Het nieuwe afspreken

dateAfspreken met vriendinnen, ik vind het altijd ontzettend leuk. Vaak is iedereen erg druk dus staat de datum al weken van tevoren vast. Gedurende die weken kan ik altijd heel erg uitkijken naar de leuke afspraak die komen gaat. Ik zie niet zo heel vaak vriendinnen, dus ik kan me er echt op verheugen. Een aantal dagen van tevoren spreken we dan vaak af wat het precieze plan en de precieze tijd gaan worden. Niet heel lastig zou je denken, de afspraak stond inmiddels al weken vast, maar dat blijkt tegenwoordig toch anders.

Volgens mij heb ik even totaal iets gemist, maar tegenwoordig gaat het afspreken toch net even anders dan ik het zelf altijd in gedachten heb. Toevallig sprak ik laatst een goede vriendin die hier ook tegenaan liep. Gelukkig ben ik dus niet de enige die wat achterloopt, dat is dan wel weer een geruststelling.

Het nieuwe afspreken

Het nieuwe afspreken. Het houdt het volgende in. Je spreekt af met een vriendin, maar plant ook nog allemaal andere dingen die dag, zodat het uiteindelijk passen en meten wordt om nog tijd over te houden voor die vriendin. Een echte uitdaging.

Even een voorbeeld. Ik sprak met een groep vriendinnen ruim van tevoren een datum af, verzette zelf zelf nog een andere afspraak, zodat er een datum was waarop we allemaal konden. Enkele dagen van tevoren kwam de vraag, wat zullen we gaan doen en hoe laat spreken we precies af?

Vriendin één kon alleen in de ochtend, want ’s middags had ze nog dit en dat en zus en zo. Vriendin twee had wel wat meer ruimte, maar paste dat weekend op haar neefje, dus wilde eigenlijk niet ver van huis afspreken. Vriendin drie kwam er de dag zelf achter dat ze helemaal geen oppas bleek te hebben en kon dus niet komen. ’s Ochtends afspreken met zijn drieën bleef dus de enige optie die over was. Dat dat qua gezondheid voor mij niet echt fijn was daar had niemand echt een boodschap aan.

Zo kan ik meerdere voorbeelden noemen (ook van die vriendin die er tegenaan liep) waarbij ik met vriendinnen heb afgesproken en uiteindelijk bleek dat ze die dag maar een uurtje vrij konden maken precies om die en die tijd.

Het verbaast me. Het is absoluut niet mijn manier van afspreken, want ik houd de hele dag vrij tot ik precies weet wat de bedoeling is en welke tijd we afspreken. Tot dat moment plan ik helemaal niks anders op de dag.

Ik ben vast ouderwets.

14 gedachtes over “Het nieuwe afspreken

  1. Bij mijn vriendinnen ligt dat vooral aan het schema van de kinderen, die veel hobby’s hebben en daar ook naartoe moeten gevoerd worden. Het is soms echt puzzelen. Zelf hou ik de hele dag vrij of ze ik bij het afspreken van de datum meteen dat ik bijvoorbeeld die dag enkel in de namiddag kan. Zo op het laatste moment ineens met andere zaken afkomen, daar word ik kregelig van.

  2. Ja, zo doe ik dat ook. Ik heb een vriendin waarmee ik (net als bij de kapper) weer een afspraak voor over een paar weken maak, direct tijdstip en plaats vastleggen anders gaat het niet door… verzetten of overleg over iets kan wel, maar als je het neit vastzet wordt het niks.
    Heb gelukkig ook wat meer a la minute afspraakjes, met anderen. “Vanochtend koffie?” “ja leuk, over een half uur?” of het kan niet, dan volgende keer weer.

  3. Tja, mensen willen het tegenwoordig druk, drukker, drukst hebben …………… in merk dat ik nu, na er een tijd uit geweest te zijn (tenminste, zo voelt het, alsof ik in een cocon geleefd heb) ook helemaal geen zin meer heb om mijn agenda overvol te plannen. En weet je, dan maar ouderwets, het gaat om jou leven.

  4. Wat gek. Ik herken dit niet. Misschien ouderwets van mij maar ik spreeketen een tijd en activiteit af. De plaats bepalen we later wel. En dat gaat altijd goed.

  5. Het verschilt per situatie. Als ik met een vriendin afspreek om bijvoorbeeld samen te eten, weet ik dat ik overdag andere plannen kan maken. Als ik een afspraak heb om iets te doen en er komt ook wat anders op mijn pad, dan check ik bij de eerste persoon wat de plannen zijn. Als het uitkomt en alleen dan, kan ik dus nog iets anders er bij in plannen. Maar meestal is het van te voren wel duidelijk wat we ongeveer willen doen en rond welke tijd dat dan is.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.