Nieuwe mensen leren kennen

vriendschapOp zich vind ik het altijd erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Ik raak altijd wel makkelijk met mensen aan de praat en vind het ook niet eng om op nieuwe mensen af te stappen. Hoewel ik dan weer niet zo ben dat ik me zomaar bij een groep mensen, die ik niet ken, in een gesprek meng. Dat voelt voor mij gewoon niet netjes. Toch maak ik altijd wel snel contact, of mensen met mij, wat in sommige situaties heel erg handig en fijn is. Onzeker ben ik op dat moment dan ook niet.

Iets wat ik lastiger vind is om als nieuweling ineens met een groep nieuwe mensen kennis te maken. Dat iemand je voorstelt aan zijn of haar vrienden, familie of collega’s en iedereen elkaar al kent, maar jij niemand kent. Op een of andere manier vind ik dit vaak toch wat ongemakkelijk en voel ik me daar een heel stuk onzekerder bij. Immers maken ze ongewild kennis met mij terwijl ze me misschien wel helemaal niet leuk vinden. Een gedachte die natuurlijk helemaal niet nodig is, maar toch voelt het wel vaak zo voor mij.

Recent heb ik via iemand aardig wat nieuwe mensen leren kennen. In het begin vond ik het best lastig om mijn onzekerheid hierin los te laten. Ik merkte echter dat het uiteindelijk toch lukte om het wat meer los te laten en gewoon mezelf te zijn. Immers ben ik goed zoals ik ben, ongeacht wat deze mensen van me zouden vinden.

Het was bijzonder hoe dit uitpakte. Iedereen was ontzettend aardig en geïnteresseerd. Ik heb fijne gesprekken gehad en ontzettend gelachen. Daarnaast waren er ook meer diepgaandere gesprekken mogelijk. Ik heb gelachen en gedanst. Ik durfde mijn grenzen aan te geven zonder dat dit ongemakkelijk voelde. Ik kon volledig mezelf zijn en genieten van al het moois en leuk om mij heen. Aan het eind van een geweldige week was het tijd voor afscheid. Een warm afscheid vol kussen en knuffels en de vraag wanneer ze mij weer zouden zien.

In woorden kan ik eigenlijk niet omschrijven hoe dankbaar ik ben voor deze ervaring. Hoe bijzonder lief deze mensen waren en hoe blij ik ben dat ik ze heb leren kennen. Misschien zie ik hen nooit meer terug, misschien kom ik hen nog eens tegen. Een ding weet ik zeker, ik ben een mooie ervaring rijker.

27 gedachtes over “Nieuwe mensen leren kennen

 1. Hartverwarmend! Ik vind het ook niet altijd gemakkelijk om nieuwe mensen te leren kennen. 1 on 1 gaat dat wel, maar in groep vind ik het zeer moeilijk, al helemaal als de anderen elkaar wel kennen. Alleszins geweldig dat jij zo’n leuke ervaring had!

 2. Ik leer heel graag nieuwe mensen kennen, altijd boeiend! Ik moet wel eerlijk zeggen dat met “ouder” worden mijn intuïtie wel sterker wordt, het klikt of het klikt niet. Zo had ik met blogster Melanie en Eilish en Trees een onmiddellijke klik… heerlijke mensen! Ik kan me echt inleven in een ander, als je in mijn hart zit geraak je daar niet meer uit!
  Liefs x

 3. Ahw wat fijn zeg dat dit zo goed uitpakte. Daarnaast is het knap en dapper dat je het zo goed verwoord. Het is zeker niet altijd makkelijk voor iedereen om maar op mensen af te stappen en nieuwe mensen te leren kennen! Vooral in groepen die elkaar al kennen kan het sons ongemakkelijk zijn!

 4. Heel mooi om te lezen! Ik vind dat wel knap dat je dat kan. Bij nieuwe mensen ben ik echt heel onzeker en moet ik eerst openbloeien. Gelukkig gaat dat door de jaren wel beter en beter. Fijne mensen leren kennen is altijd leuk! 🙂

 5. Wat een mooi verhaal. Je bent uit je comfort-zone gestapt en heb er van genoten 🙂
  En inderdaad, wel of geen blijvend contact daar gaat het dan niet om, het gaat eigenlijk alleen maar om contact, en je goed voelen. Heerlijk.

 6. Pingback: Zo simpel is dan geluk #58 | Vriendschap | Zo simpel is dan geluk

 7. Pingback: Wegdromen op Ibiza | Zo simpel is dan geluk

Helemaal leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.