Even bijkletsen #13 | Ontspannen

YogaHetgeen waar ik op dit moment bewust tijd voor probeer vrij te maken. Ontspannen. Het is nodig, heel erg nodig, na een aantal roerige weken. Zelfs mijn fysiotherapeut zei het tegen me, je moet echt time outs nemen voor jezelf om te ontspannen. Even je schouders laten hangen en de spanning loslaten. Waar ik normaal gesproken heel veel kan hebben, merk ik nu dat het ook gewoon teveel kan zijn. Niet alleen zelf heb ik hier last van, ik merk ook dat ik sneller geïrriteerd raak en dan soms wat minder fijn reageer naar bijvoorbeeld collega’s.

Nu zitten de meeste van mijn collega’s er ook redelijk doorheen, dus we begrijpen elkaar maar al te goed. Het is op het werk helaas de laatste weken onwerkbaar druk. Bovendien was er heel veel gedoe met ons telefoonsysteem en waren er collega’s ziek, wat allemaal voor extra stress en overwerken zorgde. Uiteraard zijn wij als doktersassistent wel wat gewend, maar het kan ook echt een keer teveel worden.

Thuis kan ik dan vervolgens helemaal niks meer en is het gewoon op. Waar ik normaal gesproken toch vaak wat dingen wil doen heb ik de afgelopen weken toegegeven aan mijn lichaam en echt alleen even om mezelf gedacht. Even wat minder online, wat ik jammer vind, maar het was echt even nodig. Waar het lukte probeerde ik heerlijk even een boek te lezen en op die manier mijn hoofd leeg te maken. Een hoofd wat niet alleen vol zat van werk stress, maar bovendien ook continu denkt aan mijn beste vriendin die op de intensive care vecht voor haar leven.

Verder heb ik op een zonnige dag even lekker in de tuin gelegen, maar ben ik een andere dag ook even een paar uur op bed gaan liggen voor mijn rust. Ik heb lekker wat tv gekeken en onder andere genoten van het kunstschaatsen op tv. Op mijn vrije dagen heb ik geprobeerd om in ieder geval even een half uurtje te wandelen voor wat frisse lucht. Ook heb ik genoten van een fijne yogales. Het sporten heb ik even gelaten voor wat het is want ik voelde me daartoe gewoonweg niet in staat.

Vandaag op mijn vrije dag ben ik opnieuw bewust bezig geweest met ontspannen en ik wil de komende dagen op mijn werk ook echt om het uur even mijn telefoon op pauze zetten en een momentje voor mezelf nemen. Ik merk dat ik de stress langzaamaan wat begin los te laten. De massage die ik gisteravond kreeg heeft hier ook zeker aan bij gedragen.

Af en toe probeer ik wat te lezen op social media of op jullie blogs, maar het lukt nog niet zo heel erg. Jullie zullen dus even wat minder reacties van mij voorbij zien komen, maar ik ben jullie zeker niet vergeten. Ontspannen, het lukt me aardig goed en ik voel de spanning elke dag weer wat meer afnemen. Even wat tijd voor mezelf en ik ben zo weer de oude!

21 gedachtes over “Even bijkletsen #13 | Ontspannen

  1. Dat moet je dan ook lekker doen, tijd voor jezelf nemen, dat is niet egoistisch, maar gewoon goed voor jezelf zorgen.
    Ik heb op you tube filmpjes met zelfhypnose ontdekt ………. daarmee lukt het mij heel goed om te ontspannen en mijn hoofd leeg te krijgen.
    Meestal doe ik het als ik net wakker ben op bed, voor ik op sta, en ik merk dat ik er de hele dag profijt van heb, misschien een tip. Niet allemaal zijn ze goed trouwens, maar dat moet je zelf ontdekken wat het beste bij jou werkt.

  2. Vervelend dat het zo druk is geweest, maar heel goed dat je deze tijd en rust neemt! Blijf dat vooral doen zolang het nodig is. Veel sterkte met je beste vriendin ❤

  3. Heel herkenbaar. Ik zit momenteel ook op het randje en mijn lijf werkt even niet mee. Gelukkig nu eindelijk een paar rustige weekenden achter elkaar om even bij te komen. Wat mij op het werk goed helpt om te ontspannen en toch productief te zijn trouwens, is (ongesproken) ASMR luisteren op YouTube.

  4. Pingback: Zo simpel is dan geluk #56 | De kleine dingen | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.