Lezen | Soms lieg ik, De nacht van de vogels en De psychiater en het meisje

We zijn weer een aantal weken verder en ik heb zeker weer een aantal pareltjes van boeken gelezen. De eerste boeken van het nieuwe jaar zijn een feit en wat was het fijn om tijdens koude dagen lekker met een dekentje op de bank kruipen en te genieten van een goed boek. Hoewel ik niet zo goed ben in het schrijven van recensies vind ik het toch erg leuk om zo af en toe eens te delen welke boeken ik gelezen heb.

Soms lieg ik – Alice Feeney

Hoewel ik dit boek alweer een aantal weken geleden gelezen heb, blijft het door mijn hoofd spoken. Het verhaal was echt bizar en heeft me toch wel met wat vragen achter gelaten. Het vertelt het verhaal van Amber Reynolds, een jongedame die in coma ligt. Echter kan zij alles om zich heen gewoon horen. Hoe ze in coma is geraakt kan ze zich niet herinneren. Door middel van de gesprekken van dierbaren die regelmatig bij haar op bezoek komen, probeert ze erachter te komen wat er precies gebeurt is. Stukje bij beetje komt ze hier achter en weet ze dat ze nog steeds in gevaar is.
Soms lieg ik is een geweldig thriller waarbij je helemaal in het verhaal gezogen wordt. Wanneer je denkt te weten hoe het zit komt er toch weer een plottwist en blijk je helemaal op het verkeerde spoor te zitten. Het zorgt ervoor dat je niet anders kan dan verder lezen omdat je gewoonweg wilt weten hoe het zit. Echt een geweldig goed boek wat ik maar met moeite weg kon leggen.

De nacht van de vogels – Kate Mosse

De boeken van Kate Mosse maken mij altijd erg blij. Wat een fijne schrijfster is ze. Het verhaal van dit boek speelt zich af in Sussex in het begin van de twintigste eeuw. Constantia Gifford woont samen met haar vader in een afgelegen en vervallen huis en houdt zich bezig met het opzetten van dieren, zoals haar vader ook altijd heeft gedaan. Op gegeven moment wordt er vlak bij hun huis een lichaam gevonden. Constantia probeert erachter te komen wie de moord op zijn geweten heeft. Haar vader, die nogal veel drinkt, is ineens verdwenen en hoewel Constantia zich in eerste instantie niet zoveel zorgen maakt, begint zijn verdwijning al snel vraagtekens op te roepen.
Een geweldig mooi boek dat zowel kenmerken heeft van een roman als een thriller. In het boek gebeurt veel waardoor het erg vlot leest en je het boek maar moeilijk weg kan leggen. Bovendien vind ik de schrijfstijl van Mosse gewoon erg fijn en ik heb dan ook ontzettend genoten van dit boek.

De psychiater en het meisje – Erik Rozing

Een bijzonder boek dat het verhaal vertelt van Edgar Simons, een jonge arts die bezig is met de opleiding tot psychiater. Zijn leven verloopt niet vlekkeloos, zijn vriendin heeft hem verlaten en hij heeft als psychiater in opleiding een grote inschattingsfout gemaakt. Zelf kampt hij bovendien met een depressie en kan hij de alcohol, net als zijn oma, maar moeilijk laten staan. Op gegeven moment krijgt hij Stella onder zijn hoede, een patiënte die hem erg fascineert. Hij weer dat hij haar het beste op afstand kan houden, maar of hem dat ook lukt?
Hoewel het boek voor mijn gevoel soms wat minder realistisch was, is het wel vanuit een bijzonder perspectief geschreven. Het is mooi om te lezen hoe een psychiater in gesprek gaat met zijn patiënten en welke verschillende patiënten er zijn. De personages komen echt tot leven en je leeft met hen mee. Een boek waar ik van genoten heb.

9 gedachtes over “Lezen | Soms lieg ik, De nacht van de vogels en De psychiater en het meisje

 1. Ik weet niet meer welk boek, maar ik heb een andere thriller gelezen die ook vanuit iemand die in coma lag werd geschreven ……….. lijkt mee een goed boek, trouwens het meisje en de psychiater ga ik ook op mijn lijstje zetten.

 2. Ik las ook eens een boek over een vrouw in coma als gevolg van een ongeluk, die alles nog wel hoorde. Zo kwam ze er achter dat het geen ongeluk was en probeert ze vanuit haar coma toestand achter de waarheid te komen. Maar de titel was volgens mij anders. Dus ik weet niet of we het nou over hetzelfde boek hebben.

  Oh wacht, ik lees hier boven een soort gelijke reactie. Grappig!

 3. Pingback: Zo simpel is dan geluk #55 | Een nieuw begin? |

 4. De recensie van bibliotheek, mensen met kennis, omtrent boek dhr. Rozing
  is niet helemaal positief. De reden dat ik zulks dus niet lees.
  Daarentegen krijgt het boek veel aandacht en wordt getipt.
  Ik twijfel…

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.