Lezen | De tattooverzamelaar, De zeven zussen en Het meisje in de trein

Jarig zijn heeft zo zijn voordelen. Zo kreeg ik een boek voor mijn verjaardag en daarnaast ook nog een aantal boekenbonnen. Reden genoeg om een bezoek te brengen aan de boekwinkel en daar lekker rond te struinen op zoek naar wat fijne boeken. Die heb ik zeker gevonden! De afgelopen tijd heb ik dus weer heerlijk kunnen lezen en kunnen genieten van een aantal heerlijke boeken. Ontspanning ten top. Lees verder als je wilt weten welke boeken ik onder andere gelezen heb.

De tattooverzamelaar – Alison Belsham

Dit boek kreeg ik voor mijn verjaardag, waar ik heel erg blij mee was. Een geweldige thriller die nog op mijn verlanglijstje stond. Het boek vertelt het verhaal van Marni een tattoe artist uit Brighton. Ze ontdekt een gevild lichaam en komt zo met inspecteur Francis Sullivan in aanraking. Als snel blijkt dat er een seriemoordenaar actief is die tatoeages van de lichamen van zijn slachtoffer afsnijdt terwijl ze nog in leven zijn. Omdat Marni een bekende is in de tattoo wereld kan de inspecteur haar hulp goed gebruiken. Echter heeft zij gezien haar verleden zo haar redenen om de politie te wantrouwen.

Het onderwerp van het boek sprak mij wel aan gezien ik zelf ook een tatoeage heb. Het is een boek waar lekker veel vaart in zit en waarin de spanning goed wordt vastgehouden. Francis en Marni worden als personage mooi uitgewerkt. Een origineel boek waar ik erg van heb genoten.

De zeven zussen – Lucinda Riley

De bestseller waarvan waarschijnlijk iedereen wel eens gehoord heeft inmiddels. Na zoveel goeds over dit boek te hebben gehoord wilde ik het toch ook wel graag lezen. Inmiddels had ik dus wel wat hoge verwachtingen, maar die heeft Riley helemaal waar kunnen maken.

De zeven zussen is het eerste deel van een serie en vertelt het verhaal van zeven zussen die samenkomen na het overlijden van hun vader. Het is niet hun biologische vader, ze zijn allemaal al jong door hem geadopteerd. In dit eerste deel draait het verhaal om de oudste zus Maia. Na het overlijden van haar vader gaat ze aan de hand van een laatste brief van haar vader op zoek naar wie ze is en waar ze vandaan komt. Hiervoor gaat ze naar Rio de Janeiro om daar onder andere meer te weten te komen over haar grootmoeder Izabella.
Het verhaal wordt in het heden verteld vanuit Maia, maar er is ook een verhaallijn die zich in het verleden afspeelt en vanuit Izabella wordt verteld.

Het boek is in een woord prachtig. Het is mooi om te lezen hoe heden en verleden met elkaar verweven worden. De schrijfstijl is heel erg fijn en zorgde ervoor dat ik het boek niet meer wilde wegleggen en helemaal in het verhaal werd gezogen. Ontzettend genoten heb ik van dit boek en ik denk dat ik maar heel snel deel twee gaan aanschaffen.

Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Rachel reist elke dag met de trein naar Londen. De trein staat altijd op een bepaald punt een aantal minuten stil, waarbij Rachel zicht op een rij huizen heeft. In een van de huizen woont een stel dat ze Jess en Jason noemt. Ze verzint hoe hun leven eruit ziet. Haar eigen leven zit niet zo mee. Ze is alcoholist en haar man heeft haar verlaten waardoor de nu noodgedwongen bij een vriendin woont. Op een dag ziet ze iets vreemds en besluit met haar verhaal naar de politie te spannen als blijkt dat ‘Jess’ vermist is. Hierdoor raakt ze in de situatie betrokken en ook in de levens van de betrokkenen.

Een heerlijke psychologische thriller om te lezen, met onverwachte wendingen en verrassingen. Beetje bij beetje kom je steeds meer te weten over de verschillende personages en vallen de puzzelstukken steeds meer in elkaar. Een geweldig boek.

10 gedachtes over “Lezen | De tattooverzamelaar, De zeven zussen en Het meisje in de trein

  1. 3 boeken die ik nog niet gelezen heb, maar zeker de eerste twee ben ik al een tijdje nieuwsgierig naar.
    Mijn zus heeft een eerder geschreven boek van Riley meegenomen met vakantie en kon het boek haast niet weg leggen …… ook zij is fan en wil zeker de zeven zussen ook nog lezen, net als ik trouwens……… 🙂 Bedankt voor de bevestiging, dat ik deze boeken zeker nog lezen moet.

  2. De tattoo verzamelaar klinkt leuk. Ik ga die onthouden. Maar dat laatste boek viel me tegen. Net zoals de film. Ik begrijp niet waarom die verfilmd is eigenlijk.

  3. Pingback: Lezen | De zeven zussen – Lucinda Riley | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.