De sportschool: verschillende types

SportenDe laatste tijd probeer ik weer wat vaker richting de sportschool te gaan. Het liefst ga ik toch wel minstens een keer per week, maar ik moet ook eerlijk bekennen dat dat me niet altijd lukt. Laatst had ik een week vrij en dan lukt het wel om vaker mijn gezicht te laten zien. Van het programma dat ooit voor mij is opgesteld, is eigenlijk niks over. Ik trek nu mijn eigen plan en kijk welke oefeningen lukken. Naast dat ik altijd hard aan de slag ben kijk ik stiekem ook wel eens om mij heen en zie dan eigenlijk verschillende typen sporters voorbij komen.

De bodybuilder

Je kan uiteraard niet om ze heen, de bodybuilders. Het zijn veelal mannen aan wie duidelijk te zien is dat ze regelmatig de sportschool bezoeken. Ze staan in de hoek waar de gewichten liggen en daar leven ze zich mee uit. Voor de spiegel natuurlijk want ze kijken maar al te graag naar de spierballen die ze gekweekt hebben. De oefeningen die ze doen gaan met een hoop gekreun gepaard, zo weet iedereen dat ze hard aan het trainen zijn.

De materiaal sleper

Het volgende type wat ik regelmatig tegenkomen in de sportschool is de materiaal sleper. Het zijn sporters die heel erg goed weten waar ze mee bezig zijn en die verschillende oefeningen in gedachten hebben voor zichzelf. Voor deze oefeningen hebben ze verschillende materialen nodig, denk aan gewichten, elastieken, matjes. Deze worden voortdurend heen en weer gesleept naar de plek waar zij hun oefening doen. Maar of ze nu ook daadwerkelijk oefeningen doen? Voor mijn gevoel wordt er vooral veel met materiaal heen en weer gesleept, maar gebeurt er verder niet veel. Geeft niet, ook het heen en weer slepen zorgt voor beweging.

De telefoon kijker

Dan heb je nog de sporters waarbij hun telefoon aan hun hand vastgeplakt zit. Is het niet om een selfie te maken en zo aan de wereld te laten zien hoe goed ze bezig zijn, dan is het wel om tussen de oefeningen door te kletsen met hun vrienden en hun social media bij te houden. Heel erg belangrijk natuurlijk. Sterker nog, volgens mij is die telefoon nog belangrijker dan het sporten zelf.

De kletskop

Het is natuurlijk veel gezelliger om samen te gaan sporten. Je kan elkaar immers motiveren om toch naar de sportschool te gaan, terwijl je daar eigenlijk zo ontzettend tegenop ziet. Samen is het zoveel makkelijker. Bovendien heb je dan ook gezellig te tijd om bij te kletsen. Sterker nog, als je niet oppast ben je alleen maar aan het bijkletsen en is het sporten ineens een bijzaak geworden. Zonde van je tijd? Welnee, bijkletsen is immers ook heel erg belangrijk.

12 gedachtes over “De sportschool: verschillende types

  1. Haha leuk stukje. Ik ga nooit naar de sportschool maar dit lijkt me erg grappig om te observeren. Op de ijsbaan zie je af en toe wel het verschil tussen de kletskousen en degenen die toch echt vooral komen om te trainen, en zo nu en dan een uitslover, maar normaalgesproken is iedereen gewoon serieus bezig met zijn of haar trainingsprogramma.

    Uitslovers die opvallen omdat ze denken dat ze super goed zijn terwijl ze hun schaatstechniek totaal niet onder controle hebben zijn trouwens wel behoorlijk hilarisch…

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.