Van oud naar nieuw

Het nieuwe jaar is inmiddels alweer een aantal dagen oud. Het is tijd om de hoogtepunten van het vorige jaar en de wat minder fijne dingen achter me te laten en het nieuwe jaar vol enthousiasme tegemoet te treden. Om eerlijk te zijn voel ik het echter nog niet echt zo. Op mijn werk was het in het nieuwe jaar nog net zo druk als op oudjaarsdag en gingen we gewoon verder met het eten van allemaal lekkers omdat iedereen nog dingen over had. Goede voornemens als op dieet gaan of afvallen zullen dan ook nog even op zich moeten laten wachten. Toch is het nieuwe jaar echt begonnen en ben ik ergens ook wel nieuwsgierig wat het mij gaat brengen.

Goede voornemens heb ik niet en eigenlijk heb ik ook geen echte doelen voor dit jaar. Ik vind het altijd mooi als mensen deze wel hebben. Punten waarop ze zichzelf willen ontwikkelen of dingen die ze achter zich willen laten. Zelf heb ik hier echter wat minder mee. Vaak is het gedurende het jaar zelf dat ik ineens tegen dingen aan loop waar ik wat mee wil.

Zo ben ik eind vorig jaar weer begonnen met fitness naast mijn wekelijkse uurtje yoga. Het blijft lastig om op regelmatige basis te sporten, maar ik doe mijn best en merkte laatst voor het eerst dat de oefeningen wat minder zwaar werden. Het is iets wat ik absoluut wil doorpakken in dit nieuwe jaar en ook het wandelen wat ik al een aantal maanden regelmatig doen wil ik blijven volhouden. Het is voor mijn gezondheid gewoon erg belangrijk om te blijven bewegen dus daar doe ik mijn uiterste best voor.

Leuke plannen zijn er al wel voor het nieuwe jaar, want ook dit jaar zal ik weer zoveel mogelijk van zowel de grote als kleine dingen willen genieten. Een avondje theater, een bijzonder concert en een (gewonnen) fotoshoot met een vriendin zijn allemaal dingen die eraan gaan komen dit jaar. Het meest bijzondere wat er staat te gebeuren is dat er een goede vriendin van mij gaat trouwen. Ik kijk enorm uit naar haar bruiloft, het wordt een dag om nooit te vergeten.

Verder laat ik het maar een beetje op mij afkomen dit jaar. Ik hoop weer op vakantie te kunnen, wat waarschijnlijk een tripje naar Ibiza wordt, maar dat is nog niet helemaal zeker. Verder hoop ik dat mijn gezondheid een beetje lief voor mij is dit jaar. En wie weet wat voor moois het jaar nog meer voor mij in petto heeft.

Ik wens jullie allemaal een heel mooi jaar toe. Hopelijk in goed gezondheid, of zo goed mogelijke gezondheid. Een jaar vol liefde en fijne geluksmomenten. Een jaar waarin je kan zijn wie je bent, want je bent goed zoals je bent. Een geweldig mooi 2019 gewenst!

Dit stuk is geschreven naar aanleiding van de schrijfuitdaging van Schaap Schrijft.

13 gedachtes over “Van oud naar nieuw

  1. Je hebt wel goede voornemens! 😉 Goed om te blijven bewegen, als dit goed voor jou is. Soms is die balans lastig te vinden … Ik wens je al het goede voor 2019! Ik ga je linken:)

  2. Pingback: #7 Schrijfuitdaging – Schaap Schrijft

  3. Wat heerlijk dat je merkt dat de oefeningen makkelijker worden. Dat is toch een soort van bevestiging en beloning van je tijd en moeite!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.