Lezen | De zeven zussen – Lucinda Riley

lezen op het strandHet is een grote hype in boekenland op dit moment, De zeven zussen serie van Lucinda Riley. Hoewel ik zelf altijd wel een beetje huiverig ben voor dit soort bestsellers, werd mijn nieuwsgierigheid toch ook wel gewekt. De reacties op deze boeken waren zo enthousiast en ook de samenvatting op de achterflap sprak mij aan. Zo kwam het dat ik vorig jaar het eerste deel van deze serie las (de oplettende lezer weet dat al gezien deze blog) en eerlijk is eerlijk, ik was meteen verkocht.

De zeven zussen

De zeven zussen is een serie die het verhaal vertelt van zes zussen na het overlijden van hun vader. In elke boek van de serie staat een van de zussen centraal. Op dit moment zijn er vijf boeken uitgebracht. Vier van deze boeken heb ik inmiddels gelezen. De boeken zijn eigenlijk allemaal redelijk hetzelfde qua opbouw, vooralsnog. De zussen krijgen na het overlijden van hun vader een aanwijzing waarmee ze op zoek kunnen gaan naar hun ware identiteit. Elk van de boeken vertelt over de zoektocht van de zus die centraal staat. Hierin zijn het heden en het verleden met elkaar verweven. De boeken kunnen overigens ook wel afzonderlijk gelezen worden, maar ik denk dat het mooier is om ze op volgorde te lezen.

Mijn mening

Zoals gezegd, nadat ik het eerste boek De zeven zussen gelezen had was ik meteen verkocht. De schrijfstijl van Riley spreekt me dan ook ontzettend aan. Een stijl die ze voortzet in de boeken die volgen, Storm, Schaduw en Parel. Het is mooi om te lezen dat de zussen zichzelf gedurende hun zoektocht steeds beter leren kennen. Daarnaast vind ik het erg gaaf dat er ook een historisch element in de boeken zit en het heden en verleden met elkaar verweven zijn. Ik werd helemaal in de boeken gezogen en voelde regelmatig de emoties van de hoofdpersoon. Echt bijzonder hoe je helemaal in een verhaal kan zitten. Ik kijk er dan ook oprecht naar uit om het volgende deel van deze serie te gaan lezen, Maan.

 

15 gedachtes over “Lezen | De zeven zussen – Lucinda Riley

  1. Maan is ook een prachtig verhaal. Ik wacht vol ongeduld op de nieuwe uit deze serie, Zon. Het meisje op de rotsen en De lavendeltuin zijn ook prachtige boeken van deze schrijfster! Ik ben fan van Lucinda Riley!

  2. Ik kende de serie niet, maar zag toevallig een foto voorbij komen op Instagram. Wat voor categorie boek is het? Ik ben zelf meer van de thrillers. Vraag me dus af of dit boek me zal aanspreken.

  3. Interessant! Ik ben ook weerhouden als een boek te hard wordt aangeprezen. Wat de zeven zussen betreft, heb ik me om diezelfde reden telkens ingehouden om daarin te beginnen. Net daarom is een post als deze des te interessanter. Dank je!

  4. Pingback: Zo simpel is dan geluk #58 | Vriendschap | Zo simpel is dan geluk

  5. Pingback: Lezen | Zon, Karin Slaugther en Agneta’s Erfenis | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.