Hoogtepunten van 2018

vakantieIn mijn vorige blog zei ik het al, wanneer ik het afgelopen jaar door mijn gedachten laat gaan, besef ik dat ik heel veel mooie en fijne dingen heb meegemaakt, waar ik heel erg dankbaar voor ben. Het zijn echt grote hoogtepunten, maar ook kleinere dingen die mij afgelopen jaar heel erg blij hebben gemaakt. Heel veel geluksmomenten die ervoor zorgen dat de wat moeilijkere dingen naar de achtergrond verdwijnen. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik deze fijne momenten heb kunnen en mogen meemaken. Dankbaar voor al het moois.

Vakantie

Een van de grote hoogtepunten is toch wel mijn vakantie naar Kreta geweest. Een vakantie die niet op de planning stond maar heel erg spontaan heeft plaatsgevonden. Het was sowieso al heel erg fijn om toch op vakantie te gaan, terwijl ik dacht dat een vakantie er dit jaar niet in zou zitten. Daarnaast was het een geweldig leuke, gezellige, bijzonder vakantie, met een goede vriendin. Een vakantie die ik niet snel zal vergeten en waarvan de herinneringen zorgen voor een glimlach op mijn gezicht.

Girls night out

Uitjes vind ik altijd zo fijn en bijzonder. Al vroeg dit jaar was mijn eerste uitje naar de musical de Lion King. Een adembenemende musical waar ik zo ontzettend van genoten heb dat het met geen woorden te beschrijven is. Het was gewoon zo mooi, zelfs nu nog kan ik de muziek aanzetten en heerlijk nagenieten.
Dit jaar ben ik ook naar een concert van de 3Js en Nick en Simon geweest. Iets wat ik eigenlijk elk jaar wel probeer te doen omdat ik er gewoon heel erg blij van word. Een ander hoogetpunt qua uitjes is toch wel het bezoeken van een escaperoom. Het stond al langere tijd op mijn bucketlist en ik vond het zo gaaf om te doen. Het is absoluut voor herhaling vatbaar.

Iets anders waar ik heel erg van genoten heb is een bezoek aan Bataviastad. We waren er al op tijd dus het was lekker rustig waardoor we op ons gemak konden winkelen. Ik heb een aantal hele leuke items gescoord waar ik nog steeds heel erg blij mee ben. Bovendien hebben we er ook heerlijk geluncht. Een topdag.
Als laatste wil ik in het bijzonder nog even de presentatie van André Kuipers noemen. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het heelal (vroeger kon ik je zo alle manen van Jupiter vertellen) en via mijn werk kon ik bij een geweldig mooie presentatie aanwezig zijn. Genoten dat ik heb.

Vriendinnen en familie

De momenten die ik met familie en vrienden heb doorgebracht zijn voor mij goud waard. Familie zie ik vaak op verjaardagen, maar ook daaromheen doen we leuke dingen samen. Het voelt voor mij dan ook nooit als verplichting om tijd met familie door te brengen, ik word er alleen maar heel erg blij van. Hoe fijn is het bijvoorbeeld om gezellig met mijn ouders naar het strand te gaan om aldaar heerlijk te lunchen. Of met mijn tantes en zus naar de Toppers. Samen met oma een ijsje halen behoort ook tot een van mijn favorieten. Allemaal grote en kleine momenten waar ik heel erg blij van werd.

Ook mijn vriendinnen heb ik dit jaar regelmatig gezien. De ene keer keek ik met hen gewoon heerlijk een filmpje op de bank, de andere keer deden we een high tea buiten de deur. Een dagje Leiden met vrienden stond ook op de planning en samen naar het strand en daar wat eten is iets waar ik heel erg gelukkig van werd. De bioscoop, een overheerlijke lunch, een avond spelletjes spelen of op een terrasje een drankje drinken. Allemaal fijne dingen die ik met vriendinnen heb gedaan en waar ik heel erg gelukkig van werd. Vriendschap is goud waard.

Dagelijks leven

Ook in het dagelijks leven heb ik geprobeerd te genieten van elk moment. Op het werk werd ik blij van de gezelligheid van mijn collega’s en de patiënten die mij een compliment gaven of zelfs een bos bloemen. Zo veel als het kon heb ik genoten van het lezen van een boek met een heerlijke kop thee erbij. Even lekker tijd voor mezelf en heerlijk ontspannen. Daarnaast heb ik ontelbare keren genoten van de kleine dingen. Schattige kinderen in de trein die heerlijk aan het zingen zijn, het helpen van een oudere dame, een fijne wandeling of de zon die ik op mijn gezicht voelde. Het is onmogelijk om alles te benoemen, maar hoogtepunten waren er genoeg dit jaar. Iets om heel erg dankbaar voor te zijn. In dat opzicht is ook dit jaar een jaar om nooit meer te vergeten.

21 gedachtes over “Hoogtepunten van 2018

  1. Deze blog heeft veel meer waarde door je eerdere blog met de mindere dingen. Het laat zien dat je echt en oprecht van de kleine dingen kunt genieten.
    Wens jou in 2019 nog heel veel meer fijne en mooie momenten en hoop dat die mindere minder zullen worden.
    Dat heb je verdient.

  2. Heel wat gelijkenissen hier :-). Herkenbare dingen waar ook ik veel belang aan hecht (vriendschap/familie/werksfeer… ). Klinkt als een heel bijzonder jaar en moge 2019 minstens even bijzonder voor jou worden. Ik wens het jou in elk geval van harte toe.

  3. Pingback: Van oud naar nieuw |

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.