieve voet verder te gaan.
 4. Is er iemand waar je jaloers op bent?
  Nee, eigenlijk niet. Wel kan ik soms met verlangen kijken naar de levens van de mensen om mij heen die gezond zijn, een relatie hebben, gaan trouwen, een huis kopen. Echter gun ik hen dat van harte en geniet ik er ook van om hen gelukkig te zien, dus van jaloezie is zeker geen sprake.
 5. Wat is je motto?
  When you dance, your purpose is not to get to a certain place on the floor. It’s to enjoy each step along the way.
 6. Hoe rijk zou je willen zijn?
  Volgens mij ben ik al heel rijk. Ik heb een dak boven mijn hoofd, kleding om te dragen, kan genoeg eten en drinken kopen en heb dierbare mensen om mij heen. Eerlijkheid gebied overigens wel te zeggen dat een mooie geldprijs heel welkom zou zijn. Dan zou ik bijvoorbeeld minder kunnen gaan werken en beter voor mezelf kunnen gaan zorgen.
 7. Wanneer dacht je: nu begin ik het leven te begrijpen.
  Volgens mij zal ik het leven nooit volledig begrijpen. Misschien is dat ook iets wat je gewoonweg niet moet willen.
 8. Wat is je grootste angst?
  Eigenlijk heb ik niet echt angsten. Natuurlijk hoop ik dat dierbaren niet ernstig ziek worden of wegvallen, maar in principe heb ik al dierbaren die ernstig ziek zijn en ook al een aantal dierbaren verloren. Het is helaas iets wat bij het leven hoort en waar ik wel erg verdrietig van word.
 9. Welke eigenschap waardeer je in je partner/een ander?
  Attent zijn is wel een eigenschap die ik heel erg kan waarderen. Zo kan ik het heel fijn vinden als een vriendin er bijvoorbeeld aan denkt dat ik iets bijzonders op de planning heb en me daar een berichtje over stuurt.
 10. Wat is een omweg waard?
  Als iemand mij nodig heeft maak ik daar graag een omweg voor. Alle dierbare mensen om mij heen zijn dus zeker een omweg waard. Ook minder dierbare mensen trouwens, zo fiets ik op weg naar huis bijvoorbeeld wel eens een stukje om om iets bij een patiënt langs te brengen. Kleine moeite, groot plezier.
 11. Ben je monogaam?
  Ja, tot nu toe altijd wel.
 12. Wat is een groot gevaar in de liefde?
  Een lastige vraag. Ik denk dat het een groot gevaar is als je teveel van een ander verwacht. Grote kans dat de ander dan je verwachtingen niet waar kan maken. Daarnaast denk ik dat het erg belangrijk is om open en eerlijk te zijn.
 13. Welke eigenschap zit je in de weg?
  Mijn perfectionisme kan mij wel eens in de weg zitten. Gelukkig kan ik dat sinds ik ziek ben wel beter loslaten omdat ik gewoonweg geen keuze heb. Daarnaast is het een slechte eigenschap van mij dat ik vaak toch bepaalde verwachtingen heb in vriendschappen. Echter is niet iedereen zo attent als ik zelf altijd probeer te zijn en dar vind ik dan soms wel lastig.
 14. Wat zie je als je in de spiegel kijkt?
  Ik zie een slanke jongedame die er altijd haar best voor doet om er leuk en verzorgd uit te zien. Ze is niet ontzettend knap, maar ze is tevreden met hoe ze eruit ziet. Natuurlijk ziet ze wel tekortkomingen aan haar lichaam, maar ze heeft zich erbij neergelegd dat dat nu eenmaal bij haar hoort.
 15. Ben je aantrekkelijk?
  Wanneer ik naar mezelf kijk vind ik mezelf eerlijk gezegd niet heel aantrekkelijk.
 16. Lijk je nog steeds op wie je vroeger was?
  Voor mijn gevoel niet. Ik was bijvoorbeeld altijd heel erg spontaan, maar dat komt er nu door het chronisch ziek zijn vaak niet goed meer uit. Op andere punten heb ik me juist weer ontwikkeld, zo ben ik assertiever dan vroeger en oordeel ik minder snel of houd mijn mening voor me.
Advertentie

16 gedachtes over “Persoonlijke vragen

 1. Vraag veertien is heel mooi beantwoord, maar met de vijftien neem je wat gas terug. Ik ben zeker dat dit absoluut niet nodig is! Blijf genieten van de kleine en grote dingen om je heen, maar zie vooral ook jezelf graag, je verdient het !!!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.