Zo simpel is dan geluk #56 | De kleine dingen

high teaHet is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

Jullie hebben al kunnen lezen dat het me allemaal even teveel werd. Gelukkig begint op mijn werk de rust weer wat terug te keren, hierdoor voel ik me mentaal inmiddels weer heel wat fijner. Dat alleen al is voor mij een groot geluksmoment. Sowieso probeer ik ook in de perioden dat het wat minder gaat toch elke dag de geluksmomenten wel te zien.
Zo had ik laatst een geweldig leuk moment met een meisje van een jaar of drie in de wachtkamer. Ze zwaaide naar me dus ik ging even gedag zetten. Vervolgens begon ze me te onderzoeken met een speelgoed stethoscoop. Heel erg schattig.
Het blijft daarnaast ook heel erg mooi om iets voor patiënten te kunnen betekenen. Waar het voor mij voelt als ‘ik doe gewoon mijn werk’, kan het voor patiënten heel erg veel betekenen. Dat is echt het mooie van mijn werk en is ook zeker waar je het voor doet.

Uitjes

Een uitje klinkt meteen heel groot. Voor mij is echter ergens een kop koffie gaan drinken met een vriendin ook een uitje. Zo heb ik laatst met een vriendin samen genoten van een overheerlijke high tea. De hapjes waren allemaal super lekker en we hadden en prachtig uitzicht.
Ook had ik nog een afscheidsfeestje van mijn zus die voor langere tijd naar het buitenland gaat. Enorm gezellig was dat. Bovendien heb ik nog een aantal keer geshopt met familie waarbij wel lekker gingen lunchen. Dat is nog eens van de nood (veel pijn dus even moeten zitten) een deugd maken!

De kleine dingen

Het was een periode van eerste keren. Zo ging ik voor de eerste keer dit jaar een super lekker ijsje halen. Ik beschouwde het maar als toetje na de lunch waar ik het eerder over had. IJs, daar maak je me echt heel gelukkig mee. Daarnaast heb ik ook voor het eerst dit jaar lekker in mijn bikini in de tuin gelegen. Uit de wind, in de zon, was het gewoon heerlijk. Ik genoot van alle prachtige bomen die in bloei stonden en zorgden voor mooie roze kleuren in de straten. Echt een prachtig gezicht.

Lezen

Heerlijk met een boek op de bank kruipen is iets waar ik altijd heel erg gelukkig van word. Toch heb ik de laatste tijd wat minder gelezen omdat het gewoonweg niet lukt met de hoofdpijn of omdat ik zo moe was dat ik mijn ogen niet open kon houden. Toch heb ik zeker wel weer een aantal mooie boeken gelezen. De Franse tuinman van Santa Montefiore, een roman die heerlijk weg las en Hypnose van Lars Kepler, een fijne thriller. Op dit moment ben ik voor het eerst bezig in een boek van Stephen King. Volgens mij heeft hij tegen de 900 bladzijden, dus ik ben er nog wel even mee zoet.

Dankbaar

Dankbaar ben ik eigenlijk altijd wel, voor meerdere dingen. De afgelopen periode ben ik in het speciaal dankbaar geweest voor mijn collega’s. Hoewel we er allemaal een beetje doorheen zaten, wisten we elkaar erdoorheen te slepen. Heel erg fijn zulke collega’s. Daarnaast ben ik ook heel erg dankbaar dat ik mij mentaal weer wat beter voelt. Zo lang ik me mentaal goed voel kan ik mijn lichamelijke klachten veel beter aan. Dankbaar ben ik ook voor de fijne yogales waar ik me een stuk beter van ga voelen en de lieve mensen in mijn groep die altijd met mij meeleven.

7 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #56 | De kleine dingen

  1. Oja ijs, dat maakt veel goed. Bijzonder dat jij het ziet als gewoon je werk en mensen dat speciaal vinden. Zo jammer dat een stap extra zetten speciaal is, mooie eigenschap hoor! Mooie update.

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.