Back to reality

Wanneer ik op vakantie ben geweest moet ik altijd weer heel erg wennen om weer thuis te zijn. Sterker nog, ik word er altijd een beetje weemoedig van en wil het liefst weer terug naar die fijne plek. Dat had ik vroeger al als ik een weekend bij mijn oom en tante ging logeren. Eenmaal weer thuis moest ik weer even mijn draai zien te vinden. Echter kan het niet altijd vakantie zijn en zal je uiteindelijk weer het gewone dagelijkse leven moeten oppakken. Waarom ik daar altijd zo’n moeite mee heb weet ik niet zo goed.

Dit keer heb ik er nog meer moeite mee dan normaal en ik weet nu wel een klein beetje waar dat voor een deel van komt. Op vakantie voelde ik me gewoonweg echt zoveel beter. Hoewel het zeker geen zorgeloze vakantie was en mijn lichamelijke klachten niet ineens als sneeuw voor de zon verdwenen waren, voelde ik me over het algemeen heel erg goed.

Zo had ik echt veel minder last van hoofdpijn en verdwenen de tintelingen in mijn arm als sneeuw voor de zon. Waar normaal gesproken de binnenkant van mijne ene elleboog verdikt is door irritatie, trok dit weg tijdens mijn vakantie en ook mijn duimgewricht dat inmiddels al bijna twee jaar opgezwollen is begon te slinken. Na veel gelopen te hebben had ik wel erg veel pijn in mijn lichaam, maar de warmte van de zon verzachtte het.

Het is mij wel duidelijk geworden dat mijn dagelijks leven eigenlijk niet goed voor mijn lichaam is. Het veelvuldig achter de computer zitten op mijn werk doet mijn lichaam echt geen goed. Het zorgt gewoonweg voor veel spanning in mijn lichaam, die er sowieso al zit door mijn hypermobiliteit.

Het was zo fijn om even wat minder klachten te ervaren. Hierdoor zag ik er toch wel tegen op weer terug te keren naar het dagelijks leven. Weer hard aan het werk te gaan en de spanning in mijn lichaam weer toe te voelen nemen. Ik heb geprobeerd de ontspanning zo lang mogelijk vast te houden, maar zo werkt het helaas niet. De klachten zijn weer volop terug en dat is ergens wel een klein beetje jammer. Echter is het ook onontkoombaar en zal ik het hier voorlopig weer mee moeten doen.

Op naar de volgende vakantie!

24 gedachtes over “Back to reality

 1. Lastig hoor… ik gun je een baan zonder pijn. Is een andere baan waarbij je lichamelijk minder belast word geen optie? Want die vakantie is niet zo vaak en niet zo lang per jaar helaas.

  • Volgens mij heb je tegenwoordig heel veel banen waarbij je veel achter de computer zit. Wil je dat niet dan kom je in mijn vakgebied uit op persoonlijke verzorging van mensen en dat is fysiek nog veel zwaarder. Dus nee, ik zou zelf niet iets kunnen bedenken wat beter te doen is.

   • Misschien is het wel mogelijk om op je werk zo’n ergonomische muis en toetsenbord te krijgen? En extra aandacht te besteden aan je werkhouding? Of is dat allemaal al geregeld?

   • Maar met een normale muis en toetsenbord zit je niet in een natuurlijke houding (je polsen verdraaid) dus ik kan me voorstellen dat dat geen goed doet voor je duim…

 2. Ik hoop dat je toch een beetje van het vakantiegevoel mee in je dagelijks leven kan nemen. Want constant klachten hebben van de stress en je werkhouding, dat is zo vermoeiend!

 3. Zo herkenbaar. De laatste paar maanden gebruik ik bijna geen pijnstilling meer. Heb het (bijna) niet meer nodig. Maakt mij een beetje huiverig voor de toekomst. Maar ja, ik heb het niet voor het kiezen. Er zal weer gewerkt moeten gaan worden.

 4. Wat vervelend zeg dat het zo snel al weer minder goed gaat. Kan er arbotechnisch niet nog iets verbeterd worden??? Al zal dat best een hele domme vraag zijn.

  Hopelijk komt er nog wel een logje over je vakantie

 5. Ik geloof echt dat je lichamelijke welzijn ook heel erg samen gaat met je psychische welzijn. Ik kan me daarom voorstellen dat je op vakantie veel minder last hebt van de klachten. Je hebt daar gewoon minder stress, bent meer ontspannen, zoekt waarschijnlijk de schone lucht op en dat soort dingen. Ik hoop daarom dat je snel weer op vakantie kan!

 6. Pingback: Zo simpel is dan geluk #52 | Vakantie |

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.