Zo simpel is dan geluk #57 | Complimentjes

boekenpakketHet is voor mij heel erg belangrijk om te genieten van het leven, van de grote en kleine dingen. Deze geluksmomenten deel ik al langere tijd op mijn blog in de rubriek ‘Zo simpel is dan geluk‘. Al een aantal jaren deel ik hier regelmatig puntsgewijs de grote en kleine dingen in het leven waar ik van geniet en waar ik dankbaar voor ben. Het leek me voor de verandering echter leuk om dit voortaan eens op een andere manier te gaan doen. Lees vooral verder als je wilt weten wat mij de afgelopen tijd gelukkig heeft gemaakt.

Dagelijkse dingen

Op het werk kwamen er een aantal complimenten voorbij. Zo kwam er een patiënt naar mij toe die toch even wilde zeggen dat ze me altijd zo lief en vriendelijk vindt aan de telefoon. Altijd zo bijzonder dat iemand de moeite neemt om dat tegen je te zeggen. Het zijn dit soort momenten die het werk mooi maken.
De laatste tijd pak ik weer wat vaker mijn hoepel om even een kwartier te hoepelen. Ik heb zo’n speciale fitness hoepel, ideaal. Hoepelen vind ik leuk om te doen en zo ben ik bovendien in beweging.

Uitjes

Het grootste uitje de laatste weken is toch wel het concert van Nick en Simon geweest. Als ik daaraan terug denk krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht. Daarnaast heb ik ook een fijne middag gehad met een vriendin en zijn we lekker pannenkoeken wezen eten. Genieten.
Even een kopje koffie drinken met wat lekkers word ik ook altijd erg blij en heb ik ook een aantal keer gedaan. Ik ben overigens echt fan van die overheerlijke koffie met een siroop erdoorheen en slagroom erop. Hoe zoeter, hoe beter.

De kleine dingen

De laatste tijd zijn er verschillende dingen op tv waar ik elke keer enorm naar uitkijk. Zo geniet ik van het feit dat Ajax aan het knallen is in de Champions League (was, inmiddels) en volg ik de wedstrijden op de voet. Ook is er een programma, Team Spoedeisende Hulp, wat ik elke keer weer ontzettend interessant vind om te zien. Niet te vergeten heeft Koen Verweij weer een schaatsteam en kan ik hem aankomende seizoen weer in actie gaan zien, zo leuk.
Daarnaast blijf ik ook elke keer weer blij worden van de zon die schijnt. Op een of andere manier voel ik me daar altijd een stuk beter door. Iets wat ik ook te gek vond is dat ik een winactie won op Regenboogbui. Je kon een boek winnen in een bepaald genre, maar het boek zelf bleef een verrassing. Echt super leuk. Bovendien heeft Hilde er een geweldig leuk pakketje van gemaakt! (Zie foto!)

Lezen

Het lezen heb ik ook weer lekker opgepakt de afgelopen tijd. Ik las een aantal wat dikkere boeken waar ik heel erg van heb genoten. Eigenlijk wordt het wel weer tijd om even wat boeken uit te lichten in een aparte blog. Het boek 22/11/63 van Stephen King was niet helemaal wat ik van tevoren verwachtte (horror) maar wel een boek waar ik heel erg van heb genoten. Echt een mooi boek. Daarnaast heb ik twee delen van De Zeven Zussen gelezen, Storm en Schaduw. Ik word wel erg blij van deze serie. OP dit moment lees ik een boek van Suzanne Vermeer.

Dankbaar

Dankbaar zijn vind ik altijd heel erg belangrijk. Dagelijks sta ik wel even stil bij de dingen waar ik dankbaar voor ben. Iets groots waar ik heel erg dankbaar voor ben is dat ik weer heerlijk op vakantie kan dit jaar. De bestemming is dit keer Ibiza. Ik kijk er enorm naar uit. Daarnaast ben ik ook heel erg dankbaar voor het vertrouwen dat mensen in mij hebben. Het is fijn om op die manier iemand goed te kunnen steunen.

12 gedachtes over “Zo simpel is dan geluk #57 | Complimentjes

  1. Ja, je doet dat geweldig! We moeten het geluk ok niet zeken in grote dingen, daar worden we alleen maar ongelukkig van als het dan niet komt! Oh, ik ben best ook gelukkig hoor, nu het terug beter met me gaat. Woensdag ga ik op stap met mijn dochter en disndag gaan we waarschijnlijk op bezoek naar Pairei Daiza, . Mijn ventje trakteert voor moederdag en ik wou dit jaar geen dineetje in een goed restaurant, omdat ik kies voor een activiteit buiten . Fijne zondag nog! Blijf genieten!

  2. Complimentjes en iemand zijn waardering voelen is altijd fijn. Soms is dat echt het enige dat je nodig hebt om een betere dag te hebben. Trouwens, gelukzak dat je naar het concert van Nick en Simon kon! Ik wil ooit in mijn leven die twee live zien, want het zijn ook idolen van mij. Mijn grootste muzikale held is wel Marco Borsato, maar ook Nick en Simon hebben me heel vaak gesteund in moeilijke periodes. Daarbij hebben ze ook gewoon toffe muziek en het zijn toffe kerels. Ik ken ze natuurlijk niet persoonlijk, maar ik moet wel altijd lachen als ik iets van hun zie op sociale media. Mooi blogartikel!

  3. Wat super goed dat je zoveel stil staat bij de kleine geluksmomentjes in het leven. Dit is zó belangrijk voor je gehele geluk. Heel veel plezier alvast op Ibiza, dat lijkt mij een prachtig eiland! 😍🌻🌿

  4. Oh wat fijn dat mensen je complimenten geven. Dat is zo waardevol. En fijn dat je weer een vakantie in het vooruitzicht hebt!

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.