De prins en het witte paard

Eens in de twee weken verschijnt er op Schaap Schrijft een schrijfuitdaging. De huidige uitdaging gaf mij wat inspiratie, hoewel niet heel erg out of the box. Toch deed ik maar eens een poging om een verhaal op papier te krijgen. Eigenlijk ben ik daar helemaal niet goed in, fictieve verhalen. Hieronder lees je wat het geworden is, ga er maar gewoon vanuit dat het voor een kind geschreven. Jullie snappen nu vast wel waarom ik niet de wens heb om een boek te schrijven. Maar, ik heb er wel plezier aan beleefd en dat is voor mij wat telt.

De zon komt op en een straal met licht schijnt langs het gordijn in het gezicht van de prins. Een nieuwe dag is aangebroken. Het lijkt een dag als alle anderen. De prins staat op het maakt zich klaar voor het ontbijt. In de eetkamer nuttigt hij het overvloedige ontbijt samen met zijn ouders en jongere broer. Eerst bespreken zij de koetjes en kalfjes, maar al snel komt het gesprek weer terecht op het onderwerp waar de prins het liever niet over heeft. Hij heeft nog steeds geen vrouw gevonden.

Het baart zijn ouders zorgen. De prins wordt met de dag ouder wat het steeds moeilijker maakt om een geschikte kandidaat te vinden voor het huwelijk. Op een dag zal de prins zijn vader op moeten volgen en zal een een vrouw aan zijn zijde moeten staan. Bovendien verlangen zijn ouders naar kleinkinderen.

De prins gaat, enigszins gedeprimeerd na het gesprek met zijn ouders, op weg naar de stallen. Aldaar wil hij zijn witte paard van stal halen om net als gisteren op zoek te gaan naar zijn ware liefde. Geschokt ontdekt hij echter dat zijn witte paard nergens te bekennen is. Hij roept de stalknecht bij zich, maar ook deze heeft geen enkel idee waar het witte paard gebleven is.

Snel haalt de prins een ander paard van stal en springt op zijn rug. In galop rennen ze door de bossen en velden op zoek naar de prins zijn geliefde witte paard. Rond het middaguur houden ze halt bij een meertje en nemen even de tijd om wat te drinken. Het geeft de prins tijd om na te denken. Dag in dag uit op zoek naar zijn ware liefde, is dat wel wat hij wil? Is dat het leven wat voor hem is weggelegd?

Hij pakt het paard weer bij de teugels en samen gaan ze verder op hun zoektocht. Ze vragen iedereen die ze tegenkomen naar het witte paard, maar niemand lijkt haar te hebben gezien. Wanneer de schemering begint te vallen besluiten ze weer richting het kasteel te gaan. De prins voelt zich verloren.

Bij het kasteel aangekomen brengt de prins het paard richting de stallen. De stalknecht komt hen stralend tegemoet. Het witte paard is terug. Eind van de middag kwam ze aangelopen, haar vacht vol met vlekken. De stalknecht heeft haar gepoetst en ze ziet er weer stralend uit. De prins gaat meteen naar haar toe en pakt haar even stevig vast.

De volgende morgen wordt de prins al vroeger wakker. Hij maakt een tas klaar met wat te eten en de weinige bezittingen die hij heeft. Op zijn tenen sluipt hij door het huis om niemand wakker te maken. Vervolgens gaat hij naar de stallen en haalt hij zijn geliefde witte paard van stal. Een vrouw vinden, dat is helemaal niet wat hij wil. Hij springt op de rug van het paard en samen gaan ze het grote avontuur tegemoet!

6 gedachtes over “De prins en het witte paard

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.