De lente komt eraan

zonsondergangHet is nog vroeg als ik ’s ochtends naar mijn werk fiets. Mijn handschoenen zijn geen overbodige luxe want de vrieskou zit nog in de lucht. Ik fiets zo hard ik kan om mijn lichaam warm te krijgen. De lucht begint langzaamaan het donker achter zich te laten. Een oranje gloed komt tevoorschijn, de zon vecht voor haar plek, de dag is aangebroken.

In de loop van de dag begint de temperatuur op te klimmen. De helderblauwe lucht wordt verblijdt met een stralende gele zon. Het stem veel mensen vrolijk en dat is iets wat ik duidelijk merk.

Eind van de middag besluit ik om mijn bezoek aan de fysiotherapeut lopend af te leggen. De stralen van de zon verwarmen me. Ik word er blij van. De mensen op straat zeggen elkaar enthousiast gedag en maken een praatje met elkaar.

Zelfs de spoorbomen die precies op het moment dat ik aan kom lopen naar beneden gaan, omdat er een trein aankomt, kunnen de glimlach niet van mijn gezicht doen verdwijnen. Aan de overkant zie ik een jochie aan komen rennen en enthousiast naar de machinist zwaaien. Wanneer onze paden zich kruisen vertelt hij mij spontaan dat hij gek is op treinen. Hij heeft een enorme lach op zijn gezicht. Zijn dag kan niet meer stuk. De mijne ook niet.

10 gedachtes over “De lente komt eraan

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.