Lezen | Het Pauluslabyrint, Zondagskind en Stad van Beenderen

boekDe afgelopen tijd heb ik weer heerlijk de tijd genomen om te lezen. Hoewel ik nooit aan een leeschallenge doe, hou ik wel altijd bij welke boeken ik lees. In 2018 heb ik om precies te zijn 53 boeken gelezen. Gemiddeld een boek per week dus. Helaas lukt het mij niet om alle boeken die ik lees hier te bespreken, maar ik vind het wel leuk om toch regelmatig even wat boeken met jullie te delen. Het boek van de foto vond ik overigens wat minder. Het was op zich origineel qua thema, maar ik vind de boeken van Linda van Rijn altijd net even iets té snel lezen (ik heb ze binnen een paar uur uit) en dat vind ik eigenlijk zonde. Iets meer diepgang vind ik fijner.

Het Pauluslabyrint – Jeroen Windmeijer

Een boek van een Nederlandse thrillerschrijver waar ik erg blij van werd. Het boek begint met de ontdekking van een ondergrond gangenstelsel, waar de burgemeester van Leiden bij toeval instort wanneer hij het startschot geeft voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers. Het heeft de aandacht van archeoloog Peter de Haan als snel gewekt en zeker als kort daarop universitair docente Judith Cherev en hoogleraar Arnold van Tiegem verdwijnen, besluit hij om op onderzoek uit te gaan. Peter wordt met verschillende raadsel opgezadeld die hij moet zien op te lossen terwijl de politie op zijn hielen zit.
Godsdienst speelt een belangrijke rol in dit boek en daar werd soms voor mij net even te diep op ingegaan, waardoor ik deze passages in het boek wat minder makkelijk door kwam. Verder is het boek wel erg vlot geschreven en vind ik deze insteek met raadsel en geschiedenis wel erg leuk. Al met al heb ik dus zeker van het boek genoten.

Zondagskind – Judith Visser

Een boek wat mij heel erg heeft geraakt en wat voor mij het mooiste boek is geweest wat ik heb gelezen in 2018. Het vertelt het verhaal van Jasmijn Vink een meisje dat er pas op latere leeftijd achter komt dat zij het syndroom van Asperger heeft. We volgen de wereld van Jasmijn al vanaf het moment dat zij nog erg jong is. Ze praat dan nog niet, alleen met haar hond Senta en Elvis omdat zij niks terugzeggen. Hierdoor hoeft ze niet na te denken wat ze nou precies bedoelen met een vraag en hoe ze juist kan reageren. Wanneer Jasmijn wat ouder wordt merk je dat ze beter begint door te krijgen hoe ze zich het best kan gedragen in bepaalde situaties, maar het lukt haar gewoonweg niet.
Het is zo mooi om te lezen hoe Jasmijn de wereld ervaart. Het is Judith Visser echt gelukt om me met haar mee te laten leven. Daarnaast is het bijzonder om een kijkje te kunnen nemen in de belevingswereld van iemand met Asperger. Het boek is mooi geschreven en leest fijn weg, echt een aanrader.

Stad van Beenderen – Cassandra Clare

Dit is het eerste boek van de serie ‘Kronieken van de onderwereld’ van schrijfster Cassandra Clare. Het vertelt het verhaal van Clary, een jongedame van 15 die samen met haar moeder in New York woont. Haar vader heeft ze nooit gekend. Op een dag wordt haar moeder ontvoerd en komt Clary erachter dat ze een geheim voor haar verborgen hield. Haar moeder behoorde tot een groep demonenjagers. Uiteraard gaat Clary samen met haar nieuwe en oude en vertrouwde vrienden op zoek naar haar moeder. Gedurende deze zoektocht komt zij steeds meer te weten over het verleden van haar moeder en haar eigen verleden.
Het boek is een combinatie van young adult en fantasy en leest erg makkelijk weg. Het is absoluut wel een genre waar je van moet houden, maar ik word er altijd erg blij van. Het boek zit vol met spanning en natuurlijk komt er ook wat romantiek bij kijken. Een boek waar ik zeker erg van genoten heb.

14 gedachtes over “Lezen | Het Pauluslabyrint, Zondagskind en Stad van Beenderen

  1. Grappig, ik denk precies hetzelfde over de boeken van Linda van Rijn! Over Zondagskind was ik trouwens ook heel erg enthousiast, ik heb het zelfs aanbevolen aan mensen die, net als ik, met personen met autisme werken. Die andere twee boeken ken ik niet, misschien dat ik daar toch eens naar op zoek moet gaan 🙂

  2. Je gaat de rest van de kronieken van de onderwereld serie echt leuk vinden. Ga ze lezen als je de mogelijkheid hebt. Ik lees nu in de vervolgserie: duistere machten en kan niet wachten tot boek 3 vertaald is. Soms wel een nadeel dat het erg dikke boeken zijn, maar je wordt er zo in meegezogen dat het ook wel lekker is 🙂

  3. Heb een interview van Judith Visser gehoord over dit boek. Het is voor een groot deel autobiografisch ……….. zij heeft nl Asperge.
    Ik wil het zeker nog lezen, want het sprak me gelijk aan toen ik het interview hoorde.

  4. Pingback: Zo simpel is dan geluk #54 | Familie |

  5. Pingback: Mijn leesgewoonten | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.